reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

W foteliku samochodowym ?
Nie można, ale w samochodzie jest ogrzewanie i wystarczy tylko kombinezon :-)
Bo chodzi o to, że mam polarkowy kombinezon - i obawiam się , że to będzie za cienkie. Ostatnio w sklepie widziałam rozmiar 62 nowy! za 50zł! I chyba tam pojadę go kupić.... To będzie luty.... więc może warto kupić coś stricte zimowego!?

reklama
Dziewczyny, widze ze kturas pytala czy kombinezon jest potrzebny, i na innych watkach pytalyscie jak ubierac takie male dziecko. I mi sie wlasnie przypomnialo kiedys ze u nas muwia lekarze zeby ubierac tak jak siebie plus jedna dodatkowa warstwe. Naprzyklad jak ty sie ubierasz w podkoszulek, bluzke z dlugim rekawem i kurtke, to dziecko ubiez w body z krutkim rekawe, bluzke z dlugim, jakis sweterek czy bluze no i kombinezon.

Ale pamiętaj że przegrzanie dziecka jest gorsze niż lekkie "odmrożenie" :-p
Zawsze możesz na fotelik położyć kocyk na przejście do samochodu.

Ale pamiętaj że przegrzanie dziecka jest gorsze niż lekkie "odmrożenie" :-p
Zawsze możesz na fotelik położyć kocyk na przejście do samochodu.

I w sumie z tym kocem masz rację! Kurcze....jak ja czasami tępotą świecę! Masakra!
Tak, po co mi jeszcze jeden kombinezon jak będzie kocyk! No tak, ja głupia...sory! hehe

no i moja mama zaczęła szaleć :-D
fotka nr 2 - duża flanelkowa pieluszka (może służyć jako lekki kocyk, tylko nakrycie)
fotka nr 4 - rożek, ma wkładkę kokosową by usztywnić plecki, można wyjąć i jest kołderka albo mięciutki materacyk :)

a co do ciuchów to zawsze mogę się podeprzeć bratem - ma 17 lat, ok 170 cm wzrostu i waży jakieś 55 kg, ale jest hiphopowcem, a więc ma wielkie t-shirty i bluzy oraz mega spodnie :laugh2::laugh2::laugh2:

ja juz tez szaleje jak oszalala... doslownie..

Mam jzu sporo ciuszkow, a z wazniejszych to przewijak z wan9ienka, no i dzis zamowilam wozeczek z fotelikiem i baza. Moj wybor padl na Maxi cosi Fantasy green (kolorek zarowno dla chlopczyka. chociaz ja mam Lenke w brzuszku ale moze na nastepnego Bobka sie przyda)

pomalu kupie tez lozeczka itp, aaaa nio i posciolke juz tez mam kupiona :)

aaa to ja sie musze za zakupy zabrać :D Łóżeczko upatrzone,wózek dostaniemy od teściów wiec tu nie moge pospieszać :D

P.S Dziewczyny jutro mój M ma imieniny a ja zupełnie nie wiem co mu mam kupic :( Pomocyyyy macie jakies pomysły?

reklama
Do góry