reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

reklama
Jestem przerażona przez Was :-D
Ja absolutnie nie kupiłam jeszcze nic :-( W sumie z dwóch powodów kurs dolara źle stoi i szkoda mi wymieniać większą gotówkę na raz bo tu każdy grosz ma znaczenie przy takiej sumie jaką bym chciała wymienić i czekam na to usg połówkowe gdzie Dzidziuś może pokaże w końcu co z niego wyrośnie :D
Macie Kochane może listę jakiejś konkretnej wyprawki albo cos w tym stylu? Bo ja planuję większe zakupy na początek października a absolutnie nie wiem od czego by tu zacząć ;/
I jeszcze takie pytanie dla noworodka kupujecie jaki rozmiar :confused:

mam kilka w rozmiarze 56 i 62. Niewiem jak duża będzie dzidzia, ale przeważnie wszystkie moje kumpele zaczęły od 56, ale powiedziały że to na miesiąc ten rozmiarek.

Jak dobrze pójdzie to na miesiąc :-p Jak się dzidzia urodzi 58 cm to możesz zapomnieć o rozmiarze 56 :-)
Ja dla Lolka miałam dużo ciuchów 0-3 miesiące i faktycznie starczyły na dłużej, a nie widać było że są za duże. Teraz też takich będę szukać.

56 mam kilka, większość jest 0-3. Teraz te dzieci takie duże się rodzą, że niby chcesz kupować, ale nie wiadomo ile i czego. Mam taki kombinezon/śpiworek, gdzie wkłada się rączki, a nóżki są swobodnie puszczone jak w śpiworku. Na metce jest napisane 0-3m. W tym chciałabym zabrać dziecko ze szpitala, bo to zima będzie. Chociaż niewiem czy to dobry pomysł??

Dobry pomysł.
Ja podejrzewam że moja córeczka nie będzie duża. Lolek się urodził 53 cm i 3310g, więc obstawiam że Milenka też będzie podobnych gabarytów :-D

reklama
Ja mam 170, Andrzej 190 wzrostu, ostatnio pan doktor powiedział "wow jaka już duża stopa!" to czuję, że będę musiała się w lutym wysilić na porodówce :-p

Shingle walcz o ciuszki !:-)

Do góry