reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

A czy juz wiecie gdzie chcecie rodzic? Ja myslalam albo Unii Lubelkiej(mam najblizej), albo Zdroje(podobno dobry szpital), i na spacerkach w piaskownicy uslyszalam od innych mamus i ciezarnej jednej(ale tez juz mamusi), ze ponoc lepiej Zdroje...no i sama juz nie wiem. Ale te zdroje najbardziej po glowie mi chodza:tak:
Ja napewno w Zdrojach!!!Poniewaz mieszkam w Zdrojach i tak sobie pomyslalam ze nie ma co przebierac bo jak zaczne rodzic to bedziemy jak najszybciej leciec gdzie najblizej..No i tez z tego wzgledu zaczelam chodzic prywatnie do doktora, ktory jest zastepca ordynatora w szpitalu -zdroje. Kolezanki polecily bo pozniej ma sie chody w szpitalu dzieki znajomosci z panem ordynatorem. A poza tym super lekarz i wspanialy czlowiek!

Ewon mozesz mi wyslac zdjecia lozeczek. Napisze Ci prywatna wiadomosc i podam w niej maila. Kupowac jeszcze nie chce ale zobaczyc nie zaszkodzi. Jak cos to spokojnie wystawiaj na forum, skoro bratowej sie spieszy.

reklama
anulka, będziesz miała ubaw, nie ma co... :) zawsze się zastanawiałam, czy mamy rozróżniają od razu swoje jednojajowe bliźnięta... tylko nie dawaj im na imię Leszko i Mieszko albo Asia i Basia. Miałam wśród znajomych oba przypadki. Śmiechu po pachy w szkole, zapewniam Cię :p I dziekuję za optymistyczne zyczenia na przyszłą ciążę. Jak się sprawdzi, to znaczy że jesteś czarownicą (bo w rodzinie nie ma przypadku:)

royanna, ja też w sumie na zdroje jestem zdecydowana, chociaż nie znam innych szpitali. Poszłam na wielkość - duży szpital, tzn. że jak coś będzie nie tak, to od razu nas tam poddadzą torturom, a nie będą przewozić z jednego do drugiego... Dzwoniłąm tam na porodówkę jakiś czas temu i miła pani poinformowała mnie, że do rodzinnego porodu nie wymagają zaliczenia ichnej szkoły rodzenia i w ogóle jakoś tak wyszło z rozmowy, że nie są problemowi... Zobaczymy. Ty idziesz na pierwszy ogień, to wybadasz co i jak:) A później nam napiszesz:p

ewon, przykro mi z powodu synka. Uściskaj go od nas! I powiedz, do którego to lekarza mamy nie chodzić??? :p

cześć laski ja też szczecinianka:-D

rok temu rodziłam w zdrojach, tzn miałam cc a szpital znam od bardzo dawna i z ręka na sercu go polecam.
royanna weź ze sobą TYLKO przybory dla siebie i ubranko dla maluszka na wypis. żadnych gaci poporodowych itd...
dla dzidzi mają tam wszystko, pampki, kaftaniki, rożki, płyny do mycia itd.
mają super doradce laktacyjnego p. Sylwię, służy rada i pomocą w każdej cycowej sytuacji.
szczerze polecam ten szpital.

cześć laski ja też szczecinianka:-D

rok temu rodziłam w zdrojach, tzn miałam cc a szpital znam od bardzo dawna i z ręka na sercu go polecam.
royanna weź ze sobą TYLKO przybory dla siebie i ubranko dla maluszka na wypis. żadnych gaci poporodowych itd...
dla dzidzi mają tam wszystko, pampki, kaftaniki, rożki, płyny do mycia itd.
mają super doradce laktacyjnego p. Sylwię, służy rada i pomocą w każdej cycowej sytuacji.
szczerze polecam ten szpital.
Wielkie dzieki Matylda!!! Do Zdroi mam kawalek, ale jestem juz na 100% zdecydowana :) no i dobrze, ze nie musze wszystkiego brac dla maluszka:tak:. W Zgorzelcu zarowno dla siebie jak i dla synka musialam miec doslownie wszystko(oprocz ubranek)tzn kosmetyki, pampersy itd... Jeszcze raz dziekuje :)

Cześć dziewczyny!
Wpadłam się wyżalić... Dziś rano dostałam pracę (dorywczą, na zlecenie - przeprowadzanie ankiet w sklepach), a po południu ją straciłam! Facet zadzwonił i powiedział, że jednak ciężarnej nie chce. Super! Widział mnie wczoraj, widział mnie dzisiaj przy podpisywaniu umowy i jeszcze śmiał się, że aktywnie spędzam ciążę, a 5 godzin później się rozmyślił. To dyskryminacja, czy tylko mnie się wydaje?
Co Wy o tym myślicie? Norma? Was też tak traktowano???

moim skromnym zdaniem powinnaś plushova zadzwonić do inspekcji pracy i dopytać się co i jak bo to przegięcie pałki na całego
royanna nie ma za co:-D, ja tez miałam kawałek do zdrojów i nie żałuje że tam się znalazłam jak mi sie uda to wkleję zdjątko i pokażę wam jak się tam położne maluszkami zajmują:-) i to nie jest ustawiane do zdjęcia

laseczki wybieracie sie w sobotę bądź w niedzielę do parku kasprowicza na "akademie zdrowego rozwoju" pampersa??

