Hej dziewczyny... czy ktoras z was, ktora wie mogla by mi napisac jak wyglada czop sluzowy i co on oznacza... ja dzisiaj zauwazyłam u siebie gesta biało przezroczysta wydzieline z pochwy i nie wiem czy to własnie to.... moze ktoras z was jest bardziej doswiadczona i mogła by mi odpowiedziec na to pytanie bo ja po raz pierwszy jestem w ciazy... z gory dziekuje
reklama
ej dziewczyny... czy ktoras z was, ktora wie mogla by mi napisac jak wyglada czop sluzowy i co on oznacza... ja dzisiaj zauwazyłam u siebie gesta biało przezroczysta wydzieline z pochwy i nie wiem czy to własnie to.... moze ktoras z was jest bardziej doswiadczona i mogła by mi odpowiedziec na to pytanie bo ja po raz pierwszy jestem w ciazy... z gory dziekuje
dzustta
Mama sierpniowa'06
Trudno powiedziec ale galaretkowaty czop może ukazac sie na zewnątrz nawet tydzień, dwa przed prawdziwymi skurczami. Ale to jak najbardziej mogą byc początki. Bardziej znacznymi oznakami zbliżającego się porodu jest śluz który zabarwiony jest na różowo lub zawiera czerwone pasemka.
U mnie to raczej znaczące plamienia były kilka godzin przed porodem.
U mnie to raczej znaczące plamienia były kilka godzin przed porodem.
Mi mina termin wczoraj, a ja nadal nie zauwazylam zadnych sloadow czopa. Czy on musi odejsc na tydzien przed porodoem, czy np. zdarza sie, ze odchodzi dzien przed? Bo jak sobie mysle, ze nie urodze przez kolejny tydzien to nie robi mi sie zawesolo.
Acha i jeszcze - ja tez mam takie klucia jak opisuje Szerlock, ale wogole nie myslalam, ze to jakies oznaki porodu.
Brzuch generlanie twardnieje i nawet czasem sa bolesne skurcze, ale nie regularne ani nic, tzn. nie wzbudzily na tyle moich podejrzen zeby mierzyc co ile minut sa, a poza tym i tak nie trwaja caly dzien.
Brzuch generlanie twardnieje i nawet czasem sa bolesne skurcze, ale nie regularne ani nic, tzn. nie wzbudzily na tyle moich podejrzen zeby mierzyc co ile minut sa, a poza tym i tak nie trwaja caly dzien.
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
Nati66 mi czop (lekko różowy) odszedł o 3 wnocy, po czym chlusnęły mi litry wód, a urodziłam jeszcze tego samego dnia tyle że po 16.
dzustta
Mama sierpniowa'06
Ja tez sie martwiłam jak był już dzien po terminie ale trzy dni później było po wszystkim a czop odeszedł mi kilka godzin przed porodem. Więc się nie martw....zobaczysz jutro, pojutrze zaczną się bóleczego ci życze bo przynajmniej wtedy nie będziesz się martwic. POWODZENIA
reklama
Podziel się: