reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki w ciąży :)

reklama
marteczka - jasne, że możesz, choć tu ostatnio strasznie głucho :sorry: A na kiedy masz termin? Znasz płeć? Napisz coś więcej o sobie :blink:

lasotka - nie ma się co zastanawiać tylko biec do okulisty. Bo to nie chodzi o wielkość wady, tylko o stan siatkówki. Bywają kobiety o wzroku idealnym, ale siatkówce w nie najlepszym stanie i idą na cc. Ja mam wadę powyżej 4, ale siatkówkę cud miód :-) i wg okulisty żadnych przeciwskazań do porodu sn. A blizny pooperacyjne na brzuchu mogą zwiększać ryzyko związane z cc, więc warto oczka przebadać i nie kroić się bez potrzeby.

butterfly - jeśli chodzi o staniki, to polecam Ci hurtownię baby club koło kauflandu, mają tam staniki do karmienia firmy mama by alles i widziałąm spore rozmiary do 95 pod biustem i do F. Nawet jak nie będą mieli na stanie, to można podpytać czy nie sprowadzą, bo firma produkuje. Albo zamówić przez internet. A zmęczenie? Po 2h prasowania bym padła :-p, nie mówiąc już o jakiś zakupach potem. Nie wymagaj od siebie za dużo! A mój synuś też duży - 2,200 wg usg sprzed tygodnia. Lekarz mówi, że jak tak dalej pójdznie to do 4,5 kg dobije przy porodzie :szok:. I też boję się, ze przez to zrobią mi cesarkę :-(. A bardzo bym chciała naturalnie rodzić...

A ja w końcu zaczęłam chodzić do szkoły rodzenia - do szpitala w zdrojach. Na razie jestem zadowolona. I mam nadzieję, ze zdążę cały kurs przejść przed porodem :tak:

Czuję się w miarę dobrze, ciągle na lekach przeciwskurczowych, ale szyjka się dzielnie trzyma, więc nie ma co narzekać. Brzuszek mi w końcu wyskoczył :-p. Ale nie mogę się doczekać kiedy synuś będzie już po tej stronie brzuszka :blink:

Witajcie kochane przyszłe mamusie :-)

-biustonosz do karmienia (?) - trudno znaleźć mój rozmiar! 95 DD :confused: a jak już to biustonosz wygląda jak przedwojenny po babci :szok:

Ja też długo się naszukałam biustonosza do karmienia.
Na początku kupiłam takie zwykłe bawełniane po 35 zł. Na początku były świetne ale po miesiącu strasznie się rozciągnęły - także nie polecam czytej bawełny tylko z domieszką - żeby się tak nie rozciągał.
Dobry biustonosz kupiłam w Triumphie - ale kosztował prawie 100. Ale mimo że był miękki - był bardzo dobry i wart tej ceny.
Ostatnio przeczytałam na forum gazeta.pl o tym, jak można przerobić zwykły stanik na stanik do karmienia - Zbuduj sobie karmnik! :-) W ogóle polecam to forum - stanikomania bo fajne rzeczy dziewczyny piszą o stanikach ich doborze, rozmiarach itp. Ja swój stanik ostatni przerobiłam dokładnie w ten sposób i jestem mega zadowolona bo w końcu mam porządny stanik a nie jakieś worki.

Polecam też sklep Ebra na Królowej Jadwigi. Jedyny sklep polecany właśnie przez lobby biuściastych - bardzo fachowa i kompetentna obsługa.

Dzieki ;) wiec ja wczoraj zaczelam 37 tydzien (juz lub dopiero -zobaczymy ;D) termin na 24 czerwca no i z tego co wiem ma byc dziewusia z czego si bardzo ciesze bo w rodzinie duzo chlopcow ;) Cala ciaze jestem na zwolnieniu ...i od jakiegos czasu to siedzenie w domu zaczelo mnie dobijac do tego nikt nie ma czasu wiec moze tu z kims sobie pogadam ;)

Marteczko ;-) ja również się nudzę w domu od początku ciąży ;-) znam twój ból :-p
a propo Twojego terminu porodu... to prawie na moje urodzinki hihi (25 czerwiec).
i też będę mieć córunie, ale u nas większość dziewczynek i na dodatek wszystkie blond, może choć moja Zuzia będzie wyjątkowo czorna ???:-D hehe po mamusi ;-)
wybrałaś już imię dla córeczki?
hmm ja jestem w 32 tyg i jak dla mnie to JUŻ, bo czas mi ucieka przez palce, zmyka strasznie szybko -i dobrze ;-) nie mam czasu na stres itp :-p

Zylcia dzięki za podsunięcie pomysłu - później dokładnie się wczytam :-D
poza tym mam w domciu kilka staników sportowych i może mi posłużą...

