reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

reklama
no to i ja sie tu pochwale choc widzimy sie na wrzesniowkach-nasza niunia po szeregu falszywych alrmow,w koncu sie zdecydowala i od 1 w nocy jak obudzil mnie BOLESNY skurcz minelo tylko 4 godz i mala byla z nami:)

gratulacje dziewczyny

a ja dalej czekam i czekam...

nawet czop mi nie odszedl...

a juz mi tak ciezko, do tego starsza choruje i mam sajgon w domu, na antybiotykach teraz jedzie i maruuuuuuuuudka straszna

kathhe chyba teraz lepiej żebyś nie rodziła skoro masz w domu chore dzieciątko, bo jak przyjedziesz z maluszkiem, to lepiej, żeby wszyscy w domu zdrowi byli, żeby nie załapał jakiegoś paskudztwa.
Poza tym masz jeszcze czas dopiero 37 tc, więc teoretycznie to nawet za wcześnie na jakieś rozwiązanie :)
A no i czop nie zawsze odchodzi wcześniej! Dużo się ruszaj spaceruj, schodź po schodach... to może odrobinę przyspieszyć. Moja koleżanka po wizycie u lekarza i wyroku, że przenosi ciążę cały dzień szczypała się po brodawkach i wieczorkiem jej wody odeszły dzięki czemu urodziła 2 dni przed terminem... ale to chyba nie zawsze działa.

kathhe chyba teraz lepiej żebyś nie rodziła skoro masz w domu chore dzieciątko, bo jak przyjedziesz z maluszkiem, to lepiej, żeby wszyscy w domu zdrowi byli, żeby nie załapał jakiegoś paskudztwa.
Poza tym masz jeszcze czas dopiero 37 tc, więc teoretycznie to nawet za wcześnie na jakieś rozwiązanie :)
A no i czop nie zawsze odchodzi wcześniej! Dużo się ruszaj spaceruj, schodź po schodach... to może odrobinę przyspieszyć. Moja koleżanka po wizycie u lekarza i wyroku, że przenosi ciążę cały dzień szczypała się po brodawkach i wieczorkiem jej wody odeszły dzięki czemu urodziła 2 dni przed terminem... ale to chyba nie zawsze działa.

w sumie masz racje, lepiej zeby mala do konca wyzdrowiala, juz ja jutro puszczamy do przedszkola, zobaczymy co dalej.
a z tym szczypaniem to tez slyszalam ze pomaga:) ale jeszcze az tak zdesperowana nie jestem:) lecz za dwa tygodnie na pewno juz bede;)

a mnie tak w nocy dziś bolał brzuch jakbym miała zaraz okresu dostać ale te bóle się co raz bardziej nasilały czuję,że nadal mnie troszkę pobolewa...co to moze byc jakies skurcze czy co?:(

reklama
Do góry