reklama
Anisen
kochamy Cię mocno
Najeli wczoraj zamówiłam sobie i maja je przywieźć w przeciągu 2 dni.
Tak ze mam łóżeczko, materacyk i 3 pluszaki dla Kingi :-)
ale zadnych ubranek, absosmerfnie. to co kupiłam raz okazało sie naszym wyjsciem awaryjnym jak niespodziewanie zostalismy zaproszeni do znajomej męza.
Łożeczko kupiłam to które pokazywałam na allegro. Bardzo mi zalezało na nim wiec uprosiłam męza i razem podjęlismy decyzje ze juz kupujemy. w tym miesiącu to będzie tyle wiekszych wydatków. Wózek kupimy a listopadzie a ubranka od października będe kupowac po kilka szuk, tylko zebym wiedziała ile czego. Najpierw logistyka potem zakupy ;-)
Tak ze mam łóżeczko, materacyk i 3 pluszaki dla Kingi :-)
ale zadnych ubranek, absosmerfnie. to co kupiłam raz okazało sie naszym wyjsciem awaryjnym jak niespodziewanie zostalismy zaproszeni do znajomej męza.
Łożeczko kupiłam to które pokazywałam na allegro. Bardzo mi zalezało na nim wiec uprosiłam męza i razem podjęlismy decyzje ze juz kupujemy. w tym miesiącu to będzie tyle wiekszych wydatków. Wózek kupimy a listopadzie a ubranka od października będe kupowac po kilka szuk, tylko zebym wiedziała ile czego. Najpierw logistyka potem zakupy ;-)
kaasiorek84
Fanka BB :)
współczuje choć moja mama na poczatku jak zobaczyła, ze czytam gazety tematyczne to też zdziwiła się że już, a ja mówię już, bo mam na nauke 9 miesiecy i w sumie to zrozumiała, po prostu ona rodziła ostatni raz 20 lat temu, gdzie nie było wielu bajeranckich rzeczy i takich możliwosci jak dziś;-) ja tez staram sie ja zrozumieć i słuchac jej rad bo niektore rzeczywiscie moga byc cenne:-)Moja mama jest kochaną kobietą ale żyje w epoce lodowcowej. ubzdurala sobie ze kupowanie przed urodzinami dziecka przynosi pecha i mozna jej gadać i gadać a ona swoje.
jak byłam u niej na 4 dni to pojechałyśmy na targ na zakupy. kupiłam sobie sliczne spodnie i bluzke ale Kingusi nic. co złapałam do ręki to dostawałam po palcach i słyszałam tekst- jeszcze za wcześnie. az sie sprzedawcy dziwnie patrzyli. Ogladałam wózki bo chciałam sie zorientować w cenach i póki tylko ogladalam to było ok ale jak pytalam o ceny, próbowałam sie targować to zaraz - przeciez i tak teraz tego nie kupisz. no i szybko zakonczyłyśmy zakupowanie
jak kupie jakies ubranka to prawdopodobnie bede je trzymac w komodzie po cichu i wyciągne w styczniu ze niby kupiłam dopiero. mniej stresu będzie. tylko jak ja wytrzymam nie mogąc sie pochwalic
babcia poszalala widze.....moja tez szaleje ale nie az TAK BARDZO haha super ze rodzinka pomaga:-) ale nie pozwalaj by wszystko kupowali za Ciebie, zostaw troche tej przyjemnosci dla siebie:-)
Anisen
kochamy Cię mocno
Kasiu moja mama rodziła ostatni raz jakieś 25 lat temu. Wtedy to był szczyt marzeń dostać pieluchy tetrowe :-). teraz jak jej mówie czego potrzebujemy to mnie puka w głowe.
Chciałabym logivznie zrobic zakupy, mniej ale za to co będzie potrzebne. niech babcie szaleje potem z ubrankami na jeden raz, ja chcę przygotować sobie wyprawke na codzien.
Chciałabym logivznie zrobic zakupy, mniej ale za to co będzie potrzebne. niech babcie szaleje potem z ubrankami na jeden raz, ja chcę przygotować sobie wyprawke na codzien.
_Pysia_
Nie tylko Ty. Ja mam jedne skarpeteczki i jedne buciczki .no i wybrany wstepnie wózek
kaasiorek84
popieram;-) ja zauwazyłam ze niektóre z was szaleją z zakupami, choć rozumiem, ze czasem nie da się powstrzymac, ja kupuje narazie skromnie mam kilka rzeczy nie liczac prezentów, wczoraj kupilam np gryzaczek wodny;-) ale też to jest podyktowane ogromnymi wydatkami na slub, po slubie cos czuje ze też zaszalejęKasiu moja mama rodziła ostatni raz jakieś 25 lat temu. Wtedy to był szczyt marzeń dostać pieluchy tetrowe :-). teraz jak jej mówie czego potrzebujemy to mnie puka w głowe.
