patisia16
6/II/10-3670g szczęścia:)
Niewielka??? Ale za to jaka boska ta kolekcja:-)to niewielka czesc mojej kolekcji
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niewielka??? Ale za to jaka boska ta kolekcja:-)to niewielka czesc mojej kolekcji
a kombinezonik z "dwiema nóżkami" czy taki kokonik? "syrenka"
Ja obstawiam też zielonydołączam sie : u mnie wszytko bedzie e-creu
poniewaz ja nie wiem co ma gość mojego brzucha w kroczku kupuje rzeczy albo neutralne, albo np niebieski taki zeby dziewczynka tez bez przypalu mogla chodzic. Z reszta niedobrze jest jak sie od poczatku skazuje dziewczynke na rozowy, na lalki, na dane zabawy itd. Ja np jak bylam mala bardzo lubialam niebieski kolor, i wszytko chcialam miec niebieskie.Ja bede uczyc dzidzi zwiazkow partnerskich a nie skazywania na rozowy kolor i prace domowe :| Pier..co ludzie beda mowic, akurat niebieskie mi sie spodobalo to kupilam i uwazam ze dla dziewczynki tez bedzie dobre najwyzej dodam jakis element dziewczynski - np czapeczke z kwiatuszkiem
.
Niewielka?? Pięknie... kurcze, a ja nic nie mamto niewielka czesc mojej kolekcji
dołączam sie : u mnie wszytko bedzie e-creu
poniewaz ja nie wiem co ma gość mojego brzucha w kroczku kupuje rzeczy albo neutralne, albo np niebieski taki zeby dziewczynka tez bez przypalu mogla chodzic. Z reszta niedobrze jest jak sie od poczatku skazuje dziewczynke na rozowy, na lalki, na dane zabawy itd. Ja np jak bylam mala bardzo lubialam niebieski kolor, i wszytko chcialam miec niebieskie.Ja bede uczyc dzidzi zwiazkow partnerskich a nie skazywania na rozowy kolor i prace domowe :| Pier..co ludzie beda mowic, akurat niebieskie mi sie spodobalo to kupilam i uwazam ze dla dziewczynki tez bedzie dobre najwyzej dodam jakis element dziewczynski - np czapeczke z kwiatuszkiem
Poza tym kupuje wozek taki, w ktorym da sie zamontowac kierownice w spacerowce d;la dzidzi zeby sie nie nudzila i sobie udawala ze prowadzi - podobno dziewczynki tez to bardzo lubią
poza tym nie ma co demonizowac tez jak chlopczyk wezmie lalke do reki - to normalny odruch - z psychologficznego punktu widzenia w taki sposob tez uczy sie wejscia w emocjonalne stosunki w ludzmi, nie tylko uczy sie zycia w materialnym swiecie rzeczy. Chlopca tez tego trzeba uczyc.
) dziewczyny, pomyślicie dobrze nad kombinezonami, bo tak naprawdę wcale nie są przydatne... Sprawdziłam na swojej małej i dzieciach koleżanek, kombinezon założony był 1-3 razy, nie sprawdził się... za dużo za każdym razem było szamotania się z nim, prób wyjęcia śpiącego dziecka bez rozbudzenia po spacerze, za każdym razem kończyło się wrzaskiem i moim zdenerwowaniem... Tak samo ubieranie dziecka w kombinezon jest akrobacją ))
Sprawdziły się za to kurteczki ciepłe za pupę i ocieplane spodenki, wszystko się łatwo zdejmuje i nie ma problemu, w wózku czy foteliku maluszek przykryty jest kocykiem dodatkowo, więc jest mu naprawdę cieplutko
Dla mnie kombinezon jest bardzo przydatny i mówię to tez z doświadczenia. Wolę ubrać dziecko lekko i założyć ciepły kombinezon niz zakładać na nie kilka warstw ubrań.
Wszystko zalezy od tego jaki się wybierze kombinezon. Jeśli taki z dwoma suwakami po bokach to nie ma problemu żeby włożyć bądź wyjąć z niego dziecko.
KOMBINEZON ZIMOWY rozm.62 HIT !!! (748673759) - Aukcje internetowe Allegro
Na ostatnim zdjęciu widać jak wygląda kombinezon po rozpięciu suwaków. Nie widzę problemu żeby tam włożyć dziecko.
Wchodząc do domu ze śpiącym maluszkiem wystarczy go trochę rozsunąć a nie cały ściągać.