Fitusia, gratulacje! mnie też bolał kręgosłup od kiedy Mała przybała pozycję głową w dół! mnie kopała wtedy w żołądek, miałam straszliwą zgagę (co się odbiło na bujnych lokach od pierwszych chwil życia mojej córci)
reklama
Mada80
Fanka BB :)
Ja w ostatnich tygodniach nie dosc,ze dostawałam po zebrach,to jeszcze jak mała sie kreciła to ocierała mi sie o kosc łonowa..oj,nie było to przyjemne.Dzidziud jest juz tak duzy,ze kazdy jedo ruch to uderzenie o jakis narzad wiec jest to Fitusia normalnePoza tym jesli czekasz na synusia to nie powinnas sie dziwic...mały trenuje przed sezonem
Fitusia
Zaangażowana w BB
Dzięki dziewczyny Zobaczymy, czy chłopak wytzryma ten "zwis" az do rozwiazania.
A tak poza tym, to bardzo grzeczny chłopczyk. Nie wierzga jakos szalenczo i cale szczescie, bo by zakatował nadwrażliwą mamusię
Czyli wszystko gra Nie jestem jedyną bidulką brzuchatką )
A tak poza tym, to bardzo grzeczny chłopczyk. Nie wierzga jakos szalenczo i cale szczescie, bo by zakatował nadwrażliwą mamusię
Czyli wszystko gra Nie jestem jedyną bidulką brzuchatką )
Mada80
Fanka BB :)
Lekarz powinien sie teraz umawiac z toba w szpitalu co pare dni na KTG,robi tak?Ja tak miałam,czasami skurcze sa ale ich nie czuc(nie sa bolesne).Jesli brzuch bedzie cibardzo twardniał i bedziesz tym zaniepokojona zawsze mozesz jechsc do szpitala.Zrobia ci KTG i najwyzej wysla do domu.Udanego porodu zycze;-)
A zawsze powinno się odczuwać skurcze przepowaidające?? Ja jestem 1 dzień do terminu a żadnych skurczy nie miałam .I jak sie odczuwa takie skurcze przepowiadające?? Są bolesne czy np jak motyle w brzuchu jak sie na hustawce w wesołym miasteczku lata?
Maleńka fika jak oszalała!!!Jestem wielka i ocieżała, nie przesypiam nocy a nogi mam jak u słonia i opuchlizna znich nie chce zejść.
Maleńka fika jak oszalała!!!Jestem wielka i ocieżała, nie przesypiam nocy a nogi mam jak u słonia i opuchlizna znich nie chce zejść.
nie zawsze ma się skurcze przepowiadające, mogą nie pojawić się wcale!!
a opuchlizna zejdzie po porodzie, smaruj kremem i mocz w gorącej wodzie z mydlinami, a jak śpisz (a raczej próbujesz spać, bo wiem jak to jest...) to miej nogi trochę wyżej, np. podłóż sobie jakąś małą poduszkę!
życzę bezbolesnego i szybkiego porodu!
a opuchlizna zejdzie po porodzie, smaruj kremem i mocz w gorącej wodzie z mydlinami, a jak śpisz (a raczej próbujesz spać, bo wiem jak to jest...) to miej nogi trochę wyżej, np. podłóż sobie jakąś małą poduszkę!
życzę bezbolesnego i szybkiego porodu!
Witam wszystkie dziewczyny!
Jestem teraz w 37tygodniu ciąży i już nie mogę doczekać się mojej dzidzi. Położna mówi, że dzidzia może pojawić się w każdej chwili bo brzuch jest bardzo nisko od prawie dwóch tygodni. Dużo piszecie o tym czopie śluzowym.Ja zauważyłam u siebie parę dni temu jakby bardzo gęste, prawie białe wyglądem przypominające upławy. Rzadnych kosmków ani krwi. Czy to może być ten czop???
Mam jeszcze jedno pytanko-czy któraś z was nabawiła się hemoroidów?
Dziś mi wyskoczyły dwie banieczki i strasznie bolą-nawet usiąść nie mogę wygodnie. Macie może jakieś domowe sposoby na złagodzenie tego bólu?
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie
PAPA ANIA
Jestem teraz w 37tygodniu ciąży i już nie mogę doczekać się mojej dzidzi. Położna mówi, że dzidzia może pojawić się w każdej chwili bo brzuch jest bardzo nisko od prawie dwóch tygodni. Dużo piszecie o tym czopie śluzowym.Ja zauważyłam u siebie parę dni temu jakby bardzo gęste, prawie białe wyglądem przypominające upławy. Rzadnych kosmków ani krwi. Czy to może być ten czop???
Mam jeszcze jedno pytanko-czy któraś z was nabawiła się hemoroidów?
Dziś mi wyskoczyły dwie banieczki i strasznie bolą-nawet usiąść nie mogę wygodnie. Macie może jakieś domowe sposoby na złagodzenie tego bólu?
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie
PAPA ANIA
Fitusia
Zaangażowana w BB
Aneczko, jesli masz dostęp do apteki, polecam Avenoc czopki i masc. Sa absolutnie bezp dla kobiet ciezarnych bo to homeopatyki. Ja się meczyłam z moimi guzkami jak diabli. Wciaz krwawiły i wyłaziły, a dzieki temu lekowi jak ręką odjał. Poprawa była juz tego samego dnia. Poza tym polecam do podmywania się żel z korą z dębu ma działanie sciagające i ladnie wszytsko się goi.
reklama
Hej!Mieszkam w Anglii, a tutaj jak poszłam do apteki spytać się co mogę na to brać, farmaceutka powiedziała że nic i najlepszym sposobem pozbycia się tych guzków jest urodzenie dzidzi więc myślałam,że może są jakieś typowo domowe sposoby!
Mama mi dziś powiedziała przez telefon aby spróbować przyłożyć tam kostkę lodu-wypróbuję wieczorkiem.Mam nadzieję,że niedługo urodzę i to minie.Od kilku dni brzuch mi twardnieje jak bańka że aż zgiąć się jest trudno-zgaduję że to te skurcze Braxtona-Hicksa?Jak myślisz?
Mama mi dziś powiedziała przez telefon aby spróbować przyłożyć tam kostkę lodu-wypróbuję wieczorkiem.Mam nadzieję,że niedługo urodzę i to minie.Od kilku dni brzuch mi twardnieje jak bańka że aż zgiąć się jest trudno-zgaduję że to te skurcze Braxtona-Hicksa?Jak myślisz?
Podziel się: