reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

reklama
hej dziewczyny,
to ja też się pochwalę zakupami:):)
mam już wózek, fotelik, ubranka, teraz bedę kupować różne drobiazgi jak smozki butelki pieuchy kremiki itp. powiem wam że więksość rzeczy kpiłam własnie na allego.
szukam sprzedawców, którzy sprzedają dużo rzeczy dla dzieci i robię zakupy u jednego , zazwyczaj robią tak, że jak zakupy przekroczą okreslona kwotę to pokrywają koszty przesyłki, więc sie opłaca, poza tym porównywałam ceny ze "sklepowymi" i wyszło mi duuużo taniej. no i zakupy przyjeżdzaja pod sam domek i nie musze sie matrwic o targanie siatek:):))
pościel też już mam upatrzoną, kosztuje ok 80 zł (w tym jest wypełnienie do kołderki i podusi, poszewki, ochraniacz i prześcieradło) baldachimu nie kupuje bo mi sie poprosyu nie podoba, ale to oczywiście sprawa indywidualna.

no to i ja sie pochwale, zakupy dokonane,, łozeczko mam, posciele x2 (w ikea byly za 19zł komplet), kolderke i podusie, przewijak, materacyk na przewijak, ochraniacz na materac i na lózko, fotel - co by miec gdzie karmic małego, pojemniki do zamieszczenia obok przewijaka.
:-)
wszystko jeszcze w kartonach i zafoliowane - nie mam kiedy odpakować!

no to i ja sie pochwale, zakupy dokonane,, łozeczko mam, posciele x2 (w ikea byly za 19zł komplet), kolderke i podusie, przewijak, materacyk na przewijak, ochraniacz na materac i na lózko, fotel - co by miec gdzie karmic małego, pojemniki do zamieszczenia obok przewijaka.
Mój mąż wczoraj po południu pytał się mnie czy składany łóżeczko - ja mówię nie, bo jestem zmęczona... Mijają 2 godziny a ja co?? Biorę się za skręcanie :) :) Myślałam, że mnie mój Kochany Małżonek pożre żywcem :) :) Na szczęście pomógł :)

hej dziewczyny,
to ja też się pochwalę zakupami:):)
mam już wózek, fotelik, ubranka, teraz bedę kupować różne drobiazgi jak smozki butelki pieuchy kremiki itp. powiem wam że więksość rzeczy kpiłam własnie na allego.
szukam sprzedawców, którzy sprzedają dużo rzeczy dla dzieci i robię zakupy u jednego , zazwyczaj robią tak, że jak zakupy przekroczą okreslona kwotę to pokrywają koszty przesyłki, więc sie opłaca, poza tym porównywałam ceny ze "sklepowymi" i wyszło mi duuużo taniej. no i zakupy przyjeżdzaja pod sam domek i nie musze sie matrwic o targanie siatek:):))
pościel też już mam upatrzoną, kosztuje ok 80 zł (w tym jest wypełnienie do kołderki i podusi, poszewki, ochraniacz i prześcieradło) baldachimu nie kupuje bo mi sie poprosyu nie podoba, ale to oczywiście sprawa indywidualna.

to pochwalcie się foteczkami:-)

Dziewczyny, a kupujecie dla siebie specjalne koszule do karmienia (takie z rozpięciami) i staniki do karmienia? Ja pewnie jakąś koszulę kupię do szpitala, ale nie wiem czy do domu też jest sens. I zastanawiam się nad tym stanikiem, czy to nie będzie zbędny wydatek?

Oj widzę że zakupy pełną para :) Super...
My też kupiliśmy łóżeczko dla małej- będzie w poniedziałek u nas :)
Ale materacyk i pościel jeszcze muszę kupić...hihi
Nad wózkiem się zastanawiam bo bardzo chciałam x-landera ale nie można ich kupić w Angli. Znalazłam jednak bardzo podobne a nawet podobają mi się bardziej- tylko cena koszmarna :no: i nie wiem sama czy aż tyle płacić za wózek...ehh Jeszcze będziemy myśleć...
a ten wózek to taki: Poltrade "Waletko" - Maxi-Cosi - wózki - Mura

Jeśli chodzi o stanik do karmienia...moim zdaniem absolutnie nie jest to zbędny wydatek. Zdecydowanie lepiej karmi się dziecko jak można odpiąć klapkę miseczki..nie wiem czy to dobrze ujęłam hehe (z tą klapką)
Możesz kupić narazie 1 sobie...a jak faktycznie z karmieniem będzie ok to wtedy następny.
Koszula do spania lub jakaś bluzka od piżamy rozpinana to też wygoda. Nie musi być typowo ciążowa...ale ważne żeby miała rozpięcie prawie do pępka :tak:

a ten wózek to taki: Poltrade "Waletko" - Maxi-Cosi - wózki - Mura

Jeśli chodzi o stanik do karmienia...moim zdaniem absolutnie nie jest to zbędny wydatek. Zdecydowanie lepiej karmi się dziecko jak można odpiąć klapkę miseczki..nie wiem czy to dobrze ujęłam hehe (z tą klapką)
Możesz kupić narazie 1 sobie...a jak faktycznie z karmieniem będzie ok to wtedy następny.
Koszula do spania lub jakaś bluzka od piżamy rozpinana to też wygoda. Nie musi być typowo ciążowa...ale ważne żeby miała rozpięcie prawie do pępka :tak:
Fajny wózeczek - moim zdaniem podobny do x-landera:-)
No właśnie do szpitala to sobie na pewno strzelę jakąś koszulę, bo trzeba. Tylko trudno mi znaleźć taką z aż tak dużym rozpięciem. Z reguły rozpięcie kończy sie tuż pod piersiami, a ja mam takie rodzynki, że nawet bym ich na wierzch nie dała rady wyjąć:zawstydzona/y: I chyba ze stanikiem zrobię tak jak mówisz - kupię jeden, a potem się zobaczy. Tylko poczekam do 9 m-ca to może jeszcze trochę urosnę:-D

No właśnie do szpitala to sobie na pewno strzelę jakąś koszulę, bo trzeba. Tylko trudno mi znaleźć taką z aż tak dużym rozpięciem. Z reguły rozpięcie kończy sie tuż pod piersiami, a ja mam takie rodzynki, że nawet bym ich na wierzch nie dała rady wyjąć:zawstydzona/y: I chyba ze stanikiem zrobię tak jak mówisz - kupię jeden, a potem się zobaczy. Tylko poczekam do 9 m-ca to może jeszcze trochę urosnę:-D
Podobno trzeba kupić conajmniej 1 rozmiar większy niż przed porodem bo to dopiero po porodzie "produkcja" idzie pełną parą i pirsi jeszcze rosną....

reklama
Poczekaj..spokojnie pewnie jeszcze urośniesz ;-)
A wózek podobny do x-landera faktycznie....ale ma podobno nawet lepsze wykończenie. Trochę mnie denerwuje siedzisko w spacerówce, bo wydaje się małe i ten pałąk- zupełnie inny. Ale najważniesze że nie jest kubełkowe siedzonko bo takich nie lubie...No i podoba mi sie kolor brązowy...widziałam go na żywo i wygląda rewelacyjnie, tak oryginalnie! a...i gondolka jest większa niż w x-lander.
Mam teraz trudny orzech do zgryzienia...:confused2:

Do góry