reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

szczepienia i badania kontrolne

martadelka u nas przeszło wszystko ok, żadnej reakcji poszczepiennej, temperature kilka razy sprawdzałam wszystko było ok, wiec u nas szczepienie poszło świetnie, choć musze przyznać ze u nas po zadnym szczepieniu jak do tej pory sie nie działo, czasem tylko troche marudny i bardziej senny był Mati, ale to tyle

gdzies czytałam ze zalezy tez jaka szczepionka szczepia przeciw odrze, swince i rózyczce i od tego moze reakcja zależeć, u nas to był PRIORIX

reklama
gdzies czytałam ze zalezy tez jaka szczepionka szczepia przeciw odrze, swince i rózyczce i od tego moze reakcja zależeć, u nas to był PRIORIX

nasza dr twierdzi, że w jej karierze nie zauważyła różnic między MMRII a Priorixem. Ta druga jest bardziej oczyszczona, więc teoretycznie powinna dawać mniej skutków ubocznych, ale podobno naprawdę jest podobnie.

ironia my do żłobka się nie wybieramy wiec wszystko płatne jak bysmy sie decydowali...
zołza ja nie wiem jak to jest, pewnie Wasza doktor ma racje, tylko gdzies w internecie czytałam albo jakis artykuł albo na jakims forum takie opinie, my nie mielismy wyboru szczepionki, tylko taka dawali w przychodni więc taką był szczepiony

MamoMatiego, ja się naczytałam aż za dużo o tych szczepionkach :-p Jest MNÓSTWO opinii o szkodliwości MMRII, ale wszystko zaczęło się od plotki, od źle przeprowadzonych badań - a potem poszło lawinowo. Dlatego ja przymykam oko na takie informacje i chcę się dowiedzieć, DLACZEGO niby ta szczepionka ma być lepsza od innej. Chciałam porównać skład na własną rękę, ale nie podają wszystkiego w necie. Tak czy siak, wyszło na to, że Priorix jest bardziej oczyszczony. U nas w przychodni jest raz ta, raz ta szczepionka. Zaszczepię tym, co będą akurat mieli.

my po szczepieniu (odra, różyczka,świnka), Emilka zniosła je dzielnie, chociaż bez płaczu się no obyło...
Waży 10kg, mierzy nie mniej niż 77cm (cięzko zmierzyć gadzinkę;-))
lekki rumien na policzkach i brodzie Emilki = owoce (na razie odstawiamy nektarynki choć po pierwszym podaniu nic nie było...)

Olek jest zaszczepiony na NFZ wszystkimi szczepionkami odpowiednimi do wieku (ostatnie szczepienia w 13 m.) wszystko bezobjawowo.

wazy ok. 9,5 kg
wzrost ok. 78 cm

reklama
Do góry