reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

reklama
rannny, ale mi stopy spuchły
icon_eek.gif
nie dam w żaden sposób, rady wcisnąć w buta. Dobrze że wiosna, będę w japonkach śmigać... (albo klapkach A -rozmiar 46
icon_mrgreen.gif
)
icon_rolleyes.gif

Może to taki przedporodowy syndrom co??
icon_smile2.gif

hej dziewczyny;)ja mam na jutro termin.wczoraj bylam u gina na kontroli-obejrzal maluszka na usg,zbadal mnie i powiedzial ze daje mi tydzien.ale za to kazal mi sie jutro stawic o 9rano w szpitalu i powiedzial ze podlacza mnie do ktg i poobserwuja troche.pomimo mlodego wieku(20 l.) cala ciaze mialam zagrozona-w 8t.c. odkleila mi sie kosmowka-czesc lozyska.w 4 i 5 miesiacu mialam juz takie skurcze ze co chwila lezalam w szpitalu.w 7miesiacu maly juz ryl sie na swiat,na szczescie udalo sie to opanowac.obecnie Kubus wazy 3800g;)lekarz mowi ze jest zdorwym i duzym chlopcem i ze tak jak mu sie wczesniej spieszylo tak teraz chyba stwierdzil ze u mamy w brzuszku jest lepiej;)heheh a co do popuchnietych nog to jak ostatnio ubralam adidasy to przez chwile zastanawialam sie czy to aby na pewno moje buty bo wydawaly mi sie o 3 rozmiary za male.a kostek to juz daaawno niewidzialam;)w obraczce tez niechodze bo paluchy tez mam tak popuchnie ze mam problem ze sciagnieciem jej wiec wole jej terz nienosic;)

xMartusiax zycze powodzenia ;)a z tą waga dziecka to różnie bywa....jak lezałam ostatnio w szpitalu to pewna pani tuz przed porodem miala robione usg i wg niego dziecko mialo wazyc 3200....okazalo sie ze gdy przyszlo na swiat (czyli ze 2 godziny pozniej) wazylo 3900 !! ... u mnie w momencie wypisu,m a bylo to w polowie 37 tyg maly niby wazyl 3200...potem poszlam do swojego lekaza do kontroli i stwierdzil ze nie ma szans zeby tyle wazylo i ze wg jego usg dzieciatko ma dop 2800 .... :)

reklama
Do góry