reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Ahhh a propo.. macie cos takiego : Moj mały zacza bardzo często sie strasznie hm.. wypinac brzuch twardnieje jak cholera.. nieraz jak siedze to az mi ciezko bo taka golka na gorze brzucha ze nie ma jak sie ruszyc..:D z boku zwłaszcza prawego(upatrzyl sobie) tez:)

Ohh u mnie też prawy jest jego ulubionym... Az czasami dech zapiera jak tak się wypnie... W ogole lubi moja prawą stronę, przez te uciski mam też tzw rwę kulszową, też to macie??

reklama
Ohh u mnie też prawy jest jego ulubionym... Az czasami dech zapiera jak tak się wypnie... W ogole lubi moja prawą stronę, przez te uciski mam też tzw rwę kulszową, też to macie??

kurde ja mam podobnie jakby wypięty tyłek i po lewej stronie wypięta stopa...z pierwsyzm dzieckiem nie mogłam wogóle określić w jakim jest położeniu a teraz to macając brzuch powiem dokładnie co gdzoe ma..ciekawe od czego to zależy...

Ja mam tak samo jako ty, tylko moja kruszynka upatrzyla sobie lewy bok, czasami ruszyć się nie mogę. A najlepiej śpi mi się na plecach.
A jeśli mogę Ci doradzić to wybierz Szpital Bródnowski - Inflancką odradzam. W bródnowskim 2 tygodnie temu rodziła moja koleżanka - warunki super.

A czemu inflancką odradzasz? JA po remoncie słyszałam same dobre opinie nie spotkałam sie z zadną zła po nim jest bródnowski wg hm.. nie wiem dobrego traktowania:D

Ja mam tak samo jako ty, tylko moja kruszynka upatrzyla sobie lewy bok, czasami ruszyć się nie mogę. A najlepiej śpi mi się na plecach.
A jeśli mogę Ci doradzić to wybierz Szpital Bródnowski - Inflancką odradzam. W bródnowskim 2 tygodnie temu rodziła moja koleżanka - warunki super.

A czemu inflancką odradzasz? JA po remoncie słyszałam same dobre opinie nie spotkałam sie z zadną zła po nim jest bródnowski wg hm.. nie wiem dobrego traktowania:D

Z tego co wiem remont jeszcze trwa. W sumie wyremontowana jest tylko porodówka, ale to wszystko. Moja ginka pracuje w tym szpitalu jest zastępcą ordynatora - sama mi mówiła, że do niej rodzić to już w ostateczności. Tam idą na ilość, nie na jakość. W zeszłym roku w październiku rodziła tam siostra mojego męża, miała cc. Niestety opieka położnych i pielęgniarek noworodkowych pozostawia wiele do życzenia. Fakt jest taki że na porodówce położne są ok i to chyba wszystko. Ale decyzja należy do Ciebie, ja wybrałabym Szpital Bródnowski jeśli miałabym podjąć taką decyzję. Najważniejsze jest to, że jeśli znasz dany szpital i jego personel i słyszałaś o nim same dobre rzeczy to rodzisz tam gdzie czujesz się najlepiej.

no to mamy jedną różnice ;-) mój co prawda tyłek wypina na prawej stronie ale już nogi wbija mi pod lewe żebra ;-)

Dziewczyny jak tak was bol krzyzowy bierze i brzuch twardnieje to pewnie szyjka sie skraca, i rozwarcie moze robic, ja juz miesiac przed porodem mialam takie wieczorne hadcorem,i zorbilo mi sie rozwarcie na 1. po miesiacu w termnie mialam juz rozwarcie na 2. i 8 dni później urodzilam, w terminie z USG ;-)
Z Mikim brzuch opuscil mi sie 3 tyg jakos przed porodem, jes róznica, lepiej sie oddycha, choc i tak ciezko :-p no i czesto na siusiu sie chodzi, a nawet bardzo czesto :tak:

porównanie 27-30-33-36tc.jpg
37tc juz zaczol sie opuszczacz rzuch DSC01096.JPG

Co do szpitali ja polecam Św. Zofii ;-) w Wawie :-p

Życze szybkich i bezbolesnych porodów! :happy2:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak tak was bol krzyzowy bierze i brzuch twardnieje to pewnie szyjka sie skraca, i rozwarcie moze robic, ja juz miesiac przed porodem mialam takie wieczorne hadcorem,i zorbilo mi sie rozwarcie na 1. po miesiacu w termnie mialam juz rozwarcie na 2. i 8 dni później urodzilam, w terminie z USG ;-)

Co do szpitali ja polecam Św. Zofii ;-) w Wawie :-p

Życze szybkich i bezbolesnych porodów! :happy2:
ja w sumie miałam tylko dwa razy takie bóle i od tego czasu cisza , obym za tydzień już rodziła ;-)

Maryla Rzeczywiście to nas chyba różni, bo owszem na początku żebra były malutkiego domeną ale teraz tak samo jak Andrewa z prawej tyłeczek a z lewej stopy... Tak się potrafi rozciągnąc, że mój brzuch wygląda jak krzywy stół:-D

Liza
Siusiu rzeczywiście chodzę non stop, czasami w prawej nodze (a raczej pachwinie) męczy mnie intensywny ból, ale to chyba maluszek leży na jakiś nerwach...
A chciałam się coś zapytac (może to beznadziejnie głupie pytanie) ale czy może samemu wybadac rozwarcie??pi razy drzwi na ile cm?? i czy przy rozwieraniu sie szyjki może towarzyszyc np. twardnienie warg sromowych większych??

reklama
klaudix no z ta różnicą to nie tak do końca bo teraz cześciej dupke wypina własnie niż wpycha nogi pod żebra - to już sporadycznie sie zdaża a wypięta dupka jest pare razy dziennie ;-)

Do góry