reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

szczepienia i badania kontrolne

dziewczyny które były juz na kolejnym badaniu bioderek po tym jak maluch zaczął chodzić?
bo Mati juz biega od połowy kwietnia a jeszcze z nim nie bylismy, bo ciągle cos, aż wstyd pisać ze to odkładam :sorry2:

reklama
martadelka nie szczepiliśmy jej wczoraj,z decyzją zwlekałam do ostatniej chwili.Zwątpiłam bo mojego brata córki przez ostatnie dwa dni wymiotowały na przemian i bałam się czy to wirus-wolałam nie ryzykować.Odpukać objawów u nas brak więc musiały się czymś zatruć.

My też będziemy szczepić Priorixem ale tym zwykłym refundowanym.

Silva niestety nie szybko uda mi się czegoś w tym temacie dowiedzieć. Oddzwonił dziś mój pediatra i powiedział, że z jego stan wiedzy nie pozwala mówić o wyższości Tetry ale on nie jest specjalistą od szczepień jak sam podkreślił. Powiedził, że jego przyjaciel właśnie spec od szcepień wraca z urlopu pod koniec sierpnia i wtedy dopiero będzie mógł udzielić mi konkretnej odpowiedzi.
Ponieważ mnie goni trochę czas (żłobek) i nie chcę zwlekać. To zdecydowałam szcepić osobno o-ś-r (Priorix- u nas bezpłatna) i ospa (Varirlix - dzieci żłobkowe mają refundację. Dzwoniłam po aptekach i w tych co dzwoniłam Tetra najtaniej 390zł!! więc te Twoje 290zł to i tak bardzo tanio.
Mrsmoon dziękuję, bardzo mi miło, choć to duże słowo że wróciłam... Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienie.
Cóż tam takiego o tym prevenarze było? Ja nie mam Ani na fb, to nie zobaczę. Ja mam w domu Synflorix ale chciałabym Prevenarem , jak nie znajdę na niego chętnego to zaszczepię Synflorixem, bo nie wyrzucę 240zł. Jakby udało mi się choć połowę odzyskać to bym się zdecydowała na Prevenar.

Chciałam jeszcze napisać o usg, byliśmy ostatnio bo co 3 miesiące kontrolujemy nerki i robimy usg brzuszka. Ten sam lekarz badał nam bioderka. Zapytałam o to drugie badanie jak dziecko już chodzi. Zapytał mnie skąd mam takie informacje. Powiedział, że jeśli pierwsze badanie było ok, to nie ma potrzeby powtarzać. Oczywiście jak bardzo chcemy to można ale nie ma takiej konieczności.

katamisz to dobrze, że Gracjana nic nie załapała (tfu tfu nie zapeszając), no to w przyszłym tygodniu marsz na szczepienia!;-)
Setana dokładnie (badanie bioderek):tak:

Maja śpi i póki co nic się nie dzieje. Szczepienie dostała w rączkę. Pytałam pediatry o tetrę, powiedziała, że dopiero rok jest na rynku i nie wiadomo jak ze skutecznością:dry:co lekarz to inna opinia...mam tego dość. Chyba jednak będę szczepić osobno priorix i ospę, bo dla żłobkowych dzieci ospa jest refundowana-dziś się dowiedziałam. Tylko muszę najpierw poczytać o tej szczepionce na ospę.
My byliśmy jakieś 2 m-ce po tym jak Maja zaczęła chodziś u ortopedy, ale nie na usg tyko na kontrolę.
Dziękuje Wam za kciuki i trzymajcie dalej!

my byliśmy na bioderkach juz 2 razy, ale to dawno juz jak Mati był malutki i na drugiej karcie z opisem mam wpis zeby kolejna wizyte odbyć jak dziecko skończy rok - zacznie chodzic
nie wiem czy to konieczne, czy tylko wydatek na wizyte...

reklama
Do góry