reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szafa malucha

Buty zakupione w ccc takie same
Kozaczki GUFO idealne...Zima roz.24 (777869583) - Aukcje internetowe Allegro
Ale normalnie byliśmy w trzech sklepach w Kielcach i już myślałam że nie kupimy, nie było wcale wyboru :szok:(wszystko przebrane), a jak były to małe numery:no:. Dopiero właśnie w ostatnim się udało, zobaczyłam numer 24 (normalnie dwa rodzaje butów- miałam wybór) i od razu scapiłam co by nikt mi nie podebrał i dopiero mierzyłam.Uff no to zima może już być:-).

reklama
Aniajw, super.:tak:Mnie się bardzo buciki z CCC podobają. My wprawdzie kozaki już mamy, ale myślałam wcześniej o CCC. Tylko mnie z lekka wkurzyli, bo jak się pokazały zimówki, to się okazało że najmniejszy rozmiar jaki mają to 25 - a Magda nosi 23 i też jeszcze trochę za duże. A pan mi w sklepie powiedział, że mniejszych już nie będzie, bo oni odchodzą od małych bucików, bo się "nie sprzedają".:cool: Ciekawe....

A ja jeszcze prócz kobinezonu od Izy, planuję kupić Madzi na Allegro dodatkową kurteczkę. Tak sobie myślę że dobrze mieć na wszelki wypadek, jak jedna się zabrudzi - a u dziecka o to nie trudno.
I chcę kupić taką:
KidsMode~KURTECZKA BOMBKA *motylek ok.98 koral (772041887) - Aukcje internetowe Allegro

Dzagud to właśnie jak ja byłam to bardzo się rozczarowałam, że taki mały wybór (chyba wszystko wykupione a przed dostawą), były tylko 20 i 21 rozmiar z gufo innych niet (w dwóch pierwszych największych ccc w CH), a bałagan niesamowity. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Z nelli były takie beżowe kozaki ale jak dla Nati to za wysoka cholewka bo pewnie by miała w kolano, a butek rozmiar 25 i na styk stópka (a 26 już nie było). Także jeden sklep a rozmiar rozmiarowi nierówny. A dopiero w tym najmniejszym ccc w realu był numer na Nati i przynajmniej pani porządku pilnowała w butach.
A ten pan to co on bredził przecież z gufo są rozmiary chyba od 20 do 24.

A co do kurteczki to nie będzie za wąska w paszkach, bo raczej nic cieplejszego po nią nie założysz np. polarku, czy bluzy. Chyba że chcesz ją na takie cieplejsze dni zimy.
Natalia ma z zeszłego roku kurtkę i w paszkach ma 35 cm i jak założyłam pod spód grubszą kamizelkę to już taka napompowana była i nie miała luzu.
Takie moje zdanie. Kurtka okey, tylko ja mam już dość różu ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny bardzo fajne zakupy ale jestem troszke zdolowana cenami za jakie kupujecie (tzn. ja chyba az tak tanio nie bede mogla sprzedawac). Z drugiej strony to sa rzeczy uzywane wiec musza byc super tanie. No zobaczymy, poki co nie trace nadziei :-)

Iza nie łam się, nie wszyscy chcą tanio:-D znam osoby, które nie kupią jakiegoś ciucha, choć się podoba, tylko ze względu na cenę - bo za tanie:eek: a skoro tanie, to do bani:eek: ale wiadomo, że jeden ma tanio, inny drożej, a zysk mają oboje, bo do innyh klientów trafiają - prawa rynku;-) zerknij np na decobazaar.com i zobacz po ile tam są ubrania i zobacz, że ludzie to kupują:tak: to tak odbiegają od tematu ubranek;-)
a wracając do tematu - Dżagud fajna ta kurteczka:tak: choć za różem za bardzo nie przepadam, to ta fajna jest:tak:
Aniajw kozaczki ładne:tak:
u nas póki co zostaną te, co kupiłam w zeszłym roku - wtedy :tak:były za duże i Misiek zimę przelatał w innych dostanych:tak: kombinezon też dobry (wtedy też był za duży i też chodził w innym - mama kupiła na oślep na wyprzedaży, w tym roku jak znalazł):tak: kurtała puchowa też jest, portki ocieplane też... więc zimowe ciuchy mamy:tak: ufff jak dobrze, że wyprzedaże posezonowe istnieją:-)

