reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Hej dziewczyny... czy ktoras z was, ktora wie mogla by mi napisac jak wyglada czop sluzowy i co on oznacza... ja dzisiaj zauwazyłam u siebie gesta biało przezroczysta wydzieline z pochwy i nie wiem czy to własnie to.... moze ktoras z was jest bardziej doswiadczona i mogła by mi odpowiedziec na to pytanie bo ja po raz pierwszy jestem w ciazy... z gory dziekuje

reklama
ej dziewczyny... czy ktoras z was, ktora wie mogla by mi napisac jak wyglada czop sluzowy i co on oznacza... ja dzisiaj zauwazyłam u siebie gesta biało przezroczysta wydzieline z pochwy i nie wiem czy to własnie to.... moze ktoras z was jest bardziej doswiadczona i mogła by mi odpowiedziec na to pytanie bo ja po raz pierwszy jestem w ciazy... z gory dziekuje

Trudno powiedziec ale galaretkowaty czop może ukazac sie na zewnątrz nawet tydzień, dwa przed prawdziwymi skurczami. Ale to jak najbardziej mogą byc początki. Bardziej znacznymi oznakami zbliżającego się porodu jest śluz który zabarwiony jest na różowo lub zawiera czerwone pasemka.
U mnie to raczej znaczące plamienia były kilka godzin przed porodem.

Mi mina termin wczoraj, a ja nadal nie zauwazylam zadnych sloadow czopa. Czy on musi odejsc na tydzien przed porodoem, czy np. zdarza sie, ze odchodzi dzien przed? Bo jak sobie mysle, ze nie urodze przez kolejny tydzien to nie robi mi sie zawesolo.

Acha i jeszcze - ja tez mam takie klucia jak opisuje Szerlock, ale wogole nie myslalam, ze to jakies oznaki porodu.
Brzuch generlanie twardnieje i nawet czasem sa bolesne skurcze, ale nie regularne ani nic, tzn. nie wzbudzily na tyle moich podejrzen zeby mierzyc co ile minut sa, a poza tym i tak nie trwaja caly dzien.

mi czop odszedl 6 dni po terminie jak chlusnely mi wody...bylo to dlugie, galaretowate cos (trudno to opisac), przezroczyste i lekko podbarwione krwia....porod mialam wywolywany...

czyli roznie bywa. Pocieszylas mnie, ze moze on odejsc razem z wodami, a nie koniecznie jakis czas przed. To zawsze moge miec nadzieje, ze cos sie lada dzien wydarzy ;-)
Dzieki

Nati66 mi czop (lekko różowy) odszedł o 3 wnocy, po czym chlusnęły mi litry wód, a urodziłam jeszcze tego samego dnia tyle że po 16.

Ja tez sie martwiłam jak był już dzien po terminie ale trzy dni później było po wszystkim a czop odeszedł mi kilka godzin przed porodem. Więc się nie martw....zobaczysz jutro, pojutrze zaczną się bóle:tak::tak:czego ci życze bo przynajmniej wtedy nie będziesz się martwic. POWODZENIA

reklama
Dzieki za odpowiedzi dziewczyny!!! dzisiaj jest moj termin a tu nic sie nie dzieje, myslałam ze urodze przed terminem a tu nic... szkoda bo juz nie moge sie doczekac...

Do góry