reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Tak i DUŻO RELAKSU POMIĘDZY SKURCZAMI!!! Odpoczywajcie pomiędzy skurczami naprawde jest to możliwe a siły sa na wage złota:tak: Bądzcie zawsze dobrej myśli

oj da sie odpoczywac nawet w 5 sekund:) da sie przezyc,mile nie jest ale pozniej ile emocji ajk tuli sie malenstwo:) albo jak klada n abrzuszku zaraz po narodzinach:)

reklama
Jeszcze jedna rada DUZO RUCHU przed i w trakcie porodu.
Pospacerujcie więcej,zamiast winda to poschodkach-oczywiście wszystko w miarę rozsondku.
A rada od położnej zawsze była taka że dużo przytulanka,dopiescic męża bo śperma działa rozluzniająco na szyjkę w dojrzałej ciąży:tak:

Daffodill, a dziekuje bardzo i wzajemnie. Zeby Juleczka zdrowo rosla! Zaraz zacznie chodzic, wiec mamusia bedzie musiala miec oczy dookola glowy, piekny okres! :)

madziulek30 dokladnie nie wiem jak sie ona nazywa po polsku, ale po angielsku to ''thrush'' i baaaardzo czesto przytafia sie kobieta w ciazy. Lekarz tez tlumaczyl, ze bierze sie ona z niczego i nie zagraza matce, ale dziecku. Dlatego tez podczas ciazy dali mi lacznie 3 antybiotyki :)szok: bylam przerazona, bo ogolnie nie lubie lekow, a gdzie do tego w ciazy, wahalam sie czy je brac, ale skoro infekcja tez mu mogla zaszkodzic, nie mialam wyboru praktycznie).. Oczywiscie te antybiotyki nie pomogly i odmowilam brania kolejnego! W tej sytuacji przykleili mi jakas naklejke na karte ciazy, ze gdy porod sie zacznie maja mi podac antybiotyk dozylnie, zeby te bakterie nie dotknely dziecka, gdy zacznie schodzic do kanalu.. Tak tez bylo. Antybiotyk mi podawali malymi kroplowkami przez te 36h (co 4 godziny nowa kroplowka). Przy cesarce tez go chyba mialam, ale tego juz nie jestem pewna, bo umieralam ze strachu i myslalam tylko o malym.. :) Takze nie martw sie, jak sprawdza ze nadal masz ta infekcje podadza Ci antybiotyk zapobiegawczo. Pozdrawiam i zycze Ci, zeby Twoj porod byl przeciwienstwem mojego, zeby byl szybki i latwy, a maluszek napewno bedzie zdrowy i sliczny.

Giov7
Tylko u mnie zbytnio nie przejmuja.Gp najpierw zalecil krem clotrimazole.Po 2 tyg.polecil przyjsc jesli nadal bedzie problem i wtedy wezmie probke.W koncu pobral wymaz.Kiedy poszlam dowiedziec sie o wynik na recepcji, powiedziano mi ze jest infekcja,ale jestem na lekach.Wlasnie o to chodzi ze taki krem na nic nie pomaga.Wiec olewka totalna,a zadnej notki w karcie ciazy nie mam.Nawet nie wiem jaka to infekcja, zadnych wynikow mi nie dano.Wiec sama juz nie wiem.Ide do niego za tydzien.Nie wiem czy juz nie bedzie za pozno.

marteczkaa no wreszcie coś się u Ciebie dzieje!:D Pewnie wrócisz rozpakowana bo widzę iż Cię z nami niema:) Powodzenia:)

Żyję jeszcze, po wczorajszym grillu czuję się całkiem całkiem, ale w nocy bolał mnie brzuch... niestety nie było to to ale coś nowego, w ogóle miałam potworną noc.
Teraz jest lepiej, brzuch nie boli ani nic, nieco się nawet wyspałam ale mogłoby być lepiej.

reklama
Do góry