reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szczepienia i badania kontrolne

My kontrole mamy 31 sierpnia na tym samym sprzecie.

Idz do innej przychodni ale potem w pazdzierniku na wszelki wypadek do tej pierwszej (jesli mozesz tak). Jak cos teraz jest bardzo nie tak to na innym sprzecie tez stwierdza, a dla 100% pewnosci zrobisz w pazdzierniku, na tym samym sprzecie. Troche zamotane ale ja bym tak zrobiła.

reklama
Hej, co do rehabilitacji i lęków związanych z vojtą, która faktycznie może (ale nie musi) mieć wpływ na emocjonalny rozwój dziecka, to koleżanka, która kończyła gimnastykę korekcyjną, swoją córeczkę rehabilitowała metodą bobath :) podobno mniej inwazyjna a efekty daje porównywalne :)

My dostaliśmy od neurologa skierowanie na rehabilitację, bo Edgar ma ciągle tendencję wyginania się w jedną stronę. Delikatnie, ale lekarka powiedziała, że lepiej pójść, bo nie zaszkodzi, a pomoże. Tylko szkoda, że trzeba tam dojeżdżać :/

Mój Igor 7 lat temu był rehabilitowany Vojtą.Dla matki widok tragiczny ale z czasem musiałam się przełamać i zaczęłam go nawet sama wyginać.Dosłownie wyginać bo to co z nim robiliśmy inaczej nazwać nie można.No ale przeżyliśmy to i dziecko bardzo dobrze się rozwijało:)A zaczęło się u nas od delikatnej lewostronnej asymetrii.Dziecko odginało się bardziej w jedną stronę-szczerze to ja tego nie zauważałam wtedy ale lekarz kazał rehabilitować.

reklama
u nas asymetria już się jakiś czas temu "wyrównała", teraz jest wzmożone napięcie w rączkach; raz na 2 tyg. przyjeżdża do nas pani rehabilitantka i przez godzinę ćwiczy małego; 7 września kontrolna wizyta u neurologa, ciekawe czy zaleci wstrzymać czy też zwiększyć częstotliwość rehabilitacji;
ze szczepieniami się wstrzymujemy póki co;

Do góry