reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

Aguś jak zrobimy remont mieszkania i sie wprowadzimy to zaraz jak tylko zrobię łóżeczko dla Kingi sie pochwalę.
na razie nawet nie ma jak poskręcać łózeczka i stoi sobie w kartonie zapakowane. Uzbroiłam sie w cierpliwość. Jeszcze ją mam;-)

Najbardziej cieszę sie ze pomalujemy pokoik na kolor który lubię, damy wykładzinke jaka będzie mi sie podobać, a nawet moge poszalec i wymyslic sobie jakie chce oświetlenie. Jarek wypatrzył mi taka śliczną lampke którą zamontuje koło łózeczka, dającą przytłumione światło, zeby było jak będziemy wstawać do dziecka. Juz nie moge sie doczekać kiedy zaczniemu urządzanie kącika dla Kingusi

reklama
Aguś jak zrobimy remont mieszkania i sie wprowadzimy to zaraz jak tylko zrobię łóżeczko dla Kingi sie pochwalę.
na razie nawet nie ma jak poskręcać łózeczka i stoi sobie w kartonie zapakowane. Uzbroiłam sie w cierpliwość. Jeszcze ją mam;-)

Najbardziej cieszę sie ze pomalujemy pokoik na kolor który lubię, damy wykładzinke jaka będzie mi sie podobać, a nawet moge poszalec i wymyslic sobie jakie chce oświetlenie. Jarek wypatrzył mi taka śliczną lampke którą zamontuje koło łózeczka, dającą przytłumione światło, zeby było jak będziemy wstawać do dziecka. Juz nie moge sie doczekać kiedy zaczniemu urządzanie kącika dla Kingusi

no z tym remontem i przeprowadzka to bardzo cie rozumiem ja w tej chwili na kartonach juz mieszkam bo czesc popakowana juz zeby na ostatnia chwile nie zostawic...a juz tak bym chciala sie wreszcie przeniesc ohhh to tyle trwa ze mnie az kur***a trafia no...

wiem cos o tym. My juz sie cieszymy ze maleńkie mieszkanko ale wreszcie będzie nasze, zero kartonów, tymczasówek itp. Aguś damy radę. w koncu jesteśmy Lodówki pierwsza klasa.

znikam spac bo chcę sie przespac do 3 (mojego czasu) zanim męzulek wróci z pracy. Miłego dnia Aguś:-)

wiem cos o tym. My juz sie cieszymy ze maleńkie mieszkanko ale wreszcie będzie nasze, zero kartonów, tymczasówek itp. Aguś damy radę. w koncu jesteśmy Lodówki pierwsza klasa.

znikam spac bo chcę sie przespac do 3 (mojego czasu) zanim męzulek wróci z pracy. Miłego dnia Aguś:-)

no rozumiem w 100% co masz na mysli...ciasne ale wlasne ...no rade damy co nie mamy dac...swieta racja ale ile sie nawk****am przy tym ...ale za to jak odetchne jak juz bedzie po wszystkim...haha

Buziaczki i spij smacznie:)))))znaczy sie....spijcie smacznie

reklama
już sprawdziłam sobie łóżeczka, wszystkie mają wymiary 120x60, a moja mama kupiła pościel i kołderkę 100x130 a więc za dużą?? doradzcie mamuśki!!

Ja jeszcze nie mam łóżeczka, ale orientowałam się w wymiarach :blink:
No więc są dwie możliwości:
- łóżeczko standard: 120x60
- większe łóżeczko: 140x70, które można przerobić potem na tapczanik (zdejmuje się boki) i posłuży kilka lat dłużej.

Natomiast pościele są chyba standardowo większe niż łóżeczko.
Pytałam w kilku sklepach i panie mówiły, że "większa większość" jest właśnie w rozmiarze 100x130 - więc chyba dużego wyboru nie mamy :-)

Do góry