reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

To i ja dopisuję się do listy:) Nie wiem, gdzie kupić wózek, już się nawet przymierzałam, żeby kupić używany na allegro. Mój mąż kręci nosem, że używanego nie chce. Ale ja wyszłam z założenia, że wielu rodziców kupuje nowe wózki, a potem używa ich przez rok czy dwa (mówię o wielofunkcyjnych). Niby to trochę czasu jest, ale nawet fajnie niektóre wyglądają (zadbane i w ogóle) a są nieraz za połowę ceny albo mniej. Wiem, że to dla dziecka i lepiej nie oszczędzać, ale niestety musimy na wszystkim. Wolę kupić później np. lepsze kosmetyki. Kurczę, sama nie wiem. Ale do Komornik to bym się przejechała:-)

Tez się nad tym zastaniawia, zawsze możecie wypatrzyć akucjeblisko siebie, żeby podjechać zobaczyć. A kilka stówek zawsze się przyda

Zobacz załącznik 171652

A to pierwsze skarpeteczki, które dostaliśmy od szwagierki i szwagra:-D hehe takie maluteńkie:-p

iiiii jakie fajniutkie.

reklama
Zobacz załącznik 171652

A to pierwsze skarpeteczki, które dostaliśmy od szwagierki i szwagra:-D hehe takie maluteńkie:-p
HA!!! IDENTYCZNE dostałam od szwagierki, jak tylko się dowiedziała, że jestem w ciąży :-) Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać i też zrobiłam zdjęcie. Ale zbieg okoliczności:-D
skarx.jpg

Fajowe te skarpetusie:-)
A teraz ja się będę chwalić:tak: To tylko dwie malutkie rzeczy (body wybierała Majka i nie było opcji że tego nie kupimy, mimo że rozm 68), ale cieszę się jak głupia tym bardziej że ja zbyt wiele to raczej nie kupię bo większość potrzebnych rzeczy to mamy po Mai. Na szczęście zostają jeszcze te które może nie są niezbędne, ale bardzo mi się spodobają;-)
100_1742.jpg100_1743.jpg

ja też myślę nad używanym, bo mi się wielofunkcyjne nie podobają, tzn. jak mi się podoba z gondolą, to nie podoba spacerówka, i na odwrót... dlatego na razie plan jest taki, że kupujemy jakąś ładną i funkcjonalną gondolę, nawet używaną (na allegro mozna trafić fajne za 300, 400 zł, a i tak myślę, że pojeżdżę tym do jesieni), a potem jakiś wypasiony nowy wózek spacerowy, ktory jest lekki i się łatwo składa, ale nie jak parasolka:tak:

kurcze ale wy juz macie ja to jeszcze nic nie kupilam no moze orpocz termometru do wody w wanience :-) iekszosc dostane po siostrze ale pare rzeczy to bym chciala miec nowych tak dla samej radosci kupowania :-)

Moja rada co do używanych wózków, bo moja kumpela też chciała taki kupić. Patrzcie na ramę, kółka (szczególnie łożyska) czy nie są wyrobione i na stelaż w jakim jest stanie, czy gdzieś nie jest pogięty, albo czy przy nitach, śrubach nie było kombinowane. Kumpela chciałą kupić używkę x-landera i tak sie przejechała, bo z wierzchu był czyściutki i zadbany. Teoretycznie niezniszczony, ale zawieszenie kompletnie do d... To coś jak kupowanie używanego autka, z wierzchu cacy, a silnik wyjechany. Także przestrzegam, aby na to patrzeć:tak:

a ja właśnie wróciłam z zakupków:-) Rano odwiedziłam kilka lumpeksików i tam kupiłam sukieneczkę i ciepły polarek oraz kilka pajaców. Potem pojechałam z mamką do Auchan i kupiłam taki duży gruby kocyk za 10zł (była końcówka serii i zostało kilka sztuk):-):-):-), oprócz tego mam skarpeteczki, 2 kaftaniki, body, śpioch, gruszkę do nosa, szczotkę do włosków;-) i termometr do kąpieli i mierzenia temp. ciała. Pokazałam też mamie kilka rzeczy na Allegro i mama powiedziała, ze mam zamówic, a ona zapłaci.Cieszę się ogromnie bo za nic nie musiałam płacić:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
a ja właśnie wróciłam z zakupków:-) Rano odwiedziłam kilka lumpeksików i tam kupiłam sukieneczkę i ciepły polarek oraz kilka pajaców. Potem pojechałam z mamką do Auchan i kupiłam taki duży gruby kocyk za 10zł (była końcówka serii i zostało kilka sztuk):-):-):-), oprócz tego mam skarpeteczki, 2 kaftaniki, body, śpioch, gruszkę do nosa, szczotkę do włosków;-) i termometr do kąpieli i mierzenia temp. ciała. Pokazałam też mamie kilka rzeczy na Allegro i mama powiedziała, ze mam zamówic, a ona zapłaci.Cieszę się ogromnie bo za nic nie musiałam płacić:rofl2::rofl2::rofl2:

wow super zakupy!! a jaki termometr do ciałka kupiłaś? bo ja właśnie myślę nad tym do ucha i nie wiem jaki wybrać...

Do góry