Załączniki

• P1000478.jpg
    P1000478.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 34
  • P1000479.jpg
    P1000479.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
WITAM KOBIETKI:happy2:
no zaczyna się nam ruch na watku super może jesianne szarugi będzie nas tu więcej:happy:
moje strsze dzieciaki pojechały do pobierowa do dziadków więc mam tylko Antocha w domu normalnie luz wiec odgruzowuje mieszkanie na błysk:tak:
pisałyście o porodach,,,,ja dwoje starszych rodziłam poza szczecinem więc jak juz z antkiem byłam w ciąy to zastanawiałam się gdzie tu rodzić no i nastawiłm się w 100% na zdroje a kawał drogi z gumieniec..rano byłam u swojego doktorka zresztą polecam gina państwowy a świetny:tak:rozwarcie było już na 3-4cm kazał jechać do domku spakować się umyć zjeść i się szykować tak na 17-18 do szpitala no chyba że wcześniej się rozkręcę....o 16 jak jnuz wszystko miałam gotowe stwierdziłam z pietruchą że jedziemy no i pojechaliśmy......na izbie przyjęć pani opryskliwie powiedziała że zgłupiały baby w tą pełnię i rodza jak wariatki ale powiedziała to takim tonem że juz mi sie z tamtąd chciało wiać:rofl2:potem badanie no stwierdzili 5-6 cm rozwarcia i odesłali do szpitala innego bo wody nie odchodzą więc mam sobie coś poszukac bo oni miejsc nie maja tzn maja ale dla tych co im wody już odchodzą:szok:ja byłam w ciążkim szoku już ból strach...pytam do jaki€ego szpitala mam jechać?oni nie wiedzą gdzie są miejsca to sie pytam to ja nie może uordzę w tramwaju szukając porodówki???cisza...karetki nie dadzą bo to
nie taxi:szok::szok:więc zecydowaliśmy pomorzany...i nie żałuję:tak:ołożne superaśne nikt nie narzucał jak rodzić zero oxytocyny można chodzić brać prysznic itp atmosfera świetna tatuś jest przy porodzie za darmo jedy:tak:nie koszt zakupu z automatu ubrania do porodu musi mieć 2 2złotówki i 2 5 złotówki:tak:położne lekarze świtni no i położne na noworodkach...anioły pomagały żartowały no kochane kobiety..owszem dla dziecka trzeba mieć ubranko i pampersy ale tatus może dowieść w karzdej chwili no i to że mój pietruszka po porodzie siedział ze mną do 4 a urodziłam o 24:tak:niby wizyty do 21.30 ale jak pietruszka powiedział położnej że chciałby wykąpać w szpitalu małego i posiedzieć ze mną nikt nie robił z tego problemu siedział do 24 kąpał pomagał spacerował z małym po pokoju:tak:jak dla mnie opieka i sam poród tam to rewelka więc ja polecam pomorzany chociaż opinie ma różne...a zreszta pewnie w dużej mierze opinia zależy od tego jaki kobieta miała poród:baffled:
ale sie rozpisałam:szok:

czesc dziewczynki!
jestem tu nowa!
coprawda nie mieszkam w szczecinie lecz zagranica ale pochodze z naszego kochanego szczecina i tam tez urodzilam synka Kubusia ktory niezyje od 4 lat:(
:-:)-:)-(
tu tez poronilam pierwsza ciaze z Mikołajkiem:-:)-:)-(
ale teraz jak widac jestem szczesliwa mama 2 coreczek Susanaah i Caroline!
mam nadzieje ze pozwolicie mi dolaczyc do Was?!

czesc dziewczynki!
jestem tu nowa!
coprawda nie mieszkam w szczecinie lecz zagranica ale pochodze z naszego kochanego szczecina i tam tez urodzilam synka Kubusia ktory niezyje od 4 lat:(
:-:)-:)-(
tu tez poronilam pierwsza ciaze z Mikołajkiem:-:)-:)-(
ale teraz jak widac jestem szczesliwa mama 2 coreczek Susanaah i Caroline!
mam nadzieje ze pozwolicie mi dolaczyc do Was?!
Pewnie, ze pozwolimy:tak:Witaj w naszym skromnym gronie:-DIm nas wiecej tym lepiej.
Oj widze po poscie i suwaczkach, ze duuuzo wycierpialo Twoje matczyne serduszko:-(, za duzo...
Ale ciesze sie ze masz dwie sliczne coreczki i one na pewno dostarczaja Ci duuuzo radosci:tak::-D:-D:-D

reklama
A ja jestem dzis nieprzytomna, bo u Maciejka infekcja rozwija sie na calego. Do kataru dolaczyl kaszel i goraczka, a co sie z tym wiaze-nieprzespana nocka. No a wczoraj bylismy na godzine w przedszkolu i malemu sie podba, narazie jest na TAK. Dzis i jutro tez mielismy isc, ale zobacze do godziny 14tej jak zdrowko bedzie, bo Macius bardzo chce isc, a ja mam mieszane uczucia-caly czas ma podwyzszona temperature...I wiem juz co mu zaszkodzilo. W niedziele zawialo go w aucie:(
Milego dnia kobietki!

Do góry