reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szczepienia i badania kontrolne

Silva, kochana tulę Cię mocno. Matko to życie w stresy Was nie oszczędza:no: Domyślam się co musisz przeżywać:-( Życzę Wam dużo zdrówka dla Szymka i żeby ten trudny start wkońcu się skończył, byście mogli wkońcu tylko cieszyć się z synka.

Tak myślę i znów roi się w mojej głowie, kurcze. Miałam się nie przejmować tym słabym przybieraniem Natalii ale teraz znów mam nad czym myśleć i co rozważać...

Silva, a co znaczy słabe przyrosty? Jakiego były rzędu?

reklama
a my wczoraj na szczepieniu byliśmy, mała ładnie przybiera, (+1200 w 1,5 miesiącu) ale już wolniej, za to długaśna jest strasznie, wprawdzie pani nie mierzyła ale te moje pomiary chyba nie są takie najgorsze, na moje oko ponad 70 cm to już ma to moje "maleństwo". na szczepieniu ani łza nie poleciała, mała tylko poczuła się ograniczona ruchowo bo musiałam jej nóżkę trzymać jak pielęgniarka igłę wsadzała i to ją zdenerwowało. w nocy trochę niespokojna, mam wrażenie, że gorączkę miała lekką, dałam jej dziś paracetamol, bo i obolała mi się wydawała w miejscach ukłuć
a jeszcze dziś wizyta u ortopedy
kurcze tak czytam co tu piszecie, o tych badaniach, posiewach, antybiotykach, jak to dobrze, że mnie to omija, tfu, tfu, oby jak najdłużej, ale wam oczywiście współczuję, patrzę na tą moją małą kruszynkę, właściwie nic jej nie dolega, jest trochę marudna a ja już cała w stresie czy szczepionka nie wyrządza jej jakiejś krzywdy, do wczoraj dzielnie podnosiła się podciągana za rączki a dziś już nie jest taka chętna, poczekam kilka dni może to tylko rączka ją boli i dlatego tak ma, no ale i tak się denerwuje, tyle się słyszy o tych skutkach ubocznych, że strach człowieka ogarnia, no mam nadzieję, że będzie w porządku
a potylica dalej jeszcze lekko miękka, ale już lepiej, i do pół roku mam podawać 3 krople wit d
dziewczyny trzymam kciuki za wasze bąble

U nas też potylica miękka.Do tej pory Gracjana dostawała po 2X2 kropelki vit d dziennie.Dzisiaj idziemy do kontroli i zobaczymy czy jest troszkę lepiej.

Silva nie martw sie kochana, antybiotyk na pewno wytępi to cholerstwo!!! Teraz nasze dzieciaki wolniej będą przybierać. A Szymek to już spory chłopiec, w razie potrzeby będziesz mogła rozszerzyć dietę. Daj znać jakie wyniki będą po antybiotyku

reklama
Katamisz,Aneczka jakkolwiek to okrutnie zabrzmi- ulżyło mi, że nie tylko u nas miękka potylica... Bo naczytałam się już w necie o krzywicy i innych takich. Nasz pediatra mówi, ze dzieciaki które szybko rosną tak mają, bo nie starcza budulca. My podajemy jeszcze 2,5 ml calcium.

Do góry