reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

reklama
Witam wszystkie oczekujące
Znalazłam chwilę czasu.
Wczoraj wróciłyśmy z naszą córeczką do domu. Amelka przyszła na świat 1 stycznia 2007 roku siłami natury, choć natura nie była łaskawa. Poród był ciężki, lecę bo mała chce jeść. Pa

Breta gratuluje!
Ja po wczorajszej wizycie olewam sistko, siedze przed telewizorem i sie obijam :p co ma byc to w koncu bedzie... jak zwykle na wieczor pojawilysie nieregularne skurczyki, dalej czop zchodzi, w coraz wiekszych porcjach :p, ale zlewam to, jak mala ma charakter po mamusi to i tak zrobi co bedzie chciala :)

Czesc Jak Przeczytalam Twoj List, To Postanowilam Od Razu Odpisac. (jestem Polozna) Roztepy Znikną A Spojenie Nioe Boli W 2 Okresie Porodu Czyli W Trakcie Rodzenia Sie Glowki I W 1 Okresie Porodu Kiedy Glowa Wstawia Sie Do Kanalu Rodnego

Do położnej - O jak miło. Może powolisz, że wykorzystam Twoje doświadczenie i spytam o swój przypadek. Otórz szyjka macicy skróciła mi się do 12 mm, ujście wewnętrzne na dzień dzisiejszy lejkowate 15 mm, zewnetrzne zamknięte. Mam zalożony pessar i leżę. No i jak tak leżę to myślę, że miłoby było gdybym miała lekki poród - w sumie dziecko ma krótszą drogę do przebycia. Co o tym myślisz? Jest jakaś reguła? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam

Hyhy ja juz po :-) Jesli chodzi o bezposrednie symtomy zblizajacego sie porodu to
trzy dni prze caly dzien mnie brzuch bolal jak na okres
dwa dni przed mialam bolesne nieregularne skorcze
dzien przed mialam niebolesne regularne twardnienia brzuszka...
A jak sie juz zaczelo to od razu skorcze co 3 minuty, trzesawka, fale goraca... no i po 5ciu godzinach mala byla na swiecie :p

Witam wszystkich!
Jestem "Nowa", od miesiaca Was czytam ale pisze pierwszy raz. Powoli zaczynam sie niecierpliwic... Komus musze sie wyzalic... Termin byl na 4.02...

ale nie przejmuj sie ze minal termin :tak: dokladnie wiem jak sie czujesz...mi tez minal termin i sie strasznie niecierpliwilam...az w koncu w 6 dobie po terminie wywolali mi porod...:tak: :tak: :tak: nie przejmuj sie, w koncu do dwoch tyg po wyznaczonym terminie jest porod o czasie :tak: :tak: :tak: a teraz radze Ci sie dobrze wysypiac bo porodzie moze Ci tego brakowac:-D
Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepsiejszego:-D

reklama
kumaridka witam kolejną lutówkę i zapraszam na forum.
Ja mam termin za 4 dni i już też się niecierpliwię

Do góry