Kurde laski, ale rzeście tu nabazgroliły, ledwo nadrabiam Ten pomysł z albumem do wklejania jest super, chyba dziś polecę do księgarni i poszukam takiego cuda
Pościel cudna, trochę droga-choć nie wiem, bo jeszcze pościeli do wyrka nie oglądałam i się nie orientuję w cenach. Ale Podoba mi się strasznie to, że jest w jednym kolorze bez udziwnień. Kolory cudne-choć ten róż trochę mnie odrzuca hehe Ale zieleń, żółty i niebieski są rewelacyjne
Ten płaszczyk ciążowy też jest zajebiaszczy :-) Chętnie bym sobie taki sprawiła, ale kurdupelek ze mnie i chyba bez przymiarki to się raczej na taki zakup nie zdecyduję.
Co do ubranek, to mam tylko ten śpiworek i śpiochy w komplecie z kaftanikiem i czapeczką- wszystko w neutralnych kolorach, bo nie znam jeszcze płci i muszę się wstrzymać z zakupami...
Jeśli chodzi o rozmiar ciuszków dla bejbolka to chyba więcej kupię w rozmiarze 62 i 68 no i kilka w r. 56. Z połączenia mnie i mojego małża to nie wiadomo co wyjdzie bo ja jest malutka (156) a on duuuuży (185)
Rechotku Twoja mamuśka jest taka świrnięta jak moja i za to ją uwielbiam Też mam całą pakę ubranek-ale nie tylko dla noworodka na starsze też Wszystko kupione w lumpenie i powiem Ci, że to są rzeczy jak nowe
Pościel cudna, trochę droga-choć nie wiem, bo jeszcze pościeli do wyrka nie oglądałam i się nie orientuję w cenach. Ale Podoba mi się strasznie to, że jest w jednym kolorze bez udziwnień. Kolory cudne-choć ten róż trochę mnie odrzuca hehe Ale zieleń, żółty i niebieski są rewelacyjne
Ten płaszczyk ciążowy też jest zajebiaszczy :-) Chętnie bym sobie taki sprawiła, ale kurdupelek ze mnie i chyba bez przymiarki to się raczej na taki zakup nie zdecyduję.
Co do ubranek, to mam tylko ten śpiworek i śpiochy w komplecie z kaftanikiem i czapeczką- wszystko w neutralnych kolorach, bo nie znam jeszcze płci i muszę się wstrzymać z zakupami...
Jeśli chodzi o rozmiar ciuszków dla bejbolka to chyba więcej kupię w rozmiarze 62 i 68 no i kilka w r. 56. Z połączenia mnie i mojego małża to nie wiadomo co wyjdzie bo ja jest malutka (156) a on duuuuży (185)
Rechotku Twoja mamuśka jest taka świrnięta jak moja i za to ją uwielbiam Też mam całą pakę ubranek-ale nie tylko dla noworodka na starsze też Wszystko kupione w lumpenie i powiem Ci, że to są rzeczy jak nowe
Anisen
kochamy Cię mocno
Kasiu my suwaczkowo i dzieciaczkowo będziemy wchodzic w 21 tydzień. 23 mam UsG połowkowe. Wiec połowa juz , albo dopiero. w zimie będzie mi ciezko łazic po sklepach, znając NT to śnieg spadnie juz w listopadzie. Oby zima była łaskawa jak w tamtym roku. Teraz bym chciała oblecieć sklepy, zorientować sie w cenach a potem bede tylko kupować to co będe miała na liscie. lista to podstawa.
ubranek jest sporo ale ceny sklepowe powalają. Widzielismy w świecie dziecka kombinezonki 58-62 za cene 180zł. rany to moja kurtka mniej kosztowała
ubranek jest sporo ale ceny sklepowe powalają. Widzielismy w świecie dziecka kombinezonki 58-62 za cene 180zł. rany to moja kurtka mniej kosztowała
reklama
FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK G5914 18 kg KURIER (731129051) - Aukcje internetowe Allegro
A ja Wam ten bujaczek goraco polecam, bardzo duzo mi pomogl. Gdy chcialam cos sprzatnac lub ugotowac to mala lezala sobie w nim i sie bawila i byla super zadowolona. Wkladalam ja do niego odkad skonczyla 2 miesiace, ale to zalezy od dziecka i wiem ze niektore dziewczyny wkladaly swoje dzieci juz po miesiacu. Naprawde super rzecz. Oliwka korzysta z niego do tej pory, teraz jest fotelikiem takim.
A ja Wam ten bujaczek goraco polecam, bardzo duzo mi pomogl. Gdy chcialam cos sprzatnac lub ugotowac to mala lezala sobie w nim i sie bawila i byla super zadowolona. Wkladalam ja do niego odkad skonczyla 2 miesiace, ale to zalezy od dziecka i wiem ze niektore dziewczyny wkladaly swoje dzieci juz po miesiacu. Naprawde super rzecz. Oliwka korzysta z niego do tej pory, teraz jest fotelikiem takim.
Podziel się: