reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

reklama
monika1977 -za wieloryba:-p:-p:-p nie przesadzaj i Ty!!!
a za pochwałę wafelków - DZIĘKUJE!!!:tak::-):-):-) i ja mam do nich ogromną słabość - wspomniane na głównym Liony mogą się schować :tak::-D

K.M-sliczne zakupki;-)

MONIKA1977-ja bym musiala schudnac ze 30 kg zebym dosc normalnie wygladala,chociaz w ciazy duzo nie przytylam bo ino 9 kg po porodzie wszystko spadlo,czyli wygladam jak sprzed ciazy.przestane karmic to trzeba sie wziasc za siebie.juz poraz kolajny.

Dla pocieszenia. Ja po ciąży przytyłam już 10 kilo. W ciąży schudłam 10 dzięki cudownej diecie cukrzycowej i wątrobowej.Niby jestem na zero ale... waga z przed pierwszej ciąży wskazywała 22 kg mniej niż teraz.

Monia, naprawdę?
A wiesz że ja przy każdym ważeniu myślę sobie - "kurczę, chyba wrócę do cukrzycowej diety z czasów ciąży" :rolleyes2: (najwyraźniej dieta niskowęgowodanowa mi służyła)
Niby ważę ok 3 kg mniej niż przed ciążą, ale dalej jestem ze swojej wagi niezadowolona. Chcę ważyć max 60-62 kg, a 64 nie chce drgnąć :hmm: :wściekła/y:
Tylko że ja strasznie lubię mamusine bułeczki drożdżowe z marmoladą na śniadanie do kawki (z opcją pączkową gdy ich nie ma)

A wiesz, że jak zmierzę sobie cukier godzinę po zjedzeniu np kawałka drożdżowego ciasta to mam ponad 140? :shocked2: Identycznie jak w ciąży :oo:

Myślalam o powrocie do tej dietki ale nie mam mobilizacji. U mnie godzine po jedzeniu góra 95.

Mnie też się trudno zmobilizować, ale jak przypomnę sobie, że wiele wyrzeczeń to nie kosztowało, że po jakimś czasie się człowiek nawet najadał to już już, prawie prawie ... ale bułeczka wygrywa.

No ja po normalnym jedzonku też mam ładnie ... ale po białej mące :oo2::oo2::oo2: (identycznie jak w ciąży). Mogę to sprawdzić tylko na przykładzie drożdżowego mamy, bo normalnie nie jadam białego pieczywa, czy białych makaronow (raczej razowe, a jak białe to i tak mocno al dente, a te wiadomo że IG mają mały)

Chyba robimy offtop i jak już ankzoc obejmie posadę da nam po pupci :-D

witam was wielorybki kofffane :-D:-D

jola, płaszczyk super, dokładnie taki jakie ja lubię :tak: sweterek dla dziewczyn też bardzo śliczny:-)

k.m świetne zakupy, widać że się udały :tak:

ja wstawiam buciki które kupiliśmy w Next, są ze skórki, kolorek acru. myślę że mogą być do chrztu - co myślicie o tym dziewczyny? :sorry2: nadają się?
tylko kurcze ta rozmiarówka mnie rozwala na łopatki :baffled: rozmiary u nas są następujące: 0-3m, 3-6m, 6-12m :baffled::baffled: czyli teoretycznie te butki ma do roku czasu :szok:
podeszwa ma 12 cm, to jak jednak będę chyba za duże co? kompletnie się na tym nie znam :-(
no i moja boska pomarańczowa sukienka :-D

Załączniki

• IMG_3182.jpg
    IMG_3182.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 34
  • IMG_3183.jpg
    IMG_3183.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 34
  • IMG_3179.jpg
    IMG_3179.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 44
reklama
barmanko - hmmm - i buciki i sukieniusia są śliczne/śliczna!!! :-):-):-)
A co do przydatności tych bucików podczas chrztu - jak dla mnie extra - przynajmniej Mały nie zmarznie w nozki w Kościółku:tak::-)

Do góry