reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szczepienia i badania kontrolne

Silva wspólczuję Ci bardzo... Mogę się tylko domyślać, jak fatalnie to zniosłaś. Ja nie mogę przeboleć jak Weronice wkłuwają się w udko przy szczepieniu, a co dopiero jak musiałabym oglądać to co przeszedł Szymek. Mam nadzieję, że teraz wszystkie problemy was opuszczą i będziecie się cieszyć każdą chwilą.

reklama
My wczoraj bylismy na usg głowy kontrolnie i wszystko oki.:-)
Czekamy na 3 serie szczepien - 22 listopada.
Ale chyba wczesniej podejdziemy na wazenie bo ostatnio Olek przybrał sporo - widze po ciuszkach i gondoli od wózka.

Hej, melduję, że u nas ok. Bakterii prawie już nie ma, żelazo niskie, ale nie fatalne i możliwe że zaniżone ze względu na wirusa, którego właśnie z Szymkiem przechodzimy. Mamy powtórzyć mocz/krew przed szczepieniami czyli za tydzień. Laryngolog też ok. Sz ma wąskie kanaliki więc aby mu woskowina nie zalegała wkraplać parafinę ciekłą raz na 1-2 tyg.. Przez 3 dni przybrał 100 g więc super. Moje pomiary też ok, Sz zjada 130 g na każdy 1 kg masy. Norma jest 100-120 wiec nawet wiecej zjada - mam nie budzić w nocy na karmienie. Może mieć 12 h przerwy - hurra:) Tylko kaszka Sinlac wieczorkiem i będzie dobrze! Wygląda na to że cały ten stres był niepotrzebny, no ale wiadomo - łatwo powiedzieć;))) Dzięki za wsparcie kobitki!

dziewczyny, dobrze, że najgorsze już za dzieciakami:tak:

Aestima kiedy się szczepicie? Zapisałam Maję na nast. czwartek. I dalej nie wiem którą opcję wybrać...

mrsmoon, w związku z tym, ze Mieszko dostal sporo kasy na chrzest , postanowiliśmy szczepić u Wysockiego ( to nasz prywatny pediatra i świetny lekarz, naprawdę guru, bynajmniej w kujawsko-pomorskim). to podraża sprawę bo szczepionka( hexa 220)+ wizyta 100zł, ale w sumie wolę na czym innym oszczędzać... On mi na bank nie zaszczepi podpadającego dziecka i mam do niego zaufanie. Michał dzwonił wczoraj żeby się umówić i pytał czy hexa ok wg niego, a on powiedział nam, że sześcioro wnucząt swoich hexą właśnie zaszczepił, bo uznał, ze to najlepsza opcja. Dzisiaj odwołałam szczepienie w rejonówce i szczepimy się coś ok 10 listopada.

ja muszę zapytać, czy w naszym przypadku w ogóle możliwe jest zmniejszenie ilości wzw b, bo tak jak Setana pisała, w hexie jest i podaje się 3x, a w szpitalu juz jedną dawkę dostała. Tyle, że kolejną po 6 tyg powinna dostać. A nie dostała. Jeżeli wzw b musimy zaczynać od początku, to chyba też na hexę się zdecyduję

reklama
neonatolożka na naszej ostatnie wizycie kontrolnej w poradni doradziła Infanrix 5w1, a odradziła 6w1 (w szkole rodzenia z Ninką tez nam tak mówili); ponoć ta hexa (6) daje więcej niepożądanych reakcji, choć "mówi sie o tym nieoficjalnie"; uwielbiam takie stwierdzenia - i jak tu potem ufać lekarzom...
ja nadal nie mam pojęcia co robić, nie mogę się dodzwonić do szpitala, żeby o poradnię szczepień podpytać;

Do góry