marteczkaa
Czękając na Niunie;**
Witam czy mogę dołaczyc?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witajcie kochane przyszłe mamusie :-)
-biustonosz do karmienia (?) - trudno znaleźć mój rozmiar! 95 DD a jak już to biustonosz wygląda jak przedwojenny po babci
hehe Olciu ja również... jednak tulić bobasa a tulić brzusia to różnica ogromna ;-)Brzuszek mi w końcu wyskoczył . Ale nie mogę się doczekać kiedy synuś będzie już po tej stronie brzuszka
monisia - witamy wśród mamuś oczekujących ;-)
Zajęcia szkoły rodzenia odbywają się we wtorki, w programie jest 7 spotkań obejmujących najpierw ćwiczenia (1h) a potem teorię (2h). Najbliższy kurs rozpoczyna się 8 czerwca (pierwsze zajęcia) i poradziłabym Ci wybrać się już teraz, bo potem z tego co wiem, to położna idzie na urlop i nie wiem, czy zajęcia będą się odbywać. Najlepiej może zadzwoń: 91 88 06 375 lub 91 88 06 301 i podpytaj.
Jeśli chodzi o same zajęcia to tydzień temu byłam pierwszy raz - nie zostało mi zbyt dużo czasu, więc poprosiłam o wpuszczenie na końcówkę poprzedniego kursu i kontynuację od 8 czerwca. Zajęcia mi się podobały. Nie wiem jak część z ćwiczeniami, bo zacznę od 8.06. ale teoria fajnie "podana". Babka mówi bardzo rzeczowo - łączy doświadczenia szpitalne ze swoimi prywatnymi jako mama, jest na bieżąco z różnymi nowościami, a do tego okrasza raz po raz swój wykład jakąś anegdotą i jest dość zabawnie. Z tym, że jak mówię - to pierwsze moje zajęcia więc moje zdanie może się jeszcze zmienić. Jutro będą następne zajęcia to się moze dowiem więcej.
Jeśli zadzwonisz i powiedzą Ci, że nie ma już miejsc od 8 czerwca (mnie tak odesłali w kwietniu), to i tak radzę Ci przyjść, bo osób tam się dużo pomieści i oni tak tylko czasem gadają. Oczywiście jeśli Ci zależy na czasie.
Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to śmiało