reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szczepienia i badania kontrolne

Madziolka, my też używamy SVR Topialyse, ale nie powiem, żeby były jakieś wybitnie skuteczne. Oliwka do kapieli jest ok, ale krem średni, konsystencja dla mnie ciężka, szczegolnie jak sie cale cialo smaruje... ale smarujemy, bo trochę kasy na to poszło;) Jak skończymy to kupimy Atopearl lub Atopiclair - lekarka poleciła. Hydrokortyzon też raz poszedł w ruch - zeszło szybko, ale to w końcu sterydowa maść więc nie nadużywamy, leży w lodówce i czeka na gorsze czasy - oby nie nadeszły. Nam bardzo pomaga robiona maść cholesterolowa z witaminami A+E. Dla mnie bomba - taki lekki tłuszczyk, świetnie się rozsmarowuje i naprawdę wszelkie zmniany ładnie się od niego goją no i przede wszystkim sama natura:) Polecam!

reklama
My jutro na szczepienia - III dawka. Lekarze ze szpitala kazali wcześniej zrobić morfologię i mocz dla pewności, że nie ma już żadnej infekcji - no i nie ma:) Krew wyszła Szymkowi ładna - tylko niektóre alergiczne wskaźniki poprzekraczane, a w moczu ZERO bakterii :)))

Zastanawiam się nad pneumokokami, ale chyba dopiero po 6-tym miesiącu zaszczepię. A co z meningokokami? Szczepicie na to? Kiedy to się szczepi?

I ja się chyba na grypę zaszczepię. Pediatra mi tak doradziła. Nigdy się nie szczepiłam, ale trochę mnie nastraszyła, że grypa dla matki to nic fajnego więc chyba się skuszę.

Hydrokortyzon też raz poszedł w ruch - zeszło szybko, ale to w końcu sterydowa maść więc nie nadużywamy, leży w lodówce i czeka na gorsze czasy - oby nie nadeszły. Nam bardzo pomaga robiona maść cholesterolowa z witaminami A+E. Dla mnie bomba - taki lekki tłuszczyk, świetnie się rozsmarowuje i naprawdę wszelkie zmniany ładnie się od niego goją no i przede wszystkim sama natura:) Polecam!

hydrocortizon też nam (tzn. Nince) raz pediatra przepisała - zeszlo po pierwszym smarowaniu, a po odstawieniu wybiło ze zdwojoną siłą - jak dla mnie to absolutna ostateczność i upychanie problemu do wewnątrz; na szczęście nie musze się już nim ratować; na robionej masci cholesterolowej dłuuuuuugo lecielismy, bo się sprawdzała; a jak zmiany na skórce się zmniejszyły i ograniczyły wyłącznie do kilku suchych placków na ciele, to przeszliśmy na wazelinę (Ziaja); ale i tak najlepiej sprawdzila się po prostu dieta - jak już było bardzo źle, mała miała roczek a zyrtec zdawał się nie działać, postanowiłam spróbować naturalnych metod; odkrylam wtedy gotowanie wg 5 przemian i to był strzal w 10; tu na bb wpadłam na trop dziewczyny, ktora wyciągnęła z azs (i nie tylko z tego) swojego synka, dzięki niej szukałam dalej i po 2 m-cach tej diety skóra wreszcie zaczęla być nawilżona (bez żadnych zyrteców itd.), świąd ustawał i potem było już tylko lepiej; więc Silva jak coś to polecam bo u nas się to gotowanie sprawdziło w 100%:tak:

My po szczepieniu - już myślałam, że tym razem się uda, bo Szymon do wieczora był grzeczny, nóżka tylko lekko zaczerwieniona (od rana smarowałam altacetem w żelu)... ale niestety o 22:00 obudził się z rykiem, nóżka spuchnięta, czerwona... w ruch poszły okłady z sody i nurofen. Po godzinie udało się go uspokoić i za kolejne pół godzinki zasnął. Ech mój bidulek, czy on zawsze tak musi znosić kiepsko te szczepienia?! Dzisiaj nóżka nadal opuchnięta, dałam jeszcze nurofen i póki co jest ok. Nienawidzę szczepień!

biedny szymi - ale u nas dokladnie tak samo 2 dni trzeba odcierpiec i już :-) tylko u nas ostatnio nie moglam znalezc altacetu ugh... m robil porzadki i tak go schowal ze dopiero tydzien po znalazłam heh teraz juz pod reka zawsze jest:happy: nas szczepienie czeka 15 listopada

no i na gype cala rodzina tez bedzie szczepiona:tak:

mamusia &&&&&& za Tymcia, my pierwsze szczepienie mamy w pt

Aestima pytałam ale nie wiem czy odpowiedziałaś, a może ja odpowiedź przegapiłam - jak Mieszko po szczepieniu? Nic się nie działo? Ile kosztowała Cię hexa?

Kciuki za Tymcia!

Dziewczyny, ja tez z pytaniem... Bartek skończył brać antybiotyk 7.11, całkiem zdrowy był według mnie 10.11. Ile Waszym zdaniem powinnam odczekać zanim go zaszczepię? My dopiero po jednej dawce, druga już dawno powinna być...

reklama
Do góry