reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

ja to nawet bym chciała nie wiedziec co sie urodzi... ale mąż się nie zgodził, bo on musiał wiedzieć, że jest syn:confused:
bardzo ładne imiona, dla mnie Lea sama w sobie jest pieszczotliwa, ale myślę, że możesz mówić Lenka (mimo że to inne imię), no bo jak inaczej... Lecia??:confused:

reklama
moje sie ujawni dopiero przy porodzie :tak: i juz sie jakos z tym pogodzilam...no powiedzmy, ze PRAWIE... ale od poniedzialku niesmialek bedzie juz donoszony ..takze mam nadzieje, ze nie da mamie i tacie dlugo na siebie czekac :-D i wkoncu bedziemy wiedziec czy bedzie Lea czy Daniel ;-) (a wlasnie ...z wiekszych newsow, to nastopil rozejm w naszej wojnie o imiona i stanelo na Lea Antonina dla dziewczynki i Daniel Aleksander dla chlopca...no chyba, ze sie malenstwu wybitnie nie spodoba to bedziemy myslec dalej..hehe:tak:)
aha! jakby ktoras wpadla na pomysl jak taka Lee moznaby nazywac pieszczotliwie to ja bardzo chetnie poslucham...ja nie mam absolutnie pomyslow..

No faktycznie trudna sprawa z tym zdrobnieniem :dry:
Ale tak jak napisała Tygrynka, to imię ma coś w sobie i zdrabniać już chyba nie potrzeba :-)
A swoją drogą, to ładne "zestawy" imion wybraliście :-D

Dziewczyny, nie zadzroszczę Wam tej niewiedzy. :-(
Pamiętam jak sama jeszcze niedawno nie znałampłci Dzieciaczka i chodziłam jakś struta z tego powodu. Ale nie martwcie się. Na pewno Maleństwa się jeszcze ujawnią - mam nadzieję. Uszy do góry :tak::-D
Mi nie zależy żeby koniecznie znać płeć, oby zdrowe było :) To nasze pierwsze Dzidzi, więc bez różnicy czy chłopczyk czy dziewczynka :) Już się pogodziłam z tym że płeć poznam dopiero na porodówce :) :) :-):-)

Dziewczynki a ja dziś kupilam wanienkę dla malucha.....
thumb.php

Jest o tyle fajna ze jedna osoba moze dziecko umyc :)

To raczej nie jest wanienka fisher price, jest podobna chyba.
Fisher price jest taka Fisher-Price Rainforest Bath Center - Fisher-Price - Babies "R" Us

Ja mam taka wanienke zwykla z ikei po malym IKEA | Nursing & changing tables | Changing tables & nursing | LÄTTSAM | Baby bath kupilam do niej taki lezaczek Summer Infant Mother's Touch Large Comfort Bather - Sea Dot - Summer Infant - Babies "R" Us i bylam super zadowolona. Wanienka duza i praktyczna. Chociaz i tak dlugo go w niej nie kapalam bo szybko przenieslismy go do duzej wanny. Poprostu wkladalismy ten "lezaczek" i w wannie go kompalismy. Tak bylo lepjej bo maly byl duzy.

Ja mam taka wanienke zwykla z ikei po malym IKEA | Nursing & changing tables | Changing tables & nursing | LÄTTSAM | Baby bath kupilam do niej taki lezaczek Summer Infant Mother's Touch Large Comfort Bather - Sea Dot - Summer Infant - Babies "R" Us i bylam super zadowolona. Wanienka duza i praktyczna. Chociaz i tak dlugo go w niej nie kapalam bo szybko przenieslismy go do duzej wanny. Poprostu wkladalismy ten "lezaczek" i w wannie go kompalismy. Tak bylo lepjej bo maly byl duzy.

Z tym leżaczkiem to fajna sprawa - naprawdę niezły patent :-)
Jak to dobrze mieć doradców w bardziej doświadczonych mamach - zawsze czegoś fajnego można sią dowiedzieć :-D

Z tym leżaczkiem to fajna sprawa - naprawdę niezły patent :-)
Jak to dobrze mieć doradców w bardziej doświadczonych mamach - zawsze czegoś fajnego można sią dowiedzieć :-D

Ciesze sie ze sluze pomoca haha Na pierwszym dziecku zawsze sie czlowiek uczy. Tylko tez jest tak ze jedna mama bendzie jakas rzecz zachwalac a dla innej moze byc wogule niepotrzebna. Wiem po sobie. Naprzyklad przy pierwszym dziecku kupilam kosz na pieluchy bo duzo ludzi chwalilo a mi on wogule sie nie przydal, i teraz lezy w szafie pod schodami, uzywalam go moze przez tydzien.

reklama
No jak dla mnie, to ten kosz na pieluchy to tylko zbędny bajer. ;-)
Ale tak jak piszesz, jednym coś się przydaje, a innym nie.

Do góry