reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

hej :) melduje sie wciaz w tym samym stanie:)
jutro do szpitala wiec opuszcze Was:(( mam nadzieje ze jutro ta proba oxy da mi juz moja coreczke :) trzymajcie kciuki prosze bo 43 tygodnia juz nie zniose:D:D

no ja mam nadzieje ze od razu skurczybyki chwyca i chwila moment i malenstwo bedzzie juz na twoim brzuszku:)

reklama
ZAczelam plamic:D i skurcze mam nadal wiec jak nie miną to czekam na mojego bo o 20 bedzie z pracy i jedziem do szpitala sie zbadac:D chyba ze sie mocno nasila no to dojedzie:D

Witam wszystkie nowe oczekujące:-) Kolejny upalny dzień prawie za nami.
Ja miałam pierwszy fałszywy alarm. M mnie wkurzył, bo zbił moją ulubioną cukierniczkę. Normalnie takie nerwy mnie wzięły, że aż dostałam bolesnych skurczy. Juz mieliśmy jechać do szpitala, ale po kąpieli wszystko przeszlo.Mała się rusza i w sumie dobrze, że nie pojechaliśmy, bo tylko niepotrzebnie bym zawracała głowę. M się tak zestresował, że teraz zasnął po całej akcji :) A mnie strasznie kłuje szyjka, ale wiem, że to normalne.

Daffodill
Slyszalam o tym paciorkowcu.Jednak w UK nie robia standardowo tych badan.Mozna gdzies jedynie wymaz wyslac do prywatnego laboratorium.A ty mials robione badanie pod tym katem?

marteczkaa to już na pewno to:) mam nadzieje, że już niedługo dołączymy do Ciebie:) a narazie bądź dzielna i myśl tylko o jednym, że malutka już za tak niedługo będzie z Tobą:) oby szybciej niż myślisz....

Witam!

ja za 2 dni powinnam doczekac sie rozwiązania, ale jakoś od wtorku brały mnie bóle brzucha i dolnej części kręgosłupa ze sie nakręciłam ze to już no ale przyszedł wekeend i niestety Mała chyba sie rozmyśliła. W czwartek miałam ktg i jakies skurcze juz były chociaż ja to nic akurat wtedy nie czułam :/. Położna mówila ze moge spodziewac sie w każdej chwili ale chyba juz sie strasznie niecierpliwie i zeby jakos to wszystko rozładować przyłącze sie do was :D

Najpierw oczekiwanie na 2 kreski,potem na pierwsze skurcze:-) kobiety to się naczekają;-)
Myśle że objawy związane z porodem ma każda z nas i nie myślcie że przy kolejnym porodzie są inne:tak:.
Jestem farciarą bo mój 1 poród trwał 4h (3450g), a 2 2,5h (4400g). Drugi był bardziej bolesny,ale dzieki wsparciu męża i położnych dałam rade. Wadą szybkich porodów jest to że nie można liczyć na znieczulenie zewnątrzoponowe poniewarz nie zdążyło by zadziałać:-(
Pierwszym objawem zbliżającego sie porodu jest opuszczenie sie brzucha,zmęczenie,mnie bolały biodra.
Czop śluzowy u mnie zszedł 2 dni przed,ale może zejść i tydzień wcześniej.
Pamiętam że przy każdym skurczu przepowiadającym ma się nadzieje że to już to:-). 2 ciążę przenosiłam 8 dni i z tego powodu byłam co 2 dzień byłam w szpitalu na ktg,i za każdym razem miałam nadzieje że lekarz nie wygoni mnie do domu:-)
Dzieciaczki mają swój plan na narodziny

poziomki u mnie w ogole w szpitalu nie mozna liczyc na znieczulenie przy porodzie silami natury:) ja rodzilam ponad 7 godz,dalam rade ale ciezko bylo:)

reklama
Do góry