reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

W foteliku samochodowym ?
Nie można, ale w samochodzie jest ogrzewanie i wystarczy tylko kombinezon :-)
Bo chodzi o to, że mam polarkowy kombinezon - i obawiam się , że to będzie za cienkie. Ostatnio w sklepie widziałam rozmiar 62 nowy! za 50zł! I chyba tam pojadę go kupić.... To będzie luty.... więc może warto kupić coś stricte zimowego!?

reklama
Dziewczyny, widze ze kturas pytala czy kombinezon jest potrzebny, i na innych watkach pytalyscie jak ubierac takie male dziecko. I mi sie wlasnie przypomnialo kiedys ze u nas muwia lekarze zeby ubierac tak jak siebie plus jedna dodatkowa warstwe. Naprzyklad jak ty sie ubierasz w podkoszulek, bluzke z dlugim rekawem i kurtke, to dziecko ubiez w body z krutkim rekawe, bluzke z dlugim, jakis sweterek czy bluze no i kombinezon.

Ale pamiętaj że przegrzanie dziecka jest gorsze niż lekkie "odmrożenie" :-p
Zawsze możesz na fotelik położyć kocyk na przejście do samochodu.

Ale pamiętaj że przegrzanie dziecka jest gorsze niż lekkie "odmrożenie" :-p
Zawsze możesz na fotelik położyć kocyk na przejście do samochodu.

I w sumie z tym kocem masz rację! Kurcze....jak ja czasami tępotą świecę! Masakra!
Tak, po co mi jeszcze jeden kombinezon jak będzie kocyk! No tak, ja głupia...sory! hehe

no i moja mama zaczęła szaleć :-D
fotka nr 2 - duża flanelkowa pieluszka (może służyć jako lekki kocyk, tylko nakrycie)
fotka nr 4 - rożek, ma wkładkę kokosową by usztywnić plecki, można wyjąć i jest kołderka albo mięciutki materacyk :)

a co do ciuchów to zawsze mogę się podeprzeć bratem - ma 17 lat, ok 170 cm wzrostu i waży jakieś 55 kg, ale jest hiphopowcem, a więc ma wielkie t-shirty i bluzy oraz mega spodnie :laugh2::laugh2::laugh2:

ja juz tez szaleje jak oszalala... doslownie..

Mam jzu sporo ciuszkow, a z wazniejszych to przewijak z wan9ienka, no i dzis zamowilam wozeczek z fotelikiem i baza. Moj wybor padl na Maxi cosi Fantasy green (kolorek zarowno dla chlopczyka. chociaz ja mam Lenke w brzuszku ale moze na nastepnego Bobka sie przyda)

pomalu kupie tez lozeczka itp, aaaa nio i posciolke juz tez mam kupiona :)

aaa to ja sie musze za zakupy zabrać :D Łóżeczko upatrzone,wózek dostaniemy od teściów wiec tu nie moge pospieszać :D

P.S Dziewczyny jutro mój M ma imieniny a ja zupełnie nie wiem co mu mam kupic :( Pomocyyyy macie jakies pomysły?

reklama
Do góry