reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szczepienia i badania kontrolne

reklama
Mrsmoon, kiedy dokładnie się szczepicie? Maja na pewno będzie zdrowa, nie martw się. Ja przez kilka dni poprzedzających szczepienie b. uważałam- nie wchodziłam z nim do żadnego sklepu i generalnie nie spotykaliśmy się z nikim za bardzo żeby nic nie podłapał.

szczepimy się w piątek, ja też z nią nie chodzę z zasady po sklepach a tym bardziej galeriach i centrach handlowych, neurolog nas przestrzegła żeby bez konieczności unikać takich wyjść, bo głównie azjaci przenoszą groźne choroby, bo oni nieszczepieni są w większości...i też w tym tyg ograniczyłam kontakty z ludźmi do minimum, no chyba że na spacer się umawiam
edit: bo u nas azjatów od groma jest...jak się do W-wy przeprowadzilismy to w szoku byłam

Mrsmoon, w ch czy galerii Miesio jescze nigdy nie był! Chodziło mi raczej o biedronkę czy rossmana- tam ze mną bywa dość regularnie;-)

Bartek był raz w Realu i bardzo żałowałam... Nie powiem "nigdy więcej", bo wiadomo, że kiedyś to nastąpi, ale odwlekę jak najdalej się da... U nas zazwyczaj Olaf jeździ po większe zakupy, własnie po to, żebym nie musiała z maluchem chodzić po marketach... No, ale mamy tu lidla np i do niego wchodzę z Bartkiem...

Mrsmoon, dziękuję :*

Kciuki za Tymcia!

Dziewczyny, ja tez z pytaniem... Bartek skończył brać antybiotyk 7.11, całkiem zdrowy był według mnie 10.11. Ile Waszym zdaniem powinnam odczekać zanim go zaszczepię? My dopiero po jednej dawce, druga już dawno powinna być...
nam lekarka kazała odczekac dwa tygodnie. No i tak adasia zaszczepilam 3 tyg. temu, Ania była wtedy chora, tydzien temu mialam z nia isc, ale ze miala katar to sie wstrzymalam. Teraz znowu chora, znowu zapalenie oskrzeli, ale tym razem jestesmy bez antybiotyku. Szcepienie odłozone na później

my już po szczepieniu, Tymcio wazy 6700 i od ostatniej wizyty (1,5 mca temu) przytył tylko 500g, dr powiedziała ze to mało jak na jego możliwości ale wszystko w granicach normy, za 1,5 mca ma iść na mierzenie i ważenie i wtedy spr co dalej, szczepienie przeżył spokojnie tylko kweknoł i potem spał 2 h

mamusia czekałam na info od Was - to dobrze, że ok po szczepieniu:tak: a wagą się nie martw, dziecko jak przybiera 100g tygodniowo to teraz już jest w normie, jak wprowadzisz warzywa i owoce to pewnie znów Tymcio ruszy:-)

reklama
Mamusia, Szymi jeszcze mniej przybiera więc się nie martw. Wczoraj go ważyłam i 6820 g, ale 3 tygodnie temu było 6560 g więc 260 przybrał co daje 86 g tygodniowo:(

Do góry