reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

Poczekaj..spokojnie pewnie jeszcze urośniesz ;-)
A wózek podobny do x-landera faktycznie....ale ma podobno nawet lepsze wykończenie. Trochę mnie denerwuje siedzisko w spacerówce, bo wydaje się małe i ten pałąk- zupełnie inny. Ale najważniesze że nie jest kubełkowe siedzonko bo takich nie lubie...No i podoba mi sie kolor brązowy...widziałam go na żywo i wygląda rewelacyjnie, tak oryginalnie! a...i gondolka jest większa niż w x-lander.
Mam teraz trudny orzech do zgryzienia...:confused2:
A gdzie jest produkowany? Bo jak ja szukałam wózka to też myślałam o x-landerze i sprzedawca mi powiedział, że x-lander to polski producent, ale produkcja jest w Chinach. I mnie to zniechęciło. Chciałam cos produkowanego w PL, bo uważam że takie towary są lepsze. To znaczy generalnie nie chciałam wózka z Chin. Wiem że większość rzeczy jest z Chin i nawet nie zwracam na to uwagi, ale jakoś te wózki mnie nie przekonały.
Ja zdecydowałam sie na Jedo - ma bardzo dużą gondole i uważam że to ważne. Koleżanka miała x-landera. Nie powiem, fajnie się prowadziło, chociaż trochę bujało przez to że był 3-kołowy. Ale jej 3- miesięcznemu synkowi nogi wystawały poza gondole:szok: Dobrze że lato było i wczepiała na stelaż foteli samochodowy

reklama
Nie wiem dokładnie gdzie jest produkowany maxi-cosi ale to porządna firma. Produkują foteliki do samochodu które mają naprawdę dobre wyniki w testach bezpieczeństwa..
Wózek jest naprawdę podobny do x-landera..ja miałam x-landera dla Filipa i byłam zadowolona. Podobno Maxi-cosi Mura jest solidniej wykonana...dokładniej.
Gondola jest duża...ta sztywna. Bo można dokupić też miekka ala nosidło ale mniejsza jest.
Jak porównuje ceny w PL tego wózka a w Anglii to w PL nawet drożej wychodzi...:cool: Ale tak czy siak..w PL czy tu to jeden z droższych wózków. Jeśli jest jeszcze lepszy niż x-lander to wart swojej ceny napewno :tak:

Oj widzę że zakupy pełną para :) Super...
My też kupiliśmy łóżeczko dla małej- będzie w poniedziałek u nas :)
Ale materacyk i pościel jeszcze muszę kupić...hihi
Nad wózkiem się zastanawiam bo bardzo chciałam x-landera ale nie można ich kupić w Angli. Znalazłam jednak bardzo podobne a nawet podobają mi się bardziej- tylko cena koszmarna :no: i nie wiem sama czy aż tyle płacić za wózek...ehh Jeszcze będziemy myśleć...
a ten wózek to taki: Poltrade "Waletko" - Maxi-Cosi - wózki - Mura

czesc

ja mam mure 4 i jestem zadowolona, gondola fajna i duza, spacerowka tez wydaje sie byc wygodna :), po zlozeniu calego wozeczka-prowadzil sie super, jak masz pytania to pisz. mam kolorek ten zielonkawy, po lewej stronie co na stronce jest ktora podalas :)

milego wieczorka

Ja zdecydowałam sie na Jedo - ma bardzo dużą gondole i uważam że to ważne. Koleżanka miała x-landera. Nie powiem, fajnie się prowadziło, chociaż trochę bujało przez to że był 3-kołowy. Ale jej 3- miesięcznemu synkowi nogi wystawały poza gondole:szok: Dobrze że lato było i wczepiała na stelaż foteli samochodowy

A powiedz dokładnie który model Jedo Cię interesuje? Bo my też chcemy Jedo model FYN 4ds

