Kicek, nie mam pojęcia, ja też mam takie objawy a to dopiero połowa 37 t.c. W dodatku ciągnie mnie w pachwinach i biodra bolą jakby mnie kto skopał, ale brzuch mnie nie boli, żadnych wyraźnych skurczów jak na @ (zawsze miałam bezbolesne). Dziecko jakby mniej ruchliwe się zrobiło i tylko od czasu do czasu się wierci (nie kopie). Nie odpadł czop śluzowy, nie odpłynęły wody, nie ma skurczów tylko w miarę regularne napinanie brzucha. Nie wiem co robić, jechać na IP czy jeszcze poczekać.
reklama
..::Elizabeth::..
Zaciekawiona BB
U mnie dwa tygodnie przed porodem strasznie rozbolał kręgosłup.Całą noc chodziłam po pokoju,siedziałam dopiero ok. 5 rano usnęłam.Prze tydzień miałam twardnienie brzucha.Trzy dni przed porodem zwowu ten ból kręgosłupa tylko mocniejszy.Do rana przeszło.Na drugi dzień w nocy zaczął "wychodzić" czop śluzowy z krwią i tak do trzeciego dnia.Razem ze skurczami ale takim lekkimi.Normalnie chodziłam w domu.Aż w końcu ok. 15 zczełam patrzeć na zegarek i miałam je co 3 min.Pojechłam do gin. zajrzał i powiedział że 7 cm rozwarcia i trzeba jechać rodzić.W szpitalu byłam ok.16 i o 20 urodziłam Adasia
Zaciekawiona BB
Ten twardniejący brzuch to już takie skurcze przwepowiadające.Mi brzuch twardniał niezależnie czy siedziałam, stałam czy chodziłam.
jestem w 32 tygodniu i po przeczytaniu waszych postów trochę się obawiam bo jest mi ciągle gorąco, szczególnie nad ranem wypływa duża ilość białego śluzu od tygodnia przesypiam prawie całe noce do tej pory miałam z tym problem, po nocy brzuch mam miękki, ale w ciągu dnia przy chodzeniu robi się twardy i mam jeszcze jeden dziwny objaw mam wrażenie że zaczynają łapać mnie skurcze ból jest w dole brzucha jak już przechodzi zaczynam puszczać gazy , to jest moja druga ciąża jednak przy pierwszej małam cc i nie wiem co to bóle porodowe , pozdrawiam
Zaciekawiona BB
Mi też ok. tydzień przedporodem było gorąco a pogoda nie pomagała.A 4 dni przed porodem strasznie spuchłam, pierścionków nie mogłam zdjąć.Nogi,kostki to wyglądały jak skręcone i napuchniete.Byłam jak balon.A po porodzie dosłownie godzina dwie i jakby balon przebił,normalna.A biały śluz też miałam.Problemy z jelitami przed porodem też mogą być.
Mi nogi ani ręce nie puchną, za to bolą jakby były nie wiadomo jak zmęczone, ale dopiero od kilku dni. W ciąży przybrałam jedynie 3 kg, więc na pewno stawy w kostkach i kolanach nie są zbyt obciążone. Znowu spałam prawie 2 godziny. Ostatnio albo śpię albo mi niedobrze
Liza
Fanka BB :)
agabre ja mialam tak samo jak Ty pod koniec ciazy a urodzilam 8 dni po terminie (równiez mialam termin na maja 30, a urodzilam 8 czerwca) ;-) Chodzilam nawet z rozwarciem na 1-2 przez miesiac ;-) szyjka tez juz byla skrócona, wiec to nie ma reguły...
Trzymam kciuki za was napewno zorientujecie sie kiedy zaczniecie rodzic! ;-)
Trzymam kciuki za was napewno zorientujecie sie kiedy zaczniecie rodzic! ;-)
reklama
Zaciekawiona BB
Tylko 3 kg? to mało, ja ok.25 ale po samym porodzie juz uciekło 15 kg, a reszta powoli też zginęłaW ciąży przybrałam jedynie 3 kg, więc na pewno stawy w kostkach i kolanach nie są zbyt obciążone.
Podziel się: