reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szczepienia i badania kontrolne

aestima - u nas jes tak :

wzw b - engerix B - 30 zł

krztusiec, błonnica, tezec, polio - pentaxim - 110 zł

kupujesz w przychodni lub w aptece i do lodowki, najlepiej kupic przed sama wizyta :)

reklama
Infanrixem hexą była szczepiona Ninka - żadnych reakcji poszczepiennych;

ja się podpisuję pod postem forever; głównie chodzi o tzw. higienę życia, szeroko rozumiany zdrowy tryb życia; myśmy za młodu nie byli tak często i na "wszystko co tylko można sobie wyobrazić" szczepieni; obie z siostrą przechodziłyśmy różyczkę, siostra miała odrę - a teraz próbują nam wmówić, że lepiej zaszczepić (co nie daje i tak pełnej ochrony) niż przechorować; i to jest wkurzające - bo wtedy trudno nie pomyśleć, że chodzi o kasę, a nie bezpieczeństwo;
niemniej jednak ja chcę szczepić bo nie jestem tak pewna siły samej zdrowej diety - tylko chcę miec możliwość wyboru co do startu z tym tematem i chcę by mnie nie traktowano jak zwyrodnialca w przychodni - bo przecież "inni szczepią bez gadania"; chyba wykonam tel.do poradni szczepień jednak, ciekawe co tam mi powiedzą...

My też szczepimy Pentaximem, kupowaliśmy sami w aptece ale najpierw pediatra wypisała nam receptę. Teraz trzecią dawkę mają zamówić prosto do przychodni więc ominiemy marżę apteki bo za pierwszą nieświadomi ceny wywaliliśmy chyba 150 czy 160zł a za drugą 109zł, trzecia ma nas kosztować 85zł. Reakcji poszczepiennych brak, jedynie przespała prawie cały dzień :)

ja cie gordon..ale zwyrodnialec hahahaha:-D :laugh2:

u nas z reakcji to tak na 2 3 dzien placzliwy maly jest i jest zaczerwienione wklucie, ale woda kwasna pomaga - no i duuzo cierpliwosci :D

Pewnie i tak w przychodni juz usłyszałam komentarz, ze szkoda mi pieniedzy na dziecko, a ja wole za to isc na basen - dostalismy pozwolenie od pediatry , a rehabilitant wrecz zalecał. Wiec w llistopadzie idziemy sie pluskac.

reklama
Mgordon, nam wysocki polecał basen, ale dopiero od wiosny... Powiedział, że dzieciaki w basenie (w polskich realiach- wiadomo jakie te baseny u nas są) strasznie szybko wszystko łapią a teraz sezon na chorowanie...

Do góry