reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Witajcie
Już kończę 37 tc i poprzedniej nocy miałam bardzo męczące bóle trwające ok 5 godzin. Wczoraj miałam wizytę i lekarz zapowiedział, że rozwiązanie może nastąpić w każdej chwili.
:) w każdej chwili ale do 2 tyg to napewno się rozwiążę. Czyli pozostaje dalsze oczekiwanie. Jednak jeśli do 13 września nic się nie wydarzy chce mnie położyć na oddział, tak na wszelki wypadek, ze względu na pierwszy poród przez cc. Jeśli chodzi o tą niecierpliwość to nie mam pojęcia skąd to się bierze. Pierwsze dziecko urodziłam 9 dni po terminie i zupełnie mi się nie spieszyło. Może też dlatego, że nie odczuwałam żadnych dolegliwości. Do końca ciąży wchodziłam po schodach co drugi stopień, prawie wbiegałam, a 5 minut przed pójściem na porodówkę zatańczyłam kankana na korytarzu :)
Teraz jest zupełnie inaczej, bo nawet z założeniem butów mam problemy. Czuję się jak czołg.

reklama
hej, wczoraj wróciłam ze szpitala :) 31 sierpnia o północy poczułam skurcze, które nabierały częstotliwości i nasilały się. O 4:30 pojechaliśmy do szpitala, tam odeszło troszkę wód i już zostaliśmy. Było ciężko. Poród trwał 14 godzin i mimo zzo było bardzo trudno. 31.08 o godz. 18:45 urodziłam natalkę. Waga 3860, długość 56 cm. Dostała 10 pkt :)
jak znajdę chwilkę, to napiszę więcej.

gratulacje :)

Hej, wczoraj wróciłam ze szpitala :) 31 sierpnia o północy poczułam skurcze, które nabierały częstotliwości i nasilały się. O 4:30 pojechaliśmy do szpitala, tam odeszło troszkę wód i już zostaliśmy. Było ciężko. Poród trwał 14 godzin i mimo zzo było bardzo trudno. 31.08 o godz. 18:45 urodziłam Natalkę. Waga 3860, długość 56 cm. Dostała 10 pkt :)
Jak znajdę chwilkę, to napiszę więcej.

gratuluje:) czekamy na fotke corci:)

IMG_0830 (Large).jpgIMG_0990 (Large).jpgWklejam dwa zdjątka, mam nadzieję, że tym razem będą się wyświetlać bez błędów.
Mam do Was pytanko. Jak mam teraz usunąć suwaczek z ciąży? No bo przecież nieaktualny już jest.

Aguś! Córcia prześliczna! Gratuluję! :)
żeby usunąć suwaczek musisz wejść w swój profil w opcję podpisu, tam gdzie wklejałaś link do suwaczka i po prostu go wykasować i zapisać nowe ustawienia :)

a ja nie wiem co się dzieje, bo 2 dni temu miałam taki dziwny ból- jakby ktoś mi przebił bok na wysokości jajnika rozpalonym prętem na wylot. Tak mnie jeszcze nigdy w życiu nie bolało (może dlatego, że pierwsza ciąża ;p). Po jakiejś pół godz. przeszło i już jest ok. Nic nie boli, żadnych krwawień, wycieków czy czegokolwiek. Dzidzia się rusza jak do tej pory i wszystko niby ok. Ale wizytę u gina mam dopiero za kilka tyg. i nie wiem czy powinnam iść na kontrolę wcześniej czy sobie odpuścić. na SOR nie chcę iść bo mnie już tam znają i każą zostać w szpitalu nie daj Boże, a ja jeszcze nie mam na to czasu... ;)

Zobacz załącznik 281046Zobacz załącznik 281047Wklejam dwa zdjątka, mam nadzieję, że tym razem będą się wyświetlać bez błędów.
Mam do Was pytanko. Jak mam teraz usunąć suwaczek z ciąży? No bo przecież nieaktualny już jest.

Śliczna jest:)

rykiavik ja tez mialam takie bole i lekarz mowil ze to normalne al ekazadl wtedy sie poloyc odpoczac:) jak czujesz ruchy i nic sie juz nie dzieje to ja bym poczekala do wizyty:)

Aguś, gratuluję. córcia prześliczna :))) ja już też chcę!!!
szkoda tylko, że tak się wymęczyłaś, ale z pewnością córcia Ci to wynagrodziła. A suwaczek usuwa się w miejscu, gdzie się go dodawało. edycja profilu i sygnatura chyba. usuwasz i zapisujesz zmiany.
rykiavik, możesz zawsze wziąć nospę i położyć się na chwilkę.
dyzja.. ja też miałam i mam takie regularne bóle. trwają nawet dłużej i jakoś się kurcze nie mogę rozdwoić :( chodzę tylko i podcieram ukradkiem łzy tak mnie już wszystko boli

reklama
szkrabuś spokojnie. ja już też wariuję, ale co możemy poradzić? jak u Ciebie jest ładna pogoda to śmigaj na spacerek. u mnie niestety pada deszcz, więc jestem uziemiona. z tego wszystkiego to już pranie zrobiłam, choć wiem, że w niedzielę nie można. w końcu urodzimy ;)

Do góry