reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

współczuje choć moja mama na poczatku jak zobaczyła, ze czytam gazety tematyczne to też zdziwiła się że już, a ja mówię już, bo mam na nauke 9 miesiecy i w sumie to zrozumiała, po prostu ona rodziła ostatni raz 20 lat temu, gdzie nie było wielu bajeranckich rzeczy i takich możliwosci jak dziś;-) ja tez staram sie ja zrozumieć i słuchac jej rad bo niektore rzeczywiscie moga byc cenne:-)

babcia poszalala widze.....moja tez szaleje ale nie az TAK BARDZO haha super ze rodzinka pomaga:-) ale nie pozwalaj by wszystko kupowali za Ciebie, zostaw troche tej przyjemnosci dla siebie:-)

W sumie to ci powiem ze sama jestem zdziwiona ze kupuje bo jeszcze do niedawna darla sie (jak stare gacie) ze aaaaaaaa bo to pecvha przynosi...nie kupuje sie przed urodzenie dzidz...odluz sobie kase i potem wszystko kupisz...a gdzie ja potem bede na ostatia chwile z wielkim brzucholem latac po sklepach i mebelki wybierac...
ale mamuska kupuje wieksze rozmiary...nie wiem jak to teraz u was jest z tymi rozmiarami bo w sumie to za mloda bylam zeby sie dziecmi i tymi sprawai interesowac jak jeszcze w polsce mieszkalam ...a teraz by sie chcialo wiedziec....a tutaj to latwo mamy bo rozmiarowka jest jak miesiace...na 0-3 miesiace...3-6 itd
easy:tak:

reklama
Nie tylko Ty. Ja mam jedne skarpeteczki i jedne buciczki .no i wybrany wstepnie wózek ;)

I ja tez nie szaleje... sama nie wiem czemu (?!). mam narazie szpioszki buciczki i takietam pierdulki, grzechotke (byla za ladna zeby jej nie kupic) no i narazie ylko dla siebie ale w przyszlosci do karmienia sie przyda - ten kojec motherhood.

wiesz co ja juz bym kupowała, ale jak idę do sklepu tak patrze to w sumie mi przechodzi...dziwna jestem. A i mam termometr do wody w kształcie nemo

Wczoraj u fotografa wyczaiłam coś takiego
Wspomnienia matki dla mojego syna (album) (734603321) - Aukcje internetowe Allegro
Czekam do piątku na USG i kupie albo dla syna albo dla córki mówie Wam super to jest połączenie pamiętnika z albumem boskie!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

sliczny!!tez taki kupię!!wcozraj oglądałam w Empiku-blee ohydki!! no i większość dla dziewczynek:szok: w ogóle mam wrażenie ze jest więcej rzecyz dla dziewczynek, moze dlatego że łatwiej o księżniczki, kwiatki, motylki... wczoraj byłam w jednym sklepiku (na Polnej Poznanianki:-)) i tam są fajne rzeczy, panie robią ręcznie, a więc możesz co chcesz (imię lub rysunek), mi się podobało słodkie body z Reksiem albo Pszółką Mają (to dla Majsi :p)...

czesc dziewuszki!

ja jeszcze dla malenstwa nic nie kupowalam, ale jak teraz pojade do Polski w pazdzierniku to mam zamiar kupic wszystko...i niech sobie tam ludzie mowia co chca...:rofl2: wytlumacze, ze tu w Danii sie mnie juz ludzie pytaja czy mamy wszystko dla malenstwa gotowe...a polozna przychodzi z domowa wizyta tez jeszcze podczas ciazy i patrzy czy aby masz wszystko co bedzie potrzebne...to nie ma na co czekac...a poza tym to ja nie wiem, KTO te przesady wymyslil..zeby z takim wielkim brzuchem po sklepach latac jak sie pewnie tylko co ruszyc mozna...
z moja mama chyba nie bede miec problemow, bo juz mi cos napomnela, ze ciuszki takie cudne teraz w sklepach i ze cos juz tam pokupowala:-)
ale mamci RECHOTKA to chyba zadna babcia nie przebije!!! TAK TRZYMAC!!!

Anisen: wlasnie sobie wczoraj taka liste wstepna sparzadzilam...i ma dwie strony a4:szok: ...a napewno wielu rzeczy zapomnialam....

ja to mam tylko nadzieje, ze ja dam rady takiemu maratonowi sklepowemu...:rofl2::confused:
jedyne co, to nie znamy plci i beda krolowac bezy, seledynki i zolcie !!!

Pysia: ponoc jestesmy prawie ze skazane na ten syndrom wicia gniazda ...hihi...to i tak Cie nie minie...to sie nie przejmuj...:-D:-D:-D

Rechot Ty to masz fajnie. ja dzisiaj skoczyłam do lumpeksu, bo mnie przeraziłyscie cenami kombinezonów. Ciuch na 3 miesiące i 180 zł... i kupiłam kobinezon z kubusiem puchatkiem za 30 zł. W idealnym rozmiarze. No i mama zaczęła, że jak to w lumpeksie, ze przeciez dzidziuśma dziadków, kótrzy beda kupowac i w ogóel. Taaaa już ją znam i jak co do czego przyjdzie to i ta ksama będe musiała sobie zapłacić.

Rechot Ty to masz fajnie. ja dzisiaj skoczyłam do lumpeksu, bo mnie przeraziłyscie cenami kombinezonów. Ciuch na 3 miesiące i 180 zł... i kupiłam kobinezon z kubusiem puchatkiem za 30 zł. W idealnym rozmiarze. No i mama zaczęła, że jak to w lumpeksie, ze przeciez dzidziuśma dziadków, kótrzy beda kupowac i w ogóel. Taaaa już ją znam i jak co do czego przyjdzie to i ta ksama będe musiała sobie zapłacić.

nie ma co liczyc na innych. z reszta zakupy to tez dla nas przyjemnosc czemu dziadkowie maja nam ja odbierac?

a ja jeszcze nic nie mam dla dzidzi! nawet jednego ciuszka! mieliśmy czekać aż dowiemy się co będzie chłopiec czy dziewczynka a to jak się okazało jeszcze trochę potrfa bo następne usg dopiero 12 października:-(
z resztą teraz jeszcze cały czas pracuje i jak juz wróce do domu to nie mam sił chodzić na zakupy, a jak pójdę na L4 to wtedy to będzie dla mnie wielka rozrywka ale na bieżąco przeglądam co znajdujecie i jak coś mi się podoba to wrzucam do ulubionych w allegro;-)

a jeszcze jedno a propos książeczki "Wspomnienia..."

ja dla dzidzi mam "Moje pierwsze pięć lat" taki piękny pamiętnik z wskazówkami co pisać, co jest wazne w życiu dzidzi, żeby wklejac zdjęcia, robić odciski stópej, chowac pierwszy kosmyk włosów, super!! do tego jest w nim wiele pieknych zdjęć Anne Geddes Album MOJE PIERWSZE 5 LAT bordo, Anne Geddes (737554422) - Aukcje internetowe Allegro
polecam:-)

reklama
nie ma co liczyc na innych. z reszta zakupy to tez dla nas przyjemnosc czemu dziadkowie maja nam ja odbierac?

To raczej chodzi o to, ze z lumpeksu... Moja mama ma jakies obiekcje. jak sobie kupowałam, to też się obruszała. Spoko jakbym miała duzo kasy to tez wolałabym isc i nei patrzeć na ceny. Niestety nie ma takiej opcji.
A o to i moje zdobycze :)

Załączniki

• IMG_5056.jpg
    IMG_5056.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 31
Do góry