reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

A ja z pytankiem. Przedwczoraj na 5 godzin wczoraj na 12 godzin dostalam nieregularnych skorczy, tzn wczoraj ostatnie potorej gdziny byly regularnie co 5 minut a potem cisza, przynajmniej sie wyspalam. To nie sa takie calkiem bezbolesne skorcze ale mocno bolesne tez nie sa... Nie wiem co o tym myslec... Czop nie odszedl, mala sie rusza a ja nie wiem czy sie zbierac do szpitala czy jeszcze poczekac...

reklama
aniay Nie wiem co Ci poradzic ale jesli masz obawy to zadzwon do swojego gina lub idz do szpitala i popros np o badanie ktg i powiedz co sie dzieje.Mozesz tez telefonicznie opisac ta sytuacje dzwoniac do izby przyjec na Poloznictwo.Pozdrawiam.

iwonko w Polsce pewnie bym tak zrobila ale siedze w irlandii a tu duzo spraw lubia bagatelizowac ale dziekuje za szybki odzew

Trzymajcie się dziewczyny! Lekiego porodu życzę!Breta daj znać jak z ta krótką szyjka sie rodziło. Symptomy porodu moga być różne i nie koniecznie łatwe dla Nas samych do odczytania dlatego konultujcie sie z lekarzem. Powodzenia

Taaaa lekko nieprzyjemne skorcze mam teraz caly czas, codziennie, tamte prawdopodobnie pojawily sie z powodu zmeczenia organizmu, czuje sie wiecznie zmeczona, mala od wczoraj jakos dziwnie spokojna, ile to jeszcze potrwa? Bo mi sienie chce juz czekac, w koncu mamy styczen, a odliczanie tych ostatnich dni mnie dobija i wystawia nerwy na probe... i do tego ta powtorka sennosci i prolemow z zoladkiem z pierwszego trymestru, ja chce juz na porodowke :p

aniay- cześć słonko! No na moje doświadczenie to wiem, że przed porodem dzidzia się uspokaja- też zbiera siły na swój wielki dzień! Ja tak miałam przy Olci i zadzwoniłam do siorki która ma dwójkę dzieci i potwierdziła, że za każdym razem też tak miała! połóż się, odpocznij, bo możliwe, że czeka cię niezła praca! :-D

xandii slonko mam juz dosyc spania ostatnio non stop spie wczoraj cal noc caly dzien i znowu cala noc, cos bym wreszcie zrobila, chialam meza namowic co by pomogl troche porod przyspieszyc ;) ale spi i nie chce wspolpracowac a mala ma czkawke znowu...

Hej to znowu ja, jak zwykle z ''alarmem'' Bo sie w nocy obudzilam z bolem brzucha, pozniej skorcze corazmocniejsze co 30 minut, po 6ciu godzniach przeszlo, ale zaczal odchodzic czop, caly czas mnie ciagnie jak na okres i kregoslup boli. Ale skorczy nie mam teraz. Sadzicie zejest sens sie szykowac? Mam w koncu dzis termin z usg...

Aniay,

juz gdzie wczesniej na tym watku pisalam - mnie odszedl czop (taki brazowawy), pojechalam do kliniki i za 5 godz. urodzilam - skurczow nie mialam zadnych - tzn. nic nie czulam (w klinice okazalo sie, ze sa i to bardzo regularne juz), wrecz czulam sie doskonale i wcale nie mialam zamiaru jechac :-)

Powodzenia i trzymam kciuki!!

reklama
Sandra, to juz bym dawno urodzila :p dzieki za odpowiedz
U mnie czop jest raczej jasny i bez krwi a skurcze jak znikly tak znikly, costam moze gniecie w dole brzucha i chyba pojade do szpitala ''na wszelki wypadek'' zobaczyc co tam sie jednak dzieje... ale to do wieczorkapoczeka, narazie mala ma czkawke :p

Do góry