reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

szczepienia i badania kontrolne

reklama
No strasznie, niemiłosiernie wręcz drogo! No ale taką szczepionkę zalecili mi w szpitalu, no to trudno, czego się nie robi dla dziecka!

Silva dzięki, może i ja tą Maję zaszczepię, daj znać jak Szymek. My jutro trzecią hexę mamy, tzn. mam dzwonić i pytać czy coś się zwolniło na szczepienie, bo w przód zapisują. Jak nie, to będę błagać

Silva a płaciłas za to szczepienie dlatego ze chciałas Priorix Tetra? i czemu jeszcze 2 dawke bedzie Szymek miał?
bo u nas za darmo dostalismy ta szczepionke
martadelka to dobrze ze juz schodza

Z tego co mi wiadomo Priorix Tetra nie jest refundowana... u mnie w rejonowej przychodni musieli ją zamówić dla mnie. A doszczepić muszę samą ospę, bo się dwukrotnie szczepi. I pewnie to jakaś szczepionka uzupełniająca do Tetry więc też płatna. Zwykła ospa pewnie za free? Nie wiem z resztą:/

Silva ok rozumiem Priorix Tetra to takie 4w1 i potem trzeba powtórzyc jeszcze ospe
my szczepilismy odra, świnka i różyczka i było za darmo a ospe mam zamiar szczepic oddzielnie i juz musze za nią zapłacic, ale narazie nie wiem kiedy szczepic, w październiku mamy 5w1 i moze po tym ospę zaszczepimy

a ospę rzeczywiście sie szczepi 2 razy? nie wiedziałam, cos sie zmieniło chyba bo kiedys czytałam o szczepieniu na ospę i pisało ze wystarczy 1 dawka do 12 roku życia

a ja zwlekam i zwlekam z tym szczepienie Oli :/ Pzecież po pierwszych szczepieniach dziecko mi się prawie przekręciło i 2 tyg w szpitalu byłyśmy, kolejne już jakos ok bo dali jakies specjalne ale te ospy odry różyczki i świnki... ponoć dzieci lubią źle po nich reagować więc się stresuję, a i tak wysyłają nas do wrocka bo tu się nie chcą podjąc szczepienia

reklama
Mama Matiego - kurczę ja już sama nie wiem, tak się zaczęłam zastanawiać po co ta druga dawka ospy, skoro normalnie ospę szczepi się raz... jaki sens miałaby szczepionka Tetra (4 w 1), która ma oszczędzić dziecku ilość wkuć, jeśli trzeba by było tak czy siak doszczepiać raz jeszcze ospę????? Nikt by nie płacił blisko 300 zł, skoro można darmowo zwykłym Priorixem i dopłacić za ospę potem... coś mi tu nie gra:/ przekopałam net, wszystkie ulotki Priorix Tetra, łącznie z taką zatwierdzoną przez Ministerstwo Zdrowia i nie znalazłam informacji, że trzeba szczepienie na ospę powtarzać... może tej pielęgniarce się coś popierdzieliło??? Chyba na to wygląda. Muszę się koniecznie upewnić u innych lekarzy!

Doggi
- wcale się nie dziwię kochana, że masz obawy, nie wiem co ja bym zrobiła... no na bank musicie w poradni szczepień się skonsultować, bo tu nie ma żartów, w zwykłej przychodni nie powinni się podejmować... trzmam kciuki, żeby obyło się bez stresu!

Ostatnia edycja:
Do góry