reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

reklama
Paulla te trampki sa zajebiste :cool2::-)

Dusia swietne ciuszki, ale najbardziej spodobala mi sie ta czapeczka :-) ja tez poszukuje jakiejs cieplej na wyjscie ze szpitala.
Ja tez dlugo szukalam takiej cieplej czapki na wyjscie ze szpitala, jak chodzilam z malym w ciazy to mnustwo bylo takich czap a jakos w tym roku nie moglam znalesc takiej fajnej cieplej na niemowle. Tylko ta jedna mi sie trafila.

no właśnie... dziewczyny, czy Wy kupujecie rajstopki dla maluszków? czy wystarczą grube spodnie i skarpety, bo maluch i tak będzie owinięty w śpiworek/kocyk/kombinezon? Widziałam takie maleńkie, ale nie wiem, czy jest sens... Jak myślicie?
Ja te co kupilam to tylko do sukienek bende zakladac. A tak to spodnie obszyte podspodem polarem lub tak jak ktos predzej pisal pol spiochy. Z malym wogule nie uzywalam rajstop bo tutaj nawet nie ma na chlopcow i jakos nie zmarzl.

To i ja sie podziele moimi doświadczeniami bo i u mnie ta dzidzia będzie druga :)
Do paznokci nożyczki dziecięce się nie sprawdziły...nie obcinały w sumie nic..:/
Używaliśmy obcinaczek dziecięcych i z nimi nam to szło sprawnie i szybko..:)
Śpiworek się sprawdzał z 3 miesiące...potem juz nie pasowało Filipowi takie omotanie i go denerwował....
Jeśli chodzi o przygotowanie mleka to my mamy patent od mojej szwagierki (mamy trojaczków)...Po zagotowaniu wody odlewałam część do jednej buteleczki i ona tam sobie stygnie.... a gorącą wodę do termosu. I tak zostawiam na noc...przy stoliku nocnym, na którym mam mleko, ten termos i butelkę z chłodną wodą oraz czystą wyparzoną buteleczkę. Kiedy mały się budził po prostu mieszałam ciepłą wodę i chłodną...dodawałam mleka i gotowe :) Mały nie zdążył się nawet rozpłakać :)
Potem jak już smacznie zasnął to szłam do kuchni umyć butelkę...wyparzanie zostawiałam na rano...

To tyle :)

U mnie tez nozyczki do paznokci sie nie sprawdzily tylko obcinacz. I ze spiworkiem bylo tak samo uzywalismy go jakies 3 miesiace akurat przez zime :-) a puzniej maly juz nie lubial.
A z tym karmieniem w nocy to dobry pomysl zeby wlac wode do termosa na noc, musze sobie kupic jakis porzadny termos :-)

no właśnie... dziewczyny, czy Wy kupujecie rajstopki dla maluszków? czy wystarczą grube spodnie i skarpety, bo maluch i tak będzie owinięty w śpiworek/kocyk/kombinezon? Widziałam takie maleńkie, ale nie wiem, czy jest sens... Jak myślicie?
Wydaje mi się że za wcześnie na rajstopki... Tak jak któraś z Dziewczynek napisała: czasem samej sobie ciężko założyć rajstopki... Najlepsze są chyba śpioszki rozpinane po całości... Przynajmniej ja takich chce sobie kupić najwięcej :)

hi dziewczyny! widze, ze sie nie obijacie. ;-)ja tez powoli zaczelam gromadzic wyprawke dle naszej ksiezniczki. ubranek bardzo duzo dostalam od znajomych, to juz do 1 roczku jak by sie czlowiek uparl to by starczylo no ale to taka przyjemnosc chodzenie, ogladanie i kupowanie, ze ciezko sie powstrzymac :-Dpoza ciuszkami kupilam jak narazie tylko fotelik do autka. w razie czego jakby mala chciala wczesniej wyjsc, bo bez niego to do domku nie wypuszcza! a reszte to wybralam co bym chciala i siostra organizuje mi baby shower, niby tu to jest normalka, ale ja jeszcze nie bylam i troche dziko sie czuje. ktoras z was tez ma taka impreze? pozdrawiam :-)

reklama
hi dziewczyny! widze, ze sie nie obijacie. ;-)ja tez powoli zaczelam gromadzic wyprawke dle naszej ksiezniczki. ubranek bardzo duzo dostalam od znajomych, to juz do 1 roczku jak by sie czlowiek uparl to by starczylo no ale to taka przyjemnosc chodzenie, ogladanie i kupowanie, ze ciezko sie powstrzymac :-Dpoza ciuszkami kupilam jak narazie tylko fotelik do autka. w razie czego jakby mala chciala wczesniej wyjsc, bo bez niego to do domku nie wypuszcza! a reszte to wybralam co bym chciala i siostra organizuje mi baby shower, niby tu to jest normalka, ale ja jeszcze nie bylam i troche dziko sie czuje. ktoras z was tez ma taka impreze? pozdrawiam :-)

Ja mialam baby shower w pierwszej ciazy :-) Wiec moge ci cos doradzic jak masz jakies pytania.

Do góry