Brzuszek mi w końcu wyskoczył . Ale nie mogę się doczekać kiedy synuś będzie już po tej stronie brzuszka
hehe Olciu ja również... jednak tulić bobasa a tulić brzusia to różnica ogromna ;-)
a pro po brzusia, mój się wciąż bardziej wypina... i na dodatek moja niuńka próbuje wypchnąć mi pępek na zewnątrz :-p co za łobuz :-D oby został na swoim miejscu hehe

Witam wszystkie forumowiczki chciałbym poznać opinie Pań na temat nowo otwartego internetowego sklepu spożywczego w Szczecinie http://e-szop.szczecin.pl . Proszę nie traktować tego jako reklamy, bardziej jako swoistego rodzaju księgę propozycji i uwag. W myśl zasady to my jesteśmy dla Was, chcemy poznać Państwa spostrzeżenia by jak najlepiej sprostać wszystkim oczekiwaniom. Z góry dziękuje za wszystkie opinie te dobre jak i złe :-).

P.S. Jeśli uważają Panie ten post za niepotrzebny proszę nie odpowiadać.

Pozdrawiam E-Szop Internetowy sklep spożywczy Szczecin.

Witajcie,
Mam nadzieję, że można się do Was przyłączyć :-). Z przyszłymi mamami ze Szczecina, można powymieniać się informacjami, albo nabyć jakieś nowe :-).
Mam pytanko do mama_ola :-D, piszesz o szkole rodzenia w zdrojach. Ja swego czasu też się tam wybieram, chciałam zaczerpnąć wiedzy jak tam jest??? Czy polecasz??:-)

monisia - witamy wśród mamuś oczekujących ;-)
Zajęcia szkoły rodzenia odbywają się we wtorki, w programie jest 7 spotkań obejmujących najpierw ćwiczenia (1h) a potem teorię (2h). Najbliższy kurs rozpoczyna się 8 czerwca (pierwsze zajęcia) i poradziłabym Ci wybrać się już teraz, bo potem z tego co wiem, to położna idzie na urlop i nie wiem, czy zajęcia będą się odbywać. Najlepiej może zadzwoń: 91 88 06 375 lub 91 88 06 301 i podpytaj.
Jeśli chodzi o same zajęcia to tydzień temu byłam pierwszy raz - nie zostało mi zbyt dużo czasu, więc poprosiłam o wpuszczenie na końcówkę poprzedniego kursu i kontynuację od 8 czerwca. Zajęcia mi się podobały. Nie wiem jak część z ćwiczeniami, bo zacznę od 8.06. ale teoria fajnie "podana". Babka mówi bardzo rzeczowo - łączy doświadczenia szpitalne ze swoimi prywatnymi jako mama, jest na bieżąco z różnymi nowościami, a do tego okrasza raz po raz swój wykład jakąś anegdotą i jest dość zabawnie. Z tym, że jak mówię - to pierwsze moje zajęcia więc moje zdanie może się jeszcze zmienić. Jutro będą następne zajęcia to się moze dowiem więcej.
Jeśli zadzwonisz i powiedzą Ci, że nie ma już miejsc od 8 czerwca (mnie tak odesłali w kwietniu), to i tak radzę Ci przyjść, bo osób tam się dużo pomieści i oni tak tylko czasem gadają. Oczywiście jeśli Ci zależy na czasie.

Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to śmiało :tak:

monisia - witamy wśród mamuś oczekujących ;-)
Zajęcia szkoły rodzenia odbywają się we wtorki, w programie jest 7 spotkań obejmujących najpierw ćwiczenia (1h) a potem teorię (2h). Najbliższy kurs rozpoczyna się 8 czerwca (pierwsze zajęcia) i poradziłabym Ci wybrać się już teraz, bo potem z tego co wiem, to położna idzie na urlop i nie wiem, czy zajęcia będą się odbywać. Najlepiej może zadzwoń: 91 88 06 375 lub 91 88 06 301 i podpytaj.
Jeśli chodzi o same zajęcia to tydzień temu byłam pierwszy raz - nie zostało mi zbyt dużo czasu, więc poprosiłam o wpuszczenie na końcówkę poprzedniego kursu i kontynuację od 8 czerwca. Zajęcia mi się podobały. Nie wiem jak część z ćwiczeniami, bo zacznę od 8.06. ale teoria fajnie "podana". Babka mówi bardzo rzeczowo - łączy doświadczenia szpitalne ze swoimi prywatnymi jako mama, jest na bieżąco z różnymi nowościami, a do tego okrasza raz po raz swój wykład jakąś anegdotą i jest dość zabawnie. Z tym, że jak mówię - to pierwsze moje zajęcia więc moje zdanie może się jeszcze zmienić. Jutro będą następne zajęcia to się moze dowiem więcej.
Jeśli zadzwonisz i powiedzą Ci, że nie ma już miejsc od 8 czerwca (mnie tak odesłali w kwietniu), to i tak radzę Ci przyjść, bo osób tam się dużo pomieści i oni tak tylko czasem gadają. Oczywiście jeśli Ci zależy na czasie.

Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to śmiało :tak:

Ja mam termin dopiero na 04.11 czyli jeszcze troszkę...:-). dzwoniłam do tej szkoły i kazała mi się babeczka zapisać w sierpniu na wrzesień - więc tak zrobię. Odezwij się jak oceniasz kolejne zajęcia :-).
Ja chcę iść bez dwóch zdań... ale mój mąż ma trochę negatywne nastawienie i muszę go przekonać ;-):cool2:.
PS.
Zamierzasz rodzić w zdrojach???

reklama
Do góry