reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

ja to nawet bym chciała nie wiedziec co sie urodzi... ale mąż się nie zgodził, bo on musiał wiedzieć, że jest syn:confused:
bardzo ładne imiona, dla mnie Lea sama w sobie jest pieszczotliwa, ale myślę, że możesz mówić Lenka (mimo że to inne imię), no bo jak inaczej... Lecia??:confused:

reklama
moje sie ujawni dopiero przy porodzie :tak: i juz sie jakos z tym pogodzilam...no powiedzmy, ze PRAWIE... ale od poniedzialku niesmialek bedzie juz donoszony ..takze mam nadzieje, ze nie da mamie i tacie dlugo na siebie czekac :-D i wkoncu bedziemy wiedziec czy bedzie Lea czy Daniel ;-) (a wlasnie ...z wiekszych newsow, to nastopil rozejm w naszej wojnie o imiona i stanelo na Lea Antonina dla dziewczynki i Daniel Aleksander dla chlopca...no chyba, ze sie malenstwu wybitnie nie spodoba to bedziemy myslec dalej..hehe:tak:)
aha! jakby ktoras wpadla na pomysl jak taka Lee moznaby nazywac pieszczotliwie to ja bardzo chetnie poslucham...ja nie mam absolutnie pomyslow..

No faktycznie trudna sprawa z tym zdrobnieniem :dry:
Ale tak jak napisała Tygrynka, to imię ma coś w sobie i zdrabniać już chyba nie potrzeba :-)
A swoją drogą, to ładne "zestawy" imion wybraliście :-D

Dziewczyny, nie zadzroszczę Wam tej niewiedzy. :-(
Pamiętam jak sama jeszcze niedawno nie znałampłci Dzieciaczka i chodziłam jakś struta z tego powodu. Ale nie martwcie się. Na pewno Maleństwa się jeszcze ujawnią - mam nadzieję. Uszy do góry :tak::-D
Mi nie zależy żeby koniecznie znać płeć, oby zdrowe było :) To nasze pierwsze Dzidzi, więc bez różnicy czy chłopczyk czy dziewczynka :) Już się pogodziłam z tym że płeć poznam dopiero na porodówce :) :) :-):-)

Dziewczynki a ja dziś kupilam wanienkę dla malucha.....
thumb.php

Jest o tyle fajna ze jedna osoba moze dziecko umyc :)

To raczej nie jest wanienka fisher price, jest podobna chyba.
Fisher price jest taka Fisher-Price Rainforest Bath Center - Fisher-Price - Babies "R" Us

Ja mam taka wanienke zwykla z ikei po malym IKEA | Nursing & changing tables | Changing tables & nursing | LÄTTSAM | Baby bath kupilam do niej taki lezaczek Summer Infant Mother's Touch Large Comfort Bather - Sea Dot - Summer Infant - Babies "R" Us i bylam super zadowolona. Wanienka duza i praktyczna. Chociaz i tak dlugo go w niej nie kapalam bo szybko przenieslismy go do duzej wanny. Poprostu wkladalismy ten "lezaczek" i w wannie go kompalismy. Tak bylo lepjej bo maly byl duzy.

Ja mam taka wanienke zwykla z ikei po malym IKEA | Nursing & changing tables | Changing tables & nursing | LÄTTSAM | Baby bath kupilam do niej taki lezaczek Summer Infant Mother's Touch Large Comfort Bather - Sea Dot - Summer Infant - Babies "R" Us i bylam super zadowolona. Wanienka duza i praktyczna. Chociaz i tak dlugo go w niej nie kapalam bo szybko przenieslismy go do duzej wanny. Poprostu wkladalismy ten "lezaczek" i w wannie go kompalismy. Tak bylo lepjej bo maly byl duzy.

Z tym leżaczkiem to fajna sprawa - naprawdę niezły patent :-)
Jak to dobrze mieć doradców w bardziej doświadczonych mamach - zawsze czegoś fajnego można sią dowiedzieć :-D

Z tym leżaczkiem to fajna sprawa - naprawdę niezły patent :-)
Jak to dobrze mieć doradców w bardziej doświadczonych mamach - zawsze czegoś fajnego można sią dowiedzieć :-D

Ciesze sie ze sluze pomoca haha Na pierwszym dziecku zawsze sie czlowiek uczy. Tylko tez jest tak ze jedna mama bendzie jakas rzecz zachwalac a dla innej moze byc wogule niepotrzebna. Wiem po sobie. Naprzyklad przy pierwszym dziecku kupilam kosz na pieluchy bo duzo ludzi chwalilo a mi on wogule sie nie przydal, i teraz lezy w szafie pod schodami, uzywalam go moze przez tydzien.

reklama
No jak dla mnie, to ten kosz na pieluchy to tylko zbędny bajer. ;-)
Ale tak jak piszesz, jednym coś się przydaje, a innym nie.

Do góry