reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

A ja z pytankiem. Przedwczoraj na 5 godzin wczoraj na 12 godzin dostalam nieregularnych skorczy, tzn wczoraj ostatnie potorej gdziny byly regularnie co 5 minut a potem cisza, przynajmniej sie wyspalam. To nie sa takie calkiem bezbolesne skorcze ale mocno bolesne tez nie sa... Nie wiem co o tym myslec... Czop nie odszedl, mala sie rusza a ja nie wiem czy sie zbierac do szpitala czy jeszcze poczekac...

reklama
aniay Nie wiem co Ci poradzic ale jesli masz obawy to zadzwon do swojego gina lub idz do szpitala i popros np o badanie ktg i powiedz co sie dzieje.Mozesz tez telefonicznie opisac ta sytuacje dzwoniac do izby przyjec na Poloznictwo.Pozdrawiam.

iwonko w Polsce pewnie bym tak zrobila ale siedze w irlandii a tu duzo spraw lubia bagatelizowac ale dziekuje za szybki odzew

Trzymajcie się dziewczyny! Lekiego porodu życzę!Breta daj znać jak z ta krótką szyjka sie rodziło. Symptomy porodu moga być różne i nie koniecznie łatwe dla Nas samych do odczytania dlatego konultujcie sie z lekarzem. Powodzenia

Taaaa lekko nieprzyjemne skorcze mam teraz caly czas, codziennie, tamte prawdopodobnie pojawily sie z powodu zmeczenia organizmu, czuje sie wiecznie zmeczona, mala od wczoraj jakos dziwnie spokojna, ile to jeszcze potrwa? Bo mi sienie chce juz czekac, w koncu mamy styczen, a odliczanie tych ostatnich dni mnie dobija i wystawia nerwy na probe... i do tego ta powtorka sennosci i prolemow z zoladkiem z pierwszego trymestru, ja chce juz na porodowke :p

aniay- cześć słonko! No na moje doświadczenie to wiem, że przed porodem dzidzia się uspokaja- też zbiera siły na swój wielki dzień! Ja tak miałam przy Olci i zadzwoniłam do siorki która ma dwójkę dzieci i potwierdziła, że za każdym razem też tak miała! połóż się, odpocznij, bo możliwe, że czeka cię niezła praca! :-D

xandii slonko mam juz dosyc spania ostatnio non stop spie wczoraj cal noc caly dzien i znowu cala noc, cos bym wreszcie zrobila, chialam meza namowic co by pomogl troche porod przyspieszyc ;) ale spi i nie chce wspolpracowac a mala ma czkawke znowu...

Hej to znowu ja, jak zwykle z ''alarmem'' Bo sie w nocy obudzilam z bolem brzucha, pozniej skorcze corazmocniejsze co 30 minut, po 6ciu godzniach przeszlo, ale zaczal odchodzic czop, caly czas mnie ciagnie jak na okres i kregoslup boli. Ale skorczy nie mam teraz. Sadzicie zejest sens sie szykowac? Mam w koncu dzis termin z usg...

Aniay,

juz gdzie wczesniej na tym watku pisalam - mnie odszedl czop (taki brazowawy), pojechalam do kliniki i za 5 godz. urodzilam - skurczow nie mialam zadnych - tzn. nic nie czulam (w klinice okazalo sie, ze sa i to bardzo regularne juz), wrecz czulam sie doskonale i wcale nie mialam zamiaru jechac :-)

Powodzenia i trzymam kciuki!!

reklama
Sandra, to juz bym dawno urodzila :p dzieki za odpowiedz
U mnie czop jest raczej jasny i bez krwi a skurcze jak znikly tak znikly, costam moze gniecie w dole brzucha i chyba pojade do szpitala ''na wszelki wypadek'' zobaczyc co tam sie jednak dzieje... ale to do wieczorkapoczeka, narazie mala ma czkawke :p

Do góry