AsiaMoss to super że jesteś zadowolona...to kolejna pozytywna opinia o tym wózku.:tak:
Mojemu M też się podoba...ceny są porażające ale ...co zrobić jak mi się tak podoba...:sorry:
Twój kolorek też jest śliczny :-)
Jeszcze chwilę poczekam za jakimiś promocjami.....najtaniej wychodzi teraz ten niebieski kolorek z tamtego roku.
Mi się podoba ten brązik...i różowe dodatki w nim (dziewczęce ciuszki) ładnie będą wyglądać napewno...:tak:

a ja sobie upatrzyłam wózek firmy ROAN marita;-) podoba mi sie w nim ta prostota;-) no ale są gusta i guściki:-)

A ja juz chyba bede nudna w tym temacie, ale ROAN MARITA to dla mnie wozek, ktoremu nie mozna absolutnie nic zarzucic. Uwielbiam go, bo mam go jeszcze po corci i tak sie super sprawdzil, ze nie zamierzam zmieniac go na inny. Ma najwieksza gondole ze wszystkich wozkow i dziecko baaardzo dlugo moze z niej korzystac. Tym bardziej, ze ma podnoszone takie oparcie i pozniej dzidzia moze byc ciut wyzej. Kola sa pompowane i super amortyzuja wszystkie dziury i nierownosci. Wyprobowalam i na chodnikach i po lesnych wertepach, gdzie mieszkamy (a mieszkamy prawie w lesie :-D). Wszystko mozna sciagnac i wygodnie wyprac w pralce, a to wazne jak dzidzia jest ciut wieksza, bo czasami niezle moze upaprac wozeczek. Ogolnie to jak dla mnie och i ach :-D:-D:-D

Olenko a jaki kolor wybraliscie?

Pysiu a Ty juz na 100% zdecydowalas sie na Marite?

cześć, ja do swoich zakupów dopisuje pościel (za 2 komplety zapłaciłam ok 140zł, myślę że cena nawet przystępna) materacyk kokos-pianka-gryka i przewijan taki nakładany na łóżeczko:):)
zdjęć narazie nie wkleję, bo wszystko wysyłane jest na ares rodziców bo tu gdzie mieszkam niestety jeszcze adresu nie mamy:):)tak sobie trochę nielegalne pomieszkujemy:)

a jeśli chodzi o koszule to ja kupiłam 3, tak na wszelki wypadek. zaszłam kiedyś na targ i tam były dużo tańsze niż w sklepach (25-30zł) a są fajne bo już w jednej spałam i po upraniu wygląda dobrze:):)myślę że są potrzebne tak 2-3 koszule na zmianę w razie jakby mi sie jedna zabrudziła.
a stanik do karmienia myślę że przynajmniej u mnie obowiązkowy. dużo wygodniej będzie karmić dziecko jak jest do odpięcia tylko klapka a niecały stanik. ja zamierzam kupić dwa od razu.

reklama
Fajny wózeczek - moim zdaniem podobny do x-landera:-)
No właśnie do szpitala to sobie na pewno strzelę jakąś koszulę, bo trzeba. Tylko trudno mi znaleźć taką z aż tak dużym rozpięciem. Z reguły rozpięcie kończy sie tuż pod piersiami, a ja mam takie rodzynki, że nawet bym ich na wierzch nie dała rady wyjąć:zawstydzona/y: I chyba ze stanikiem zrobię tak jak mówisz - kupię jeden, a potem się zobaczy. Tylko poczekam do 9 m-ca to może jeszcze trochę urosnę:-D

Z tym stanikiem to faktycznie poczekaj jeszcze.:tak:
Mi położna mówiła, że po porodzie piersi mogą uroznąć jeszcze o 1-2 rozmiary.:eek:
Więc najpierw i tak lepiej jest kupić tylko 1 (bo nie wiadomo czy będzie pasował) - potem zawsze można dokupić.;-)

A ja wracając wczoraj od rodziców zahaczyłam o Auchana. I trafiłam na promocję ubranek dziecięcych za 5 lub 10zł ;-):-D
Kupiłam dla mojej Małej komplecik: bluzeczka i spodenki oraz 2 pary krótkich śpioszków - wszystko trochę większe, żeby było już na maj, czerwiec - jak sie zrobi troszkę cieplej;-):-D

Załączniki

• IMG_4255.jpg
    IMG_4255.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 40
  • IMG_4256.jpg
    IMG_4256.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 39
  • IMG_4257.jpg
    IMG_4257.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 35
Do góry