reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

jej...dziewczyny... to czekanie jest strasznie. arica, marteczkaa ja mam jeszcze 2 dni do 40 a już mam dość. leże w łóżku i zaraz zasnę tak mnie to czekanie męczy. wszytsko posprzątane mam więc już nic więcej nie zrobi żeby przyspieszyć a pogoda brzydka to na spacer też nie pójdę. byłam u koleżanki i chciałam się zapatrzyć na jej 3 m-go chłopca ale mojej to nie rusza i nie przejęła się że mama chce już urodzić. co powiecie o imieniu Zoja? mój m tak chce a ja wolę Ewa... no i nie możemy się dogadać. rodźcie już bo nie mogę się doczekać. chyba teraz bardziej o Was myślę :)

reklama
ładnie;) mam w rodzinie mała Polę :)) u nas odwrotnie ja chcialam synka ::) ale z corki tez sie ciesze , bo corka jak to sie mowi jest dla matki:D

kurcze misiaszek nie pogniewaj sie na mnie ale zoja ma na imie pies mojej cioci wiec mi zdecydowanie podoba sie Ewa!! Ewusia Ewunia :)) sama chcialam podobne- Ela ale moj nie chcial no wiec poszlismy na kompromis.

arica ja w ogóle nie czuję skurczy, a na ktg wyszło, że są silne,wiec czasami tak bywa :-) i też sikam codziennie ok 5 :-D
Marteczka to sprężaj się i zaczynaj rodzić ;-)

często macie w ciąży badania gin? bo ja do tej pory nie miałam ani jednego... nawet nie wiem czy i jakie rozwarcie, czy szyjka okej... tylko tyle co z USG. lekarz mi kazał przyjść w pon, jak pójdę to może wreszcie mnie zbada. a to ten sam lekarz, który 6lat temu prowadził ciążę mojej mamy i pytałam, jej też nie badał, jedynie 2 dni przed porodem (a rodziła po terminie) no i jej wtedy powiedział, że za 2 dni urodzi i się sprawdziło :-) więc nie wiem czy mam się 'domagać' badania?
znowu się rano poseksiliśmy z mężem i trochę mnie teraz kłuje, ale nie aż tak jak ostatnio... kurcze chciałabym żeby coś z tego już było :-(

confounded jak to nie mialas badania gin?? ;o tzn na "samolocie"? ja mam to badanie co wizyte a chodzilam co 2 tygodnie....dziwne..no chyba ze cie jakos zle zrozumialam .

no ja w ciąży chodziłam do gina co miesiąc, bo mam anemię i miałam przychodzić z wynikami morfologii, do tego mierzył mi ciśnienie, ważył, mierzył tętno dziecka i badał ułożenie dziecka później, ale na fotelu siadać i rozbierac mi się nie kazał. stwierdziłam, że skoro wszystko jest okej no to chyba nic w tym dziwnego, tym bardziej własnie że mama też tak miała...

Marteczka: mam skróconą szyjkę 1cm i tyle mi powiedziała dziś lekarka w szpitalu. Potem mnie zagadała o to usg z I trymestru i zapomniałam się jej zapytać, jakie mam rozwarcie. Ale pewnie nie ma go wcale albo jest niewielkie ... A taką samą szyjkę miałam już 2 tygodnie temu na wizycie u mojej ginki, więc chyba akcja mało się posuwa do przodu pomimo chodzenia po schodach i polerowania podłogi. Jeszcze okna mi zostają do umycia, ale u nas deszcz dziś pada więc kicha.

Mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży za długo, bo mi przyjdzie urodzić słonicę :) 2 tygodnie temu na usg mała ważyła 3100, a skoro dziecko rośnie 250-300 g na tydzień, to dziś może ważyć +/- 3700g, a jakby mi tak przyszło chodzić jeszcze 2 tygodnie z brzuchem, to matko święta - ponad 4 kg się uzbiera! :)

uzbiera ci sie tak jak u mnie:)
mialam termin na 7 grudnia a 10 mialam usg ktore pkazalo ze mala ma 3700g jednak urodzilam 18 i mala miala 4150g:):):):)
ale nie bylo mi ciezko ja wyprzec takze pol biedy... jak glowka przejdzie to reszta idzie gladko zreszt apoamgaja dziecko wyciagnac takze bedzie dobrze:)

Ostatnia edycja:
ja też miałam za każdym razem loty na fotelu a ostatnie 3 to bardzo bolące bo sprawdzał czy wszystko ok... nawet położna paluchy mi wepchała 2 razy... dziwny ten lekarz. mi powiedzieli przy padaniu że będzie poród długi bo mam wykrzywioną kość ogonową i dość długą i może główka nie chcieć łatwo przejść. może w szpitalu Cię zbadają (a raczej powinni)

To moja kruszynka zaraz po porodzie.. przez 2 godz nie odpuscila piersi :) ani razu nawet nie zgubila jej i sie nie odessala :p

Tutaj 2 godz po urodzeniu :)
mozna dopatrzyc sie ze oczko prawe jest spuchniete.. to wlasnie to zapalenie spojowek o ktorym pisalam przez zielone wody płodowe.

A tutaj miała 14 dni i juz tak podnosiła główkę :)

Tutaj skonczyła 2 miesiące

Tutaj miała 3 miesiace:)

Tutaj ma 4 miesiące moja mała grubaska :

Tu moja kiteczka skonczyła 5 miesięcy :)

no i obecne z ukonczonych 6 miesiecy:)

reklama
CUDOWNA!!! przepiękna dziewczynka :) na dzieciach widać jak się zmieniają szybko. zupełnie inna po urodzeniu a inna teraz :) ja też taką chcę...teraz to jeszcze bardziej chcę urodzić... pozazdrościć takiego cudu natury!

Ostatnia edycja:
Do góry