reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

hej :) melduje sie wciaz w tym samym stanie:)
jutro do szpitala wiec opuszcze Was:(( mam nadzieje ze jutro ta proba oxy da mi juz moja coreczke :) trzymajcie kciuki prosze bo 43 tygodnia juz nie zniose:D:D

no ja mam nadzieje ze od razu skurczybyki chwyca i chwila moment i malenstwo bedzzie juz na twoim brzuszku:)

reklama
ZAczelam plamic:D i skurcze mam nadal wiec jak nie miną to czekam na mojego bo o 20 bedzie z pracy i jedziem do szpitala sie zbadac:D chyba ze sie mocno nasila no to dojedzie:D

Witam wszystkie nowe oczekujące:-) Kolejny upalny dzień prawie za nami.
Ja miałam pierwszy fałszywy alarm. M mnie wkurzył, bo zbił moją ulubioną cukierniczkę. Normalnie takie nerwy mnie wzięły, że aż dostałam bolesnych skurczy. Juz mieliśmy jechać do szpitala, ale po kąpieli wszystko przeszlo.Mała się rusza i w sumie dobrze, że nie pojechaliśmy, bo tylko niepotrzebnie bym zawracała głowę. M się tak zestresował, że teraz zasnął po całej akcji :) A mnie strasznie kłuje szyjka, ale wiem, że to normalne.

Daffodill
Slyszalam o tym paciorkowcu.Jednak w UK nie robia standardowo tych badan.Mozna gdzies jedynie wymaz wyslac do prywatnego laboratorium.A ty mials robione badanie pod tym katem?

marteczkaa to już na pewno to:) mam nadzieje, że już niedługo dołączymy do Ciebie:) a narazie bądź dzielna i myśl tylko o jednym, że malutka już za tak niedługo będzie z Tobą:) oby szybciej niż myślisz....

Witam!

ja za 2 dni powinnam doczekac sie rozwiązania, ale jakoś od wtorku brały mnie bóle brzucha i dolnej części kręgosłupa ze sie nakręciłam ze to już no ale przyszedł wekeend i niestety Mała chyba sie rozmyśliła. W czwartek miałam ktg i jakies skurcze juz były chociaż ja to nic akurat wtedy nie czułam :/. Położna mówila ze moge spodziewac sie w każdej chwili ale chyba juz sie strasznie niecierpliwie i zeby jakos to wszystko rozładować przyłącze sie do was :D

Najpierw oczekiwanie na 2 kreski,potem na pierwsze skurcze:-) kobiety to się naczekają;-)
Myśle że objawy związane z porodem ma każda z nas i nie myślcie że przy kolejnym porodzie są inne:tak:.
Jestem farciarą bo mój 1 poród trwał 4h (3450g), a 2 2,5h (4400g). Drugi był bardziej bolesny,ale dzieki wsparciu męża i położnych dałam rade. Wadą szybkich porodów jest to że nie można liczyć na znieczulenie zewnątrzoponowe poniewarz nie zdążyło by zadziałać:-(
Pierwszym objawem zbliżającego sie porodu jest opuszczenie sie brzucha,zmęczenie,mnie bolały biodra.
Czop śluzowy u mnie zszedł 2 dni przed,ale może zejść i tydzień wcześniej.
Pamiętam że przy każdym skurczu przepowiadającym ma się nadzieje że to już to:-). 2 ciążę przenosiłam 8 dni i z tego powodu byłam co 2 dzień byłam w szpitalu na ktg,i za każdym razem miałam nadzieje że lekarz nie wygoni mnie do domu:-)
Dzieciaczki mają swój plan na narodziny

poziomki u mnie w ogole w szpitalu nie mozna liczyc na znieczulenie przy porodzie silami natury:) ja rodzilam ponad 7 godz,dalam rade ale ciezko bylo:)

reklama
Do góry