reklama
i wróciłam głupsza niż poszłam... mój lekarz nie miał dziś humoru chyba, w dodatku zaniepokoiło mnie usg, choć lekarz jak zwykle niewiele na jego temat powiedział. Jaką biometrię miały wasze maluchy w 37 tygodniu?? bo u mnie wyszło że to dopiero 34 tydzień... oto wyniki:
BPD 86,5mm
HC 305,9 mm
AC 304,8 mm
FL 66,3 mm
ostatnio przy tych mm pisał któremu tygodniowi ciąży odpowiadają, a dziś nie napisał. w dodatku zauważyłam zapis "Obraz trzech naczyń w śródpiersiu niewidoczny"... tak powinno być? jak u was było? Wiem, że to pytania do lekarza, ale uwierzcie mi nie dało się z nim dziś porozmawiać.
BPD 86,5mm
HC 305,9 mm
AC 304,8 mm
FL 66,3 mm
ostatnio przy tych mm pisał któremu tygodniowi ciąży odpowiadają, a dziś nie napisał. w dodatku zauważyłam zapis "Obraz trzech naczyń w śródpiersiu niewidoczny"... tak powinno być? jak u was było? Wiem, że to pytania do lekarza, ale uwierzcie mi nie dało się z nim dziś porozmawiać.
fikusek1988
Mama Alanka:)
nie przejmuj sie przeciez maluchy rodza sie wieksze i mniejsze mi lekarz mowila zaraz przed porodem ze dziecko max2,5 kg bo tez mial male wymiary a urodzilam syna o wadze 3640 i 55 cm dlgi,wiec ja bym sie nie martwila bo usg nie jest za dokladne.i wróciłam głupsza niż poszłam... mój lekarz nie miał dziś humoru chyba, w dodatku zaniepokoiło mnie usg, choć lekarz jak zwykle niewiele na jego temat powiedział. Jaką biometrię miały wasze maluchy w 37 tygodniu?? bo u mnie wyszło że to dopiero 34 tydzień... oto wyniki:
BPD 86,5mm
HC 305,9 mm
AC 304,8 mm
FL 66,3 mm
a jeszcze zaniepokoiło mnie stwierdzenie "ruchy płodu oddechowe niewidoczne"... ja tego mojego lekarza to chyba zamorduję!! to normalne, że nie widać tych ruchów?? przecież one się pojawiają wcześnie. mam jechać do szpitala na dokładniejsze badania??
fikusek1988
ja bym poszla do innego lekarza zapytac zeby miec spokojna glowe. A co do wymiarow do mialam w karcie ciazay i nie pamietam dokladnie,mam tylko zdiecia ale akurat nie z tego tyg. Ale lekarze mowili ze Alan to kruszynka,a co do tych ruchow oddechowych u nas o czyms takim nie mowil.Ale peniw ejak bylo by cos nie tak to by powiedzial .
tak się właśnie pocieszam Dziękuję Fikusek za odpowiedzi najważniejsze, że mała się jako tako rusza, gdyby przestała wtedy pojadę do szpitala. jak na razie liczę skurcze. dziś na ktg zapisały się w granicach 36% teraz mam co 12 minut, ale pewnie przejdą do wieczora.. zobaczymy
fikusek1988
oby nie przeszly i oby malutka Laura byla lada chwila z Toba
reklama
Podziel się: