reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szafa malucha

A ja właśnie siedzę na allegro i szukam Natalii jakąś kurtkę a najlepiej kombinezon, ale przyznam szczerze że te co mi się podobają to ceny mnie przerażają (nawet te używane). A jeszcze zapytam jaki rozmiar kupujecie już swoim dzieciom chodzi mi właśnie o kombinezon/kurtkę, bo u nas to raczej będzie 98 (a jeszcze wydaje mi się że może być trochę za duże, no ale to ma być na całą zimę).
A znalazłam kozaki w ccc tylko też kwestia rozmairu, ale to w sklepie się wyklaruję, podobaj mi się róż z gufo lub nelli, albo fiolet też z nelli (zarówno długie jak i krótkie cena do 59,99zł), no ale wsjo okaże sie w sklepie.
Kolekcja dziecięca, Typ: Półbut, Marka: NELLIBLU, Kolory: Czarny,Różowyciemny, Przedział rozmiarowy: 25,26,27,28,29,30
A swoją drogą to nasze trzewiki zimowe z zeszłego roku, jeszcze będą dobre na początek zimy (wydaje mi się że wolno rosną Natali stópki) teraz mamy tak 24 (13,5cm).

reklama
Ja też zaczęłam rozglądać się za kurtką (spodnie mam z zeszłego roku), szukam na allegro używanej, bo ceny nowych powalają mnie na kolana :-( no i też się zastanawiam czy 92 czy 98 :sorry2: Maks właściwie ma jeszcze niektóre spodnie na 18-24m i nawet przydługawe są, ale boję się czy zimą nie wystrzeli w górę :sorry2:
Bucików jeszcze nie szukałam :no:

u nas panuje 92/98 w zależności od firmy i kroju. ciężko jest określić konkretnie, bo niektóre ciuchy Michał ma już na 104:szok:
a kombinezon mamy chyba ten z zeszłego roku, bo wtedy był jeszcze za duży:sorry2:

Ja na razie jestem w trakcie sprzedawania butów po Madzi. Zeszłoroczne kozaki to na nos, bo rozmiar 21, a teraz muszę 23.:dry:Praktycznie wszystkich butów się pozbywam, bo i jesienne się nie nadają.
Aniajw, ja też kupuję w CCC, bo są fajne i tanie.:tak:Podobają mi się te fioletowe, ale widzę że rozmiar od 25 w zwyż i pewnie znowu będą różowe, bleeee, już rzygam tym różem.:baffled: No ale może coś jeszcze dojdzie.
Mnie się okropnie podobają buty firmy Antylopa - teraz wynalazłam takie na okres przejściowy jesień-zima, ale kurka, szkoda mi kasy, bo wybulić 120 zeta na buty na jeden sezon??? Ale super są te:
ANTYLOPA-496/2 CZARNY | DZIECIĘCE |
i jeszcze te:
ANTYPLOPA-496/1 | DZIECIĘCE |
No trudno, będzie trzeba przeboleć....:baffled:

A co do kurtki czy kombinezonu to jeszcze nie wiem, bo schowane na pawlaczu. Jeden kombinezon na pewno będzie za mały, bo już był ciasnawy pod koniec zimy, ale drugi powinien być ok. Może choć ten wydatek mnie ominie.:-pA jakby co to będę chyba kupować na 98 lub max. 104.

Zgadzam sie z Jolka,na buciki warto wydac troche wiecej ale zeby ze skorki byly:tak:.
Kombinezonu nie kupuje bo u nas lekkie zimy ale kupilam za to dwie kurtki zimowe w reserved,jedna krotsza kosztowala 69zl i jest cudna.Mysle ze to nie duzo ze taki kurciolek.Cieplutki,puchaty i wyglada super.Druga kupilam taka do pol lydki,plaszczyk taki puchowy,tez super.Amela sie strasznie brudzi i w zeszlym roku, jak tylko jedna krteczke miala ,to byl problem bo jak wypralam to spaceru nie bylo.W tym roku jestem zabezpieczona:);-)

U nas buty rozmiar 25 a ubranka rozmiar na 3-4 latka ,czyli 104 cm.Rajtki nawet na 110cm ale to chyba dla tego ze nozki grubiutkie heheheh::-):-D:-p

Dzagud,cudne te pierwsze buciki,bardzo mi sie podobaja:)

reklama
U nas tez zwykle nie ma ostrych zim choc w zeszlym kupilam jej takie kozaczki bo jechalismy do PL:
Toddler Girls' Circo® Nadina Boots - Pink : Target
Kurcze jednak tu jest duzo taniej, bo place za nie 15 dolarow czyli jakies 50 zl a sa naprawde porzadne. Az mialabym ochote wyslac wszystkim buty :-)
A jesli chodzi o rozmiar to my mamy 6 w porywach 7 ale nie wiem ile to jest w polskiej numeracji.

Do góry