reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

reklama
Masakra z tym czekaniem, wszyscy do nas dzwonią czy już urodziłam czy nie... a brzuch to juz mnie do szału doprowadza :/

Nektaryna dasz rade, jeszcze troszke i maluch bedzie po drugiej stronie brzuszka.... zajmij sie czyms, nie mysl o terminie, ze juz minol, korzystaj z tego ze jest was jeszcze trójka ;-) wiem cos o tym bo dwa razy rodzilam po terminie pierwszy raz 11dni po i trzecia raz 8 dni po :tak:

U mnie tez wciaz cisza;)w pt bylam na KTG-wszystko w porzadku,zero jakiegokolwiek rozwarcia.jutro kolejne badanie KTG.mam zero boli,zero skurczy.no jedynie te braxtona.ruchy dziecka w normie;)poprostu niechce mu sie jeszcze wychodzic;p maz go zacheca do wyjsca mowiac mu ze juz pokoik na niego czeka,ze zabawki czekaja;)hahahah no ale jak widac Maly niejest przekupny;)a co to tych telefonow to zwariowac mozna:baffled:juz sobie na sekretarke nagralam ze dla tych co dzwonia zeby zapytac czy juz urodzilam odpowiadam ze nie,jeszcze nieurodzilam.gdy sie zaczenie napewno damy znac.;D;D;D heheheh no jakos trzeba sobie radzic;p

)a co to tych telefonow to zwariowac mozna:baffled:juz sobie na sekretarke nagralam ze dla tych co dzwonia zeby zapytac czy juz urodzilam odpowiadam ze nie,jeszcze nieurodzilam.gdy sie zaczenie napewno damy znac.;D;D;D heheheh no jakos trzeba sobie radzic;p

padłam:-D
moi znajomi się poobrażali jak odpowiadam,że /tak, urodziłam 2 miesiące temu, ale zapomniałam się pochwalić/ , albo coś...:dry:
Już by wszyscy chcieli nam zgromadzenie narodowe w domu zrobić, żeby oglądać maluszka. A my ani zoo nie jesteśmy, ale i tak czuje sie jak w jakimś reality show- prawie jak kate middleton :-D:wściekła/y:

U mnie podobnie z tymi telefonami.... A jak ostatnio mmsa wysłałam znajomej z widoczkiem majowym to ta do mnie dzwoni i mówi ze nie moze odbierać mmsow i ze gratuluje mi urodzin dziecka ^^ trochę zawiedziona była ze to jednak nie to.... Byliśmy dziś z mężem na długim spacerze i coś jakby się ruszyło... Jakieś takie nieregularne skurcze i pobolewania.... Teraz leże i moze coś z tego jeszcze dziś bedzie ... ;)

ad.05:17 03.05.2011
jedziemy do szpitala...skurcze co 5-10 min i bolą jak..... zobaczymy czy co będzie z tego ^^

Ostatnia edycja:
don_kichot, zazdroszczę i trzymam kciuki! już pewnie akcja na maksa u Ciebie! :-)
A mi Bąbel siedzi na cewie jak nigdy :szok: może to to coś jednak też oznacza? już wszystko co "inne" robi mi nadzieję na rozmnożenie :zawstydzona/y:;-)

Ostatnia edycja:
Don_Kichot pewnie juz z dzidziulem :)) ja dziś masaz szyjki mialam - myslalam ze umre z bolu :( o 19 mam dzwonic na patologie czy mnie przyjma takze w nerwach siedze:(
Gosia ja tez mam wszystko pouciskane tam na dole na maksa grrr :)

hej, na forum jestem od jakiegoś czasu, termin na 30 maja, ale według USG wypada czerwiec, więc do czerwcówek przystałam i nie wiem, czy doczekam :szok: Jestem na początku 37 t.c. a prawie 2 tygodnie temu opadł mi brzuch. Lekarz stwierdził, że dziecko jest już ustawione i zaczyna naciskać na szyjkę, a sama szyjka się skróciła. Od tygodnia wypływa dużo białego śluzu i ciągle mi gorąco. Brzuch napina się kilka razy dziennie i jest twardy jak kamień. Obawiam się, że urodzę wcześniej niż powinnam. Czy takie objawy są zwiastunem zbliżającego się porodu? To moja pierwsza ciąża i szczerze mówiąc trochę się boję, że nie rozpoznam czy to już.

reklama
Hej kobietki! Jestem tu nowa mam termin na 8 maja czekam i nic mam skurcze brzuch twardy chwilami jak kamień. Plecy mnie bola okropnie, na dodatek mam takie kłucie w podbrzuszu ,że chwilami jak stoje to az mi sie słabo robi. Tak juz kilka dni a nic konkretnego sie nie wygazyło. Moze trzeba dzidzi jakoś pomóc ;-)

Do góry