reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Witam wszystkie szczecinianki...
Chciałabym dołączyć... Jam dopiero przyszła mama, ale chyba się nadaję? Nie będę nadrabiała 77 stron, wybaczcie, ale od teraz będę Was czasem podglądać... Mam nadzieję czegoś się douczyć od Was:p
Witaj:tak:
napisz cos wiecej o sobie, w ktorej czesci Szczecina mieszkasz itd i zagladaj czesto i pisz:tak::-)

reklama
MJa, dopiero teraz zczaiłam te Twoje podręczniki. Nie wiem, czy nie za późno, ale my naszym wszystkim dzieciakom w rodzinie (własnych jeszcze nie mam) kupujemy używane. Tu bezcenne jest allegro i antykwariaty. Po antykwariatach, niestety, trzeba polatać, ale się opłaca, tym bardziej, że maluchy jeszcze są pod kontrolą rodziców i dbają o książki, okładają je i nie wyrywają stron :) Gorzej z tymi licealnymi - tam to kwiatki można znaleźć na marginesach. Rynek wtórny książek to nie taka zła rzecz. Warto też przejść się do szkoły i sprawdzić, czy istnieje tam coś takiego, jak tablica ogłoszeń. Może ktoś będzie chciał sprzedać od razu cały komplet podręczników wykorzytywanych przez szkołę? Niestety, sama nie posiadam nic do oddania w dobre ręce z tej materii. He, he, ale chętnie służę radą polonistyczną, w razie problemów z czepliwą panią polonistką :):):):)

plushova witaj:) napisz cos wiecej o sobie:)

kurcze zla jestem,w czwartek bylam z Kuba u okulisty bo od srody mial opuchniete oko,lzawil,ropa byla i lekarz dal mu masc i cos do przemywania i od tej masci jest caly wysypany na oczku-wyglada strasznie:(((

A, tak, miałam coś o sobie napisać... Jestem przyszłą mamą Helenki, która niestety planowo ma się urodzić dopiero w grudniu, a szkoda, bo już chętnie miałabym ją z sobą. Nudzi mnie bycie w ciąży... Może to wyrodne i będę złą matką? ;P
Teoretycznie jestem studentką - muszę napisać i obronić pracę z polonistyki (stąd oferowana pomoc w rozwiązywaniu problemów szkolnych z językiem polskim), a od października zaczynam drugi kierunek. Pewnie nie dotrwam nawet do połowy semestru, ale potrzebny mi status studenta, żeby mieć tu opiekę lekarską (bo pochodzę spoza Szczecina) i możliwość mieszkania w akademiku (bo ceny mieszkań są kosmiczne!).
Tata Helenki, Damian, całe dnie spędza poza domem - pracuje na dwa etaty (ale na zlecenie, więc tak naprawdę nie ma żadnego etatu), żeby nas utrzymać. Ja, niestety, musiałam zrezygnować ze swoich dorywczych zajęć. Jakoś nikt nie chciał zatrudniać ciężarnej hostessy na promocje albo kelnerki ;/ Całe dnie mam więc wolne, mogę robić praktycznie co chcę i wszystko byłoby cudownie, gdyby nie to, że nie mam z kim porozmawiać... Wszyscy znajomi z czasów studenckich się porozjeżdżali po świecie, a ci co zostali, nie bardzo nadają się na kumpli ciężarnej. Stąd też moja obecność na forum. Po pierwsze, chcę się nauczyć czegoś od doświadczonych już mam. Po drugie, mam nadzieję, że może uda nam się nawiązać bardziej rzeczywiste kontakty i spotykać się od czasu do czasu na jakichś spacerach z wózkami, babskich plotach i wspólnych zabawach w piaskownicy... Może myślę utopijnie, ale wierzę, że przy odrobinie chęci ze strony każdej z nas może się udać... Wy już jesteście na tym etapie czy dalej tylko wirtualnie? Wiem, że tak łatwiej i szybciej, że pewnie dzielą nas spore odległości, ale z pewnością znajdą się babeczki piszące z tych samych dzielnic... no i dla chcącego, nic trudnego! Ja w chwili obecnej jestem ze ścisłego centrum: Brama Portowa i okolice. W październiku zmieniam lokalizację na okolice Piastów i Turzynu.
No, żem się rozpisała! :)
Czekam na odzew, Mamuśki! :p

PS ewon, ja tam specjalistką nie jestem, ale maść do oka? Krople, okłady, jak cię mogę, ale maść - fuj!

