reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szczepienia i badania kontrolne

Aestima a w piątek mieliście mieć kontrolę i jak tam wyniki?, bo mówiłaś że grozi Wam przetaczanie?
(jeśli już pisałaś to sorki ale chyba mi umknęło)

reklama
Madziolka, ja sama już nie pamiętam czy pisałam:-D no bilirubina ładnie- 1,7 a hemoglobina 8,8 czyli nadal kiepsko ale lepiej- było 8,6. Póki co nie przetaczamy!:-) I mam nadzieję wyniczki będą coraz lepsze...

Aestima nam też hgb spada

17.06 15,9
15.07 12,1
22.07 10,9

i na moje oko bilirubina też spada:tak:
cytomegalię wykluczyli, igg dodatnie, igm ujemne
a guzki za uchem i u dołu główki okazały się węzełkami i mam się nie przejmować bo to pewnie po szczepieniu na gruźlicę, a ja się głupia strachu najadłam. Pediatra powiedział, że węzły powinny niepokoić jak mają min. 2cm, a Maja ma takie po 2-4mm
odetchnęłam z ulgą:tak:

My po szczepieniacz, Mały przy zastrzykach darł sie jak na zdrowego bobasa przystało :-) ale szybko dal sie uspokoić i odrazu zasnoł. Ok. 18 troche marudzil ale jak narazie oki.
A co do szyjki to jestem juz wogóle glupia bo pediatra powiedziała, ze jej to niewyglada na krecz szyji i by tylko na boku go układać. A o tej metodzie rehabilitacji tez lepszego zdania nie ma, bo podobno dzieci to zle znosza i potem sa niespokojne i nawet agresywne, ale przyznaje ze jest skuteczna.
Sama nie wiem co mam robic :-(

Mgordon, a nie możecie ćwiczyć metodą bobath, ona jest mniej "drastyczna" ? Może porozmawiaj z rehabilitantem, niech doradzi co w waszym przypadku będzie lepsze.
My się ćwiczyliśmy właśnie tą metodą bobath, z racji obniżonego napięcia mięśniowego, ale Jaś był trochę starszy.

Moja młoda też upodobała sobie jedną stronę - lewą. Jutro idziemy na szczepienie i zobaczymy co pediatra stwierdzi.

Blusia
Tylko ta baba (rehabilitantka) ma swira na punkcie tej metody Vojta, a inna przychodnia rehabilitacyjna dopiero w lutym.
Wujek ma kolege pediatre - mysle, ze z nim sie jeszcze skonsultuje.

My po szczepieniu. Ada troszkę popłakała, w domu pomarudziła, a potem razem położyłyśmy się do łóżka i spałyśmy ponad 2 godziny. Na razie innych objawów nie ma i oby tak dalej. Była kłuta 2 razy w udka. Szczepiliśmy DTPa Infarix, Hiberix i wzw b.
Młoda waży 4460g. Przez 3 tygodnie przybrała 610g. Ma lekką asymetrię, więc mamy ją stymulować do patrzenia w prawą stronę. No i lekko wygina się w C na lewą stronę.
Czy do neurologa potrzebne jest skierowanie?
Byłam dziś tak zaaferowana tym szczepieniem, że o kilka rzeczy zapomniałam się zapytać :( Chyba w przyszłym tygodniu jeszcze raz się przejdziemy, przy okazji się zważyć :)

Blusia no to ładnie Ada przybrała, no i zniosła dzielnie szczepienie :tak:
My też mamy stymulować do obracania sie w lewo, ale na razie Hania ma to w nosie :sorry:

Icak, moja cwaniara w domu z uporem maniaka w lewą stronę patrzy, za to u lekarza odwrotnie. Chyba jej się doktorka spodobała, bo spokojniutka była podczas badania :) Generalnie powiedziała, że nie ma problemów z odwracaniem główki w obie strony, ale żeby ją stymulować :)

reklama
mgordon ja cwiczyłam z Jula voyta, jakbys chciala cos wiedziec to pytaj moze bede umiała odpowiedziec

Do góry