reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szczepienia i badania kontrolne

Silva wspólczuję Ci bardzo... Mogę się tylko domyślać, jak fatalnie to zniosłaś. Ja nie mogę przeboleć jak Weronice wkłuwają się w udko przy szczepieniu, a co dopiero jak musiałabym oglądać to co przeszedł Szymek. Mam nadzieję, że teraz wszystkie problemy was opuszczą i będziecie się cieszyć każdą chwilą.

reklama
My wczoraj bylismy na usg głowy kontrolnie i wszystko oki.:-)
Czekamy na 3 serie szczepien - 22 listopada.
Ale chyba wczesniej podejdziemy na wazenie bo ostatnio Olek przybrał sporo - widze po ciuszkach i gondoli od wózka.

Hej, melduję, że u nas ok. Bakterii prawie już nie ma, żelazo niskie, ale nie fatalne i możliwe że zaniżone ze względu na wirusa, którego właśnie z Szymkiem przechodzimy. Mamy powtórzyć mocz/krew przed szczepieniami czyli za tydzień. Laryngolog też ok. Sz ma wąskie kanaliki więc aby mu woskowina nie zalegała wkraplać parafinę ciekłą raz na 1-2 tyg.. Przez 3 dni przybrał 100 g więc super. Moje pomiary też ok, Sz zjada 130 g na każdy 1 kg masy. Norma jest 100-120 wiec nawet wiecej zjada - mam nie budzić w nocy na karmienie. Może mieć 12 h przerwy - hurra:) Tylko kaszka Sinlac wieczorkiem i będzie dobrze! Wygląda na to że cały ten stres był niepotrzebny, no ale wiadomo - łatwo powiedzieć;))) Dzięki za wsparcie kobitki!

dziewczyny, dobrze, że najgorsze już za dzieciakami:tak:

Aestima kiedy się szczepicie? Zapisałam Maję na nast. czwartek. I dalej nie wiem którą opcję wybrać...

mrsmoon, w związku z tym, ze Mieszko dostal sporo kasy na chrzest , postanowiliśmy szczepić u Wysockiego ( to nasz prywatny pediatra i świetny lekarz, naprawdę guru, bynajmniej w kujawsko-pomorskim). to podraża sprawę bo szczepionka( hexa 220)+ wizyta 100zł, ale w sumie wolę na czym innym oszczędzać... On mi na bank nie zaszczepi podpadającego dziecka i mam do niego zaufanie. Michał dzwonił wczoraj żeby się umówić i pytał czy hexa ok wg niego, a on powiedział nam, że sześcioro wnucząt swoich hexą właśnie zaszczepił, bo uznał, ze to najlepsza opcja. Dzisiaj odwołałam szczepienie w rejonówce i szczepimy się coś ok 10 listopada.

ja muszę zapytać, czy w naszym przypadku w ogóle możliwe jest zmniejszenie ilości wzw b, bo tak jak Setana pisała, w hexie jest i podaje się 3x, a w szpitalu juz jedną dawkę dostała. Tyle, że kolejną po 6 tyg powinna dostać. A nie dostała. Jeżeli wzw b musimy zaczynać od początku, to chyba też na hexę się zdecyduję

reklama
neonatolożka na naszej ostatnie wizycie kontrolnej w poradni doradziła Infanrix 5w1, a odradziła 6w1 (w szkole rodzenia z Ninką tez nam tak mówili); ponoć ta hexa (6) daje więcej niepożądanych reakcji, choć "mówi sie o tym nieoficjalnie"; uwielbiam takie stwierdzenia - i jak tu potem ufać lekarzom...
ja nadal nie mam pojęcia co robić, nie mogę się dodzwonić do szpitala, żeby o poradnię szczepień podpytać;

Do góry