Witajcie.
anulka jak sie czujesz??ja zagladam codziennie ale nie zawsze mam czas popisac:(
Powiem Ci ze czuje sie dobrze, nawet bardzo dobrze! Juz ponad tydzien zero wymiotow i mdlosci..bo bylo strasznie do konca 4 miesiaca. Teraz troche odzylam:-) Ale cos nie czuje moich maluszkow..sa bardzo spokojne..ale podejrzewam ze lada dzien sie zacznie! We wtorek idziemy do lekarza. Wkoncu dowiemy sie plci naszych maluchow. No i bede miala usg polowkowe ale nie wiem czy we wtorek od razu..Malo zagladalam ostatnio bo prace mgr mecze dalej i nie moge skonczyc:baffled: Biedny Twoj maluch z tym oczkiem..co za durny lekarz..Schodzi mu troszke?

Royanna witaj po urlopie!

Plushova witaj nowa mamusiu w naszym gronie! Ja tez dopiero przyszla mamusia jestem. Mam termin na styczen!

anulka, Ty cholerna szczęściaro! Będziesz miała od razu dwójkę! Trzymam kciuki za chłopaka i dziewuchę, chyba że chcesz inaczej, to trzymam inaczej :) I rozumiem męczenie pracy mgr - też jestem na tym etapie :)

anulka, Ty cholerna szczęściaro! Będziesz miała od razu dwójkę! Trzymam kciuki za chłopaka i dziewuchę, chyba że chcesz inaczej, to trzymam inaczej :) I rozumiem męczenie pracy mgr - też jestem na tym etapie :)
Nie bedzie parki prawdopodobnie..Sa jednojajowe i beda identyczne - dwoch chlopcow lub dwie dziewczynki. A mi wszystko jedno tak naprawde co do plci. Co bedzie to bedzie:-) i tak juz duzo szczescia nas spotkalo:tak: Moze za drugim razem Wam sie uda i bedzie dwojeczka:tak::tak::-D

A, tak, miałam coś o sobie napisać... Jestem przyszłą mamą Helenki, która niestety planowo ma się urodzić dopiero w grudniu, a szkoda, bo już chętnie miałabym ją z sobą. Nudzi mnie bycie w ciąży... Może to wyrodne i będę złą matką? ;P
(...)
No to gratuluje bobaska:tak::-D
Bedziemy rodzic po kolei-najpierw ja, potem Ty a po nas Anulka:-D:-D:-D
A czy juz wiecie gdzie chcecie rodzic? Ja myslalam albo Unii Lubelkiej(mam najblizej), albo Zdroje(podobno dobry szpital), i na spacerkach w piaskownicy uslyszalam od innych mamus i ciezarnej jednej(ale tez juz mamusi), ze ponoc lepiej Zdroje...no i sama juz nie wiem. Ale te zdroje najbardziej po glowie mi chodza:tak:

gratuluje ciaz hihi mi jak narazie sie spoznia @ heheh

u mnie nic ciekawego w czwartek bylam u okulisty z Kuba bo od srody zaczelo mu ropiec oko,opuchniete i lzawilo.okulista stwierdzil ,ze to zapalenie spojowek,dal masc i plyn do plukania oka.no i w sobote wysypalo go wokol oczka pol polika czola-strasznie to wygladalo-saczylo sie i wogole,dzis bylam u dermatologa i kuzwa jutro musze zglosic sie do szpitala z nim:(( znowu szpital juz mam serdecznie tego dosyc.Ci lekarze mnie wykoncza:((

anulka moja bratowa chce jak najszybciej sprzedac lozeczka za 240zl ale mysle ze nawet sposci do 200zl bo nie ma miejsca gdzie ich trzymac-jakbys chciala fotki moge ci podeslac bo mam.jezeli bylabys zainteresowana,wiem,ze to za wczesnie ale ona sie spieszy.jak nie chcesz to je wystawie na forum.

Co do porodow dziewczyny TYLKO NIE na UNI. ja rodzilam w miejskim aler juz go nie ma.i jak juz polecam zdroje.na uni jest porazka..

reklama
gratuluje ciaz hihi mi jak narazie sie spoznia @ heheh(...)

(...)dzis bylam u dermatologa i kuzwa jutro musze zglosic sie do szpitala z nim:(( znowu szpital juz mam serdecznie tego dosyc.Ci lekarze mnie wykoncza:(( (...)

(...)Co do porodow dziewczyny TYLKO NIE na UNI. ja rodzilam w miejskim aler juz go nie ma.i jak juz polecam zdroje.na uni jest porazka..
A test robilas? Moze sa II kreseczki:-) a my tu jeszcze nic nie wiemy...:-D

Biedny Kubus...ale sie maluszek nameczy:baffled::baffled::baffled:

Dzieki za opinie:tak:, w takim razie decyzja zapadla:tak::-D:-D:-D
Jeden problem mniej. Musze tam podjechac albo zadzwonic i dowiedziec sie, co trzeba miec z soba do szpitala:tak::-)

Do góry