Izka, Kachasek ma rację. Poza tym takie tanie to wiadomo że "nie firmowe", a firmowe to są w takich cenach że daj Boże zdrowie.:szok: Ostatnio weszłam do Nexta i kurtka dla Magdy kosztowała między 130 a 170 złotych.:eek:
A z tą kurtką to jednak nie kupię bo coś mi się te wymiary nie podobają. Aniajw, dzięki za podpowiedź, bo ja nie zwróciłam na to uwagi - uważałam że skoro 98 to ok. Tylko kurka, nie wiem jak to mierzyć, powiedzcie mi.:zawstydzona/y:Zmierzyłam obecną kurtkę Magdy pod pachami - tzn. od szwu łączącego rękaw z kurtką do drugiego, ale dokładnie pod pachą a nie na ramieniu czy na ręku. No i w tym miejscu mi wyszło 40 cm!!! Wyżej - czyli tak na środku rękawa wyszło 33 cm, a na ramionkach (u szczytu) 35 cm. No i kurza dupa nie wiem.:crazy: Patrzyłam na inne kurtki i wszystkie mają na rozmiar 98 rozmiary zbliżone bardziej do tej co chciałam kupić. Może ja coś źle mierzę????
A jak mierzyłam Madzię, to tak - długość 42 cm to mi wyszła za dupcię, szerokość pod paszkami 26 cm, długość rękawa od szyi 33 cm i długość od pachy 22 cm. Czyli wg rozmiarów dziecka to kurtka byłaby akurat.
A kolor mi się podoba, bo to koralowy nie różowy, a i tak jest jeszcze fioletowa i zielona.;-)

Ostatnia edycja:
Dzagud na kurtkę zawsze musisz wziąć poprawkę, że jest grubsza i nie zakładasz na gołe ciałko ani na cieniutką bluzkę tylko z reguły coś grubszego:tak: no i rozmiar rozmiarowi nie równy :no: inna sprawa, że każdy mierzy inaczej:baffled: spróbuj zmierzyć kurteczkę od wewnątrz między szwami:blink: podawane wymiary są zewnętrzne czyli przy kurtkach zawsze wiadomo, że jak będzie obwód taki jak obwód ciała, to prawdopodobnie będzie za wąska. Się wymądrzyłam:laugh2: Michał kurtkę zimową (jesienną z reszą też) ma na 104cm, właśnie żeby miał luz:tak:

Kachasek, Dzagud-dzieki dziewczyny, jeszcze sie nie lamie :-) Zobaczymy jakie bedzie zainteresowanie i czym. Ja i tak wolalabym dostarczac hurtowo do kilku sklepow lub miec wlasny sklep, takze Allegro nie jest celem samym w sobie, no ale od czegos trzeba zaczac.

No i zgłupiałam kompletnie. Chciałam kupić tę kurtkę ale teraz się już boję, bo faktycznie te 31 cm pod pachami to mało jakoś.:szok: Albo ta kobita coś źle mierzy, bo z kolei na rozmiarze 104 różnica jest raptem o 1 cm na wszystkim, a to chyba ciut mało.... Szkoda, bo mi się podobała i miałam nadzieję że będę mieć na 1szego...:-(No nic, szukam dalej.

reklama
Dzagud takie różnice niestety mogą być. Jak to moja mama czasem mówi (smutne, ale chyba prawdziwe) to zależy od tego, jak bardzo chińskie dzieci są zmęczone. zawsze można się umówić na wymianę w razie czego:tak: wiadomo, że koszty wysyłki wtedy potrójne wychodzą, ale może akurat trafisz z rozmiarem i będzie ok:tak:

Do góry