reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki w ciąży :)

reklama
Witam, witam,

Widzę, że moje zniknięcie wywołało spore zamieszanie w niektórych kręgach ;-)

A wytłumaczenie jest proste - Leoś zawitał w moim życiu :-D - 3670g i 57cm szczęścia!
Rodziłam jednak w Policach.

butterfly - wytrwała jesteś w poszukiwaniach ;-) Jeśli chodzi o badania, to na koniec miałam jeszcze raz zrobiony hbs i wr oraz wymaz na paciorkowca. Tokso mi nie robili.
W szpitalu w zdrojach praktycznie wszystko jest - podkłady poporodowe, koszula do porodu, rzeczy dla dzieciaczka (kosmetyki, ciuszki). Trzeba w sumie mieć tylko rzeczy dla siebie i dla malucha na wyjście, ale to mąż może dowieźć jak będą przygotowane. Z badań trzeba mieć - grupe krwi, wr, hbs, ewentualne wypisy ze szpitala, ostatnie usg no i oczywiści kartę ciąży, książeczkę ubezpieczeniową i dowód osobisty.

Buziaki, życzę Wam wszystkim powodzenia na porodówkach i ślicznych, zdrowych dzieciaczków!

A oto kilka fotek Leona:

Zobacz załącznik 263507Zobacz załącznik 263508Zobacz załącznik 263509Zobacz załącznik 263510Zobacz załącznik 263511

Bylam u lekarza na wizycie w piątek, wszystko jest dobrze :-D Rozwarcie wewnetrzne i zewnetrzne mam 1,5 cm :-) szyjka skrocona troche o 0,5cm, teraz mierzy 1,5cm. Czyli wszystko sie szykuje napewno urodze niebawem, do terminu czyli 22lipca maksymalnie...!! Ale lekarz mowi ze to kwestia dni :-D Jestem bardzo ucieszona ze To juz niedlugo... Przytylo mi sie tylko kilogram to lacznie mam 7,5 kg szybko zrzuce Hehe. Nie moge sie juz doczekac porodu ;-) dzidzia moja jest rozmiarow przecietnego noworodka- stwierdzone po 'badaniu' oglednym Hehe. Czyli srednio 50cm, 3 kg aha sluchajcie- skoro podal mi lekarz rozwarcie nr.1 i nr.2 to znaczy ze czopa juz nie mam? ze niby kiedy on wypadl Hehe :szok: Moze urodze dzis ?? ehhh ach jak to fajnie brzmi. bóle podbrzusza mam od piątku coraz częstsze... i kłucia i rozpierania w szyjce. Na dodatek jeszcze rewolucja jakaś jelitowa. moze to od upałów :-(

Tak Olu, wiem jestem wytrwala, ale pisala do mnie dziewczyna z "cukrzycy w ciąży" więc zaczelam szukac heheh :-D

Dzięki za info:-)
A Leoś jest booooski :-D taki malusi a to 3,6 kg, to moja Zuzia to w ogole bedzie wróbelek chyba hihih :-D

A ja dzisiaj dotarłam w końcu do poradni diabetologicznej. Jutro idę zrobić powtórnie krzywą cukrową ...bleeeee. :) Mam nadzieję, że wynik będzie dobry (tym razem nie objadałam się słodkim) i na tym zakończy się temat cukrzycy. :)

Witam, witam,

A wytłumaczenie jest proste - Leoś zawitał w moim życiu :-D - 3670g i 57cm szczęścia!
Rodziłam jednak w Policach.

Buziaki, życzę Wam wszystkim powodzenia na porodówkach i ślicznych, zdrowych dzieciaczków!

A oto kilka fotek Leona:

Zobacz załącznik 263507Zobacz załącznik 263508Zobacz załącznik 263509Zobacz załącznik 263510Zobacz załącznik 263511

GRATULUJĘ śliczności ;)

Butterfy wszystko poniżej dotyczy Zdroi :-)
[FONT=&quot]zdroje wymagania:
DOKUMENTY:
dowód, karta ciazy, wazne ubezpieczenie, NIP pracodawcy, karty informacyjne z pobytów w poprzednich szpitalach(jesli byly)
WYNIKI BADAŃ ORYGINAŁY:
grupa krwi i Rh, morfologia i mocz-najświeższe, Hbs Ag i WR, wszystkie USG, inne wyniki istotne(np konsultacja okulistyczna, ortopedyczna, kardiologiczna, itp
DLA MAMY:
nocna bielizna wygodna, biustonosz do karmienia, szlafrok, skarpetki, obuwie domowe, klapki pod prysznic, przybory toaletowe, dwa ręczniki(kąpielowy i zwykły), woda mineralna niegazowana, szklanka, sztućce(jesli nie chce sie szpitalknych)
DLA DZIDZI:
szpital zapewnnia wszystko oprócz chusteczek nawilżanych-można mieć własne ubranka, pieluchy jednorazowe, kosmetyki, jedyne co to ciuszki na wyjście
DLA TATY:
buty klapki/kapcie, coś do jedzenia, aparat, kamere[/FONT]

[FONT=&quot]życzę P O W O D Z E N I A ;-) gdyby to już...............
[/FONT]
pencil.png

Ostatnia edycja:
Niuniu jesteśmy w podobnym wieku ciążowym może się spotkamy w tych zdrojach :tak:
Miałaś takie doniesienia, że miejsca było brak na porodówce !?:szok:
Ja nawet nie biorę tego pod uwagę - po prostu wszędzie mam daleko - a moim zamiarem jest jechać juz na ostatnią chwilę :-D -hmmm zobaczymy jak to będzie :happy2:
Pierwszą córcię rodziłam tam i było ok - dlatego teraz też Zdroje :tak: - no i miejsce zamieszkania - bliżej Stargardu :happy:
Ps. ale zaczęły się rozpakowywać te "nasze" sierpnióweczki - co :angry:?

nervita no właśnie słyszłam, że czasem nie ma miejsca :baffled: choć ostatnio jak pojechałam ze skurczami to bez problemu się dostałam na patologię, ale co łóżko się zwolniło to zaraz ktoś je już zajął. a rodzących było pełno :-p ale uda nam się napewno :-) moja kumpela była to właśnie był brak miejsc to położyli ją w jedynce, za którą normalnie się płaci. Ja mam szpital bliżej jeden ale wolę tam nie rodzić. Leżałam tu i tu, więc mam porównanie. I tak samo jak Ty mam zamiar na ostatnią chwilę. A nasze sierpniówki faktycznie sypią się :-) ale będą jajca jak spotkamy się na porodówce :-D

reklama
Do góry