reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szafa malucha

Dziewczynki jak któraś jeszcze nie ma zimowych butków, a podobały się te które kupiłam dla Maksia, to kobitka sprzedaje kolejne i nawet 5zł taniej ;-)
Mi osobiście bardzo się podobają :tak:

reklama
A ja przeważnie kieruję się rozmiarówką i lepiej na tym wychodzę.:-D;-) Aniajw, mnie zasugerowała wymiarami i w tym momencie zgłupiałam, bo stara kurtka Madzi ma pod pachami 40 i jest już ciut przymała. :-D A tu 37 niby i jest trochę przyduża.:eek: Jutro zmierzę porządnie tę nową tak jak starą i zobaczymy. Dziś mi się już nie chce.:-p

Aniajw, no nie, nie o to chodzi, nie masz za co przepraszać.:-D Ja po prostu nigdy wymiarów nie sprawdzałam - kierowałam się tylko rozmiarem typu 98 czy 104 i chyba nigdy się nie nacięłam. Czasem zdarzało się że w zestawie ciuchów z jeden czy dwa trafił się za mały czy za duży. Ale to dlatego, że po pierwsze rozmiar rozmiarowi nie równy, a po drugie w zestawach często "przemycają" parę sztuk o innym rozmiarze i piszą np. rozmiar 98, bo 8 na 10 ciuchów jest takich.;-)
Po prostu jak napisałaś mi o tych wymiarach, to zaczęłam mierzyć i się przeraziłam. Bo Magda pod pachami ma chyba 26 cm z tego co pamiętam, ale już Jej stara kurtka wyszła mi 40, a jest przymała.:sorry:No i trochę mnie to zaskoczyło.

Wiecie co ja tez nigdy nie mierzylam ubran z centymetrem, raczej patrzylam na rozmiar ogolny np. 3T czyli do 98 cm i nigdy nie mialam klopotow z rozmiarem. Mi sie wydaje ze to mierzenie pod paszami, udo w obwodzie itp. to troche przesada, bo wszystko zalezy od meterialu. Niektore sa lekko rozciagliwe inne sztywne. Jak przegladam strony na Allegro to wlasnie widze ze Polacy uwielbiaja obmierzyc sie od stop do glow :-) Tutaj w US tego nie ma, a wszystko dobrze pasuje. nie wiem z czego to wynika.

reklama
Mamy buciki zimowe....
Normalnie umordowana jestem tym mierzeniem i tylko jedna para idealnie przylegała do stopy. W Zdrowej Stópce dopiero trafiliśmy na bardzo profesjonalną obsługę i Pani wiedząc że Zu ma koślawość kolan i bardzo wąską stopę dała nam takie...

***SUPERFIT KOZACZKI GORE-TEX***ZIMA 2009 roz.23 (799895019) - Aukcje internetowe Allegro

Firma wogóle mi nieznana, a ceny dokładnie takie jak ECCO. Gdybym kupiła na Allegro zaoszczędzili byśmy aż 40zł:wściekła/y:

Do góry