reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

_Pysia_ Jakie słodziuchne te rzeczy! Co do rzeczy używanych to co to za różnica? Sama kupuje używane ubranka na Allegro, a to przecież to samo hehe!

Co do kombinezonu, bo widzę tu na zdjęciu i sobie przypomniałam.... dziewczyny, kupiłam taki polarkowy, z tzw barankiem w środku... (używany też hehe) i zastanawiam się, czy nie jest on za cienki jak na luty. Fakt, dzidzia będzie ubrana pod nim i dodatkowo przykryta kocykiem... Ale mimo to się zastanawiam!

reklama
To raczej chodzi o to, ze z lumpeksu... Moja mama ma jakies obiekcje. jak sobie kupowałam, to też się obruszała. Spoko jakbym miała duzo kasy to tez wolałabym isc i nei patrzeć na ceny. Niestety nie ma takiej opcji.
A o to i moje zdobycze :)

Swietny ten kombinezon :)a propos ile taka dzidzia w tym pochodzi????przeciez bezsensem jest kupowac nowe i przeplacic jak dzidzia zaraz ci z tego wyrosnie...a dzieci rosna jak na drozdzach:)))))))
Ja dostalam troche ciuszkow od kolezanki ktora juz nie planuje miec dzieci...buciki...spioszki...takie kompleciki strasznie slodkie...a ile kasy sie zaoszczedzilo:p

Gibaga masz racje , dzieciaczki tak szybko wyrastaja z ubranek. Fajnie jak mozna dostać co nieco od znajomych. My nie mamy od kogo dostać wiec będziemy sami kompletować ubranka. za to nie bedziemy tez dawać ich szybko komuś bo chcemy mieć 2 dzieci w niewielkim odstępie czasu.

a ja własnie szparam w necie i szukam ubranek dla maleństwa. Moze wyczaje jakąs okazje

No powaznie jak mi mama mowila ile placi za ubranka dla naszego bobasa w Polsce to az mi sie wlos zjezyl...ALe jak chce kupowac to nie bede jej bronic...ale ona kupuje taki ewieksze juz chyba na 6 miesiecy bo stwierdzila ze ja sama bede najlepiej wiedziec jak duza dzidzia jest i jakie ubranka potrzeebne na samym poczatku....----chyba zaczyna nareszcie rozumiec

No moj maz chce miec 3 dzieci ale ja chyba pozostane przy 2...narazie jak juz dzidiza wyrosnie to tez nie bede oddawac ciuszkow...siostra jest mlodasz ode mnie 3 lata wiec tylko patrzec kiedy jej sie przydadza:p...Glowqka pracuje nie??????:p haha

ja mam 2 siostry i brata i wszystko młodsze ;-).
a z moja siostrą był na początku lekki zgrzyt. ona miała slub w kwietniu, byłam jej świadkiem. my wtedy mówilismy tylko o terminie październik no i nieopficjalnie. wiec Moja sister chciała miec pierwsza w rodzinie dziecko (pierwszy wnyk mojej mamy i taty) wiec zaczęli sie strać na 2 miesiące przed slubem. a tu ja jej wywinelam numer. no i sie wściekła, była obrazona, nie odbierała telefonów. Teraz jej przeszlo. Zyczę jej zeby sie doczekali szybko maleństwa. no ale nie pomyslałabym ze tak zareaguje na wieśc ze bede miała dziecko.

ja mam 2 siostry i brata i wszystko młodsze ;-).
a z moja siostrą był na początku lekki zgrzyt. ona miała slub w kwietniu, byłam jej świadkiem. my wtedy mówilismy tylko o terminie październik no i nieopficjalnie. wiec Moja sister chciała miec pierwsza w rodzinie dziecko (pierwszy wnyk mojej mamy i taty) wiec zaczęli sie strać na 2 miesiące przed slubem. a tu ja jej wywinelam numer. no i sie wściekła, była obrazona, nie odbierała telefonów. Teraz jej przeszlo. Zyczę jej zeby sie doczekali szybko maleństwa. no ale nie pomyslałabym ze tak zareaguje na wieśc ze bede miała dziecko.

nie no jakbym swoja historie czytala...siostra meza zaszla w ciaze w marcu jakos ohajtali sie w sierpniu a jak sie dowiedziala ze ja jestem w ciazy to malo z zazdrosci nie pekla nawet sie nie ucieszyla meda...bo sobie pinda wykombinowala ze ten rok to ma sie tylko wokol jej osi krecic a na koniec stwierdzila ze jej dziecko bedzie bardziej kochane bo pierwszy wnuk a mojego to juz nikt nie bedzie kochal...........................

moja siostra pierwszy raz byla najważniejsza, wiec prawda ze skakalismy wkoło tego jej ślubu jak kukiełki. ile ja przezyłam zeby sukienke uszyć, bo stale sie balam ze będę wyglądać nie dosyć ładnie na jej ślubie i ją obgadaja na tej wiosce z której pochodzi jej mąz. Wiec wszystko kręciło sie wokól Gosi a tu nagla i to po niezbyt długim czasie ja oswiadczam ze bierzemy wcześniej cywilny i ze bede miała dziecko. teraz wiem ze poczuła sie jakby ktos jej zabrał berło pierwszeństa. Tylko ja sie cieszyłam ze ona wychodzi za mąz, nawet nasz ślub ześmy przekładali , chciałam zeby ten czas był jej, a nie dwa śluby po kolei. Wiec zabolało mnie jej zachowanie

moja siostra pierwszy raz byla najważniejsza, wiec prawda ze skakalismy wkoło tego jej ślubu jak kukiełki. ile ja przezyłam zeby sukienke uszyć, bo stale sie balam ze będę wyglądać nie dosyć ładnie na jej ślubie i ją obgadaja na tej wiosce z której pochodzi jej mąz. Wiec wszystko kręciło sie wokól Gosi a tu nagla i to po niezbyt długim czasie ja oswiadczam ze bierzemy wcześniej cywilny i ze bede miała dziecko. teraz wiem ze poczuła sie jakby ktos jej zabrał berło pierwszeństa. Tylko ja sie cieszyłam ze ona wychodzi za mąz, nawet nasz ślub ześmy przekładali , chciałam zeby ten czas był jej, a nie dwa śluby po kolei. Wiec zabolało mnie jej zachowanie

troche egoistyczne z jej strony my sie staralismy przez jakis czas zeby miec dzidzeie ale nie wychodzilo az raptem ni z tad ni z owat rachu ciachu i brzyszek rosnie...wkurzyla sie szfagierka niewasko haha

reklama
Do góry