reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szczepienia i badania kontrolne

nawet nie dla wszystkich wcześniaków jest refundowana szczepionka p.pneumokokom - tylko tym skrajnym i z dysplazją oskrzelowo-płucną; my się oczywiście nie łapiemy (dzięki Bogu), ale zarówno neonatolog w poradni, jak i pediatra rejonowy namawiają by na to szczepić skoro córcia starsza; na razie i tak się wstrzymujemy, bo zanim pneumo, to niezły "pakiet standardowy" do nadrobienia, a córeczka i tak jeszcze z rok w domu posiedzi;

reklama
andariel a kiedy zaczynacie szczepić? zdecydowałaś czym w końcu? chyba tylko Leoś został, grupa żółtych(Miesio i Maja) wyłamała się;-) A przy okazji - wiecie, że moja mała ma śniadą karnację? Chyba po mnie, bo przy mnie A nawet jak opalony to blado wygląda(ale z niego wyjątkowa bledzina)

mrsmoon - nie zdecydowałam czym i wstrzymuję się do wiosny; w sezonie grypowym nie będę zaczynać, tym bardziej, że u nas już jakąś infekcję M.do domu przyniósł (ale Leo, odpukać, zdrów); czyli ok. roczku pomyślę; z niezaszczepionych jest jeszcze Krysia forever:tak:;

no tak, ale Krysia forever nie będzie forever szczepiona
jak siedzisz w domu z dzieciakami i nie mają kontaktu z dużą liczbą dzieci to pewnie, że możesz przeczekać, ja we wrześniu pewnie będę zmuszona dać Maję do żłobka...

a na grype szczepicie sie i dzieciaki? my sie pewnie zaszczepimy - bo michal jezdzi na rozne spotkania z pacjentami i nie wiadomo co moze przytargac do domu :crazy:

Hej.
Jezeli chodzi o szczepienia na grype to sobie daruje, tak samo jezeli chodzi o dzieci. Nie da się na wszystko zaszczepić. Nawet pediatrzy (tacy racjonalni) zalecają tylko szczepienia z kalendarza szczepień plus pneumokoki:tak:

my szczepiliśmy we wtorek -trzecia dawka hexy plus pneumo, było trochę matudzenia i stan podgorączkowy, ale dziś już ok, ja za miesiąc wracam do pracy (przedszkole) więc szczepimy na wszystko, rotawirusy już za nami

Byliśmy dziś na szczepieniu - wzw.
Było troszkę płaczu ale chyba głównie z mojej winy bo za słabo nóżke przytrzymałam i chyba ruszyła nią podczas wkłuciu i to Ją pewnie zabolało, na szczęście szybko się uspokoiła i zasnęła w samochodzie.

Waga - 9,400 kg,
Wzrost - 73 cm
Wagowo ciut nad 97 centylem ale wzrostowo to duuuużo ponad siatką :) wysokie dziewczę mi rośnie :)

Następne szczepienie po pierwszych urodzinach - odra, różyczka, świnka

Madzioolka to prawie 2 kilo wiecej od mojej Mai:szok: no i długaśna ta Twoja córa:szok: moja na 75 centylu wzrostem, za to ciut poniżej 50-tego wagowo

reklama
no moje dziecko małe nie jest, nie ma co ukrywać... ale od urodzenia wszyscy mówią ciągle że Ona cały czas wygląda jakby miała 2 miesiące więcej :)

Do góry