reklama
a ja bym chciała mieć babyshower, ale u mnie nie ma kto zorganizować, a te co mogłyby to są niedzieciate-niekumate w tych sprawach, a siostry nie mam:--(
ja raczej też nie będę miała, bo przyjaciółki nie dzieciate :-) ale w sumie, jakoś mi to do szczęścia nie potzebne.
kameleon - baby shower to takie party na cześć zbliżającego sie dzidziusia. Tak jak wieczor panienski przed slubem , tyle ze bez picia a ze śpiochami i tortem z pieluch, hehe.
jest taka stronka babyshower.pl czy cos takiego - popatrz sobie.
Dusia08
Marzec '08
Glupia napewno nie tylko moze jeszcze nie slyszalas bo o ile wiem to baby shower do Polski chyba nie dawno dotarl jak zwykle z ameryki. Jak zwykle jakas glupota musiala do Polski z tad trafic :-)A może ja głupia jestem i niedoświadczona, ale czy może mi któraś wytłumaczyć co to ten "Baby Shower" ?? :-(
Baby shower to jest taka impreza organizowana dla przyszlej mamy, przez jej mame lub kolezanke bliska, przewaznie jakis miesiac przed porodem. Przewaznie kobieta w ciazy pare miesiecy predzej idzie do jakiegos sklepu z rzeczami dla dzieci i wybiera sobie prezenty, robi taka liste w sklepie co potrzebuje dla dziecka. A puzniej goscie ida do tego sklepu drukuja sobie ta liste i kupuja prezenty kture wlasnie ona dostaje na tym baby shower. No i to chyba tyle z tej imprezy Niekturzy jakies gry rozne maja, naprzyklad zgadnac ile ciezarna ma obwodu w brzuchu i takie tam. Przewaznie jest to w niedziele tak po poludniu pare godzin. I robi sie taka impreze przewaznie tylko w pierwszej ciazy. Teraz juz zaczynaja tez robic w kolejnych ciazach.
ja raczej też nie będę miała, bo przyjaciółki nie dzieciate :-) ale w sumie, jakoś mi to do szczęścia nie potzebne.
kameleon - baby shower to takie party na cześć zbliżającego sie dzidziusia. Tak jak wieczor panienski przed slubem , tyle ze bez picia a ze śpiochami i tortem z pieluch, hehe.
jest taka stronka babyshower.pl czy cos takiego - popatrz sobie.
Bez picia???? Na kazdym baby shower co bylam to jest alkohol. Tylko oczywiscie ciezarna nie pije.
Dusia08
Marzec '08
Pija pija haha :-) To jest impreza dla kobiet tylko ale maz, bracia, czy ojciec ciezarnej serwuja drinki
monikasia
Fanka BB :)
Ja dzisiaj zaopatrzylam sie w wkladki laktacyjne. Puder i mydelko dla dzidzi:-)
Tak po trochu i wkoncu dojde do celu
Tak po trochu i wkoncu dojde do celu
Ja zakupiłam wanienkę, smoczki, butelki, pampersy (na razie 1 opak., żeby zobaczyć czy mała nie dostanie uczulenia), wkładki laktacyjne, krem na brodawki, podkłady poporodowe i na łóżko, gruszkę do nosa, szczoteczkę do włosów i sama już nie wiem co jeszcze. Generalnie wpakowałam wszystko do tej wanienki i jest załadowana niesamowicie
Muszę jeszcze kupić balsam do ciała, płyn Oilatum (bo bardzo fajnie natłuszcza skórę podczas kąpieli, nie trzeba juz oliwki używać), kocyk, komplet pościeli, wózek po Nowym Roku. Dla siebie koszule i stanik do szpitala. Generalnie mam listę i jestem bliżej końca niż początku. Gromadzę wszystko bo się boję że się wcześniej rozpakuję A wolę żeby wszystkie zakupy były po mojemu, bo jak zlecę komuś innemu to masakra moze wyjść. Czekam jeszcze z niecierpliwością na zamówione łózeczko
Muszę jeszcze kupić balsam do ciała, płyn Oilatum (bo bardzo fajnie natłuszcza skórę podczas kąpieli, nie trzeba juz oliwki używać), kocyk, komplet pościeli, wózek po Nowym Roku. Dla siebie koszule i stanik do szpitala. Generalnie mam listę i jestem bliżej końca niż początku. Gromadzę wszystko bo się boję że się wcześniej rozpakuję A wolę żeby wszystkie zakupy były po mojemu, bo jak zlecę komuś innemu to masakra moze wyjść. Czekam jeszcze z niecierpliwością na zamówione łózeczko
reklama
pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
Podziel się: