reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

a ja bym chciała mieć babyshower, ale u mnie nie ma kto zorganizować, a te co mogłyby to są niedzieciate-niekumate w tych sprawach, a siostry nie mam:-:)-(

reklama
a ja bym chciała mieć babyshower, ale u mnie nie ma kto zorganizować, a te co mogłyby to są niedzieciate-niekumate w tych sprawach, a siostry nie mam:-:)-(

ja raczej też nie będę miała, bo przyjaciółki nie dzieciate :-) ale w sumie, jakoś mi to do szczęścia nie potzebne.

kameleon - baby shower to takie party na cześć zbliżającego sie dzidziusia. Tak jak wieczor panienski przed slubem , tyle ze bez picia a ze śpiochami i tortem z pieluch, hehe.
jest taka stronka babyshower.pl czy cos takiego - popatrz sobie.

A może ja głupia jestem i niedoświadczona, ale czy może mi któraś wytłumaczyć co to ten "Baby Shower" ?? :zawstydzona/y::-(
Glupia napewno nie tylko moze jeszcze nie slyszalas bo o ile wiem to baby shower do Polski chyba nie dawno dotarl jak zwykle z ameryki. Jak zwykle jakas glupota musiala do Polski z tad trafic :-)
Baby shower to jest taka impreza organizowana dla przyszlej mamy, przez jej mame lub kolezanke bliska, przewaznie jakis miesiac przed porodem. Przewaznie kobieta w ciazy pare miesiecy predzej idzie do jakiegos sklepu z rzeczami dla dzieci i wybiera sobie prezenty, robi taka liste w sklepie co potrzebuje dla dziecka. A puzniej goscie ida do tego sklepu drukuja sobie ta liste i kupuja prezenty kture wlasnie ona dostaje na tym baby shower. No i to chyba tyle z tej imprezy :-D Niekturzy jakies gry rozne maja, naprzyklad zgadnac ile ciezarna ma obwodu w brzuchu i takie tam. Przewaznie jest to w niedziele tak po poludniu pare godzin. I robi sie taka impreze przewaznie tylko w pierwszej ciazy. Teraz juz zaczynaja tez robic w kolejnych ciazach.

ja raczej też nie będę miała, bo przyjaciółki nie dzieciate :-) ale w sumie, jakoś mi to do szczęścia nie potzebne.

kameleon - baby shower to takie party na cześć zbliżającego sie dzidziusia. Tak jak wieczor panienski przed slubem , tyle ze bez picia a ze śpiochami i tortem z pieluch, hehe.
jest taka stronka babyshower.pl czy cos takiego - popatrz sobie.

Bez picia???? Na kazdym baby shower co bylam to jest alkohol. Tylko oczywiscie ciezarna nie pije.

Ja zakupiłam wanienkę, smoczki, butelki, pampersy (na razie 1 opak., żeby zobaczyć czy mała nie dostanie uczulenia), wkładki laktacyjne, krem na brodawki, podkłady poporodowe i na łóżko, gruszkę do nosa, szczoteczkę do włosów i sama już nie wiem co jeszcze. Generalnie wpakowałam wszystko do tej wanienki i jest załadowana niesamowicie:eek:
Muszę jeszcze kupić balsam do ciała, płyn Oilatum (bo bardzo fajnie natłuszcza skórę podczas kąpieli, nie trzeba juz oliwki używać), kocyk, komplet pościeli, wózek po Nowym Roku. Dla siebie koszule i stanik do szpitala. Generalnie mam listę i jestem bliżej końca niż początku. Gromadzę wszystko bo się boję że się wcześniej rozpakuję:eek: A wolę żeby wszystkie zakupy były po mojemu, bo jak zlecę komuś innemu to masakra moze wyjść. Czekam jeszcze z niecierpliwością na zamówione łózeczko:tak:

reklama
Do góry