Mada80
Fanka BB :)
Nie chce cie straszyc ale po porodzie to dopiero jest z nimi problem...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie zawsze ma się skurcze przepowiadające, mogą nie pojawić się wcale!!
a opuchlizna zejdzie po porodzie, smaruj kremem i mocz w gorącej wodzie z mydlinami, a jak śpisz (a raczej próbujesz spać, bo wiem jak to jest...) to miej nogi trochę wyżej, np. podłóż sobie jakąś małą poduszkę!
życzę bezbolesnego i szybkiego porodu!
Czesc dziewczyny, jestem swiezą mamusia, (moj maly ma 4 tyg)to forum bardzo mi pomoglo w czasie ciazy. Co do czopa to mi odchodzil ok 2 tyg, przypominalo to bialko jaja kurzego, z poczatku przezroczyste, czasem bialawe a pozniej troszke zabarwione krwia. Szczerze- nie bylam pewna ze to czop, dopiero gin mi pwoiedziala na wizycie ze go nie mam. Co do skurczy to mialam bardzo bardzo delikatne pobolewania brzucha (regularne) po tym jak pojechalam do szpitala okazalo sie ze to nie to, jednak rozwarcie bylo duze to zostalam))
Ogolnie w dniu porodu jedynym objawem jaki zmucil mnie do pojechania do szpitala byly te lekkie pobolewania...