reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

czesc dziewczyny!
wpadlam sie pochwalic.Urodzilam coreczke.Porod mialam w miare.Generalnie skorcz byly krzyzowe.Najpierw zaczelam lekko plamic ozniej przez caly piatek mialam te sorcze krzyzoe.wieczore byly coraz czestsze.W sobote nad ranem okolo 3 w nocy mialam rozwarcie na 5,szybko postapio.Koncowa faza byla dosc dluga prawie 2 godz.Mala byla twarzyczka do przodu i urodzila 6:52 sobota rano.Troche mialam problem z przystawiniem ale juz jest coraz lepiej.pozdrawiam

reklama
czesc dziewczyny!
wpadlam sie pochwalic.Urodzilam coreczke.Porod mialam w miare.Generalnie skorcz byly krzyzowe.Najpierw zaczelam lekko plamic ozniej przez caly piatek mialam te sorcze krzyzoe.wieczore byly coraz czestsze.W sobote nad ranem okolo 3 w nocy mialam rozwarcie na 5,szybko postapio.Koncowa faza byla dosc dluga prawie 2 godz.Mala byla twarzyczka do przodu i urodzila 6:52 sobota rano.Troche mialam problem z przystawiniem ale juz jest coraz lepiej.pozdrawiam

Gratulacje! duzo zdrowka dla malutkiej i tobie rowniez zycze bys doszla szybko do siebie:)

no tak ale co do OM jestes pewna tak? znasz dokladne pierwszego dnia ostatniej meisiaczki? kurde ja nie wiem na co oni czekaja!
Znam, od dawna zawsze sobie notowałam pierwsze dnie bo jak zaczęłam miesiączkować to miałam strasznie nieregularne cykle. Ale przed samą ciążą przez około 7 miesięcy miałam cały czas co 30-31 dni.

Misslena podobno najbardziej miarodajny jest termin z USG z ok 12 tc.
Tak, więc chyb a wszytsko jest ok.
Z OM termin sie sprawdza jeżeli miałaś zaciążyłaś dokładnie po środku cyklu:-)
No z 5 tc mam na dzisiaj i z ok 12-13 tc też mam na 29.

Na ktg byłam, wszystko w porządku, mała ma się dobrze a po skurczach ani najmniejszego śladu. W sobotę mam przyjechać na 10 na ktg i w sobotę tez będziemy się umawiać na wywoływanie, jednak mam nadzieję że coś do soboty się ruszy...

Misslena może mała sie przestraszy wywoływania i sama postanowi wyjść.;-)
Moja córka tak zrobiła,w poniedziałek byłam na ktg,a w środę miałam na wywołanie się zgłosić,no to Olka postanowiła sama zacząć i urodziła sie we wtorek:-)
Życze Ci aby samo sie zaczęło i żebys w sobotę córeczkę już do serca przytulała:-)

Witajcie mamuśki!
Powiem Wam że coraz częściej myślę o porodzie.Wcześniej to wszystko było dla mnie jakąś abstrakcją dopiero teraz do mnie dochodzi jak mało czasu zostało do końca. Chyba chciałabym mieć już to wszystko za sobą bo już z tego myślenia zaczęłam mieć nocne koszmary :) Czy wam też śni się czasami że wody odchodzą wam w najmniej odpowiednim momencie? Mi się śniło że wody odeszły mi w sklepie w trakcie zakupów :) Wiem wiem już mi odbija. Pozdrawiam!

Misslena może mała sie przestraszy wywoływania i sama postanowi wyjść.;-)
Moja córka tak zrobiła,w poniedziałek byłam na ktg,a w środę miałam na wywołanie się zgłosić,no to Olka postanowiła sama zacząć i urodziła sie we wtorek:-)
Życze Ci aby samo sie zaczęło i żebys w sobotę córeczkę już do serca przytulała:-)

Heheh chciałabym:p Ja sobie wyobrażam że może dzisiaj coś w nocy się zacznie, albo może jutro? Albo w drodze na ktg w sobotę:-D Zobaczymy:-)

PS. Dziewczyny, powiedzcie mi czy jest możliwość że to przez to że w 36 tc leżałam dwa dni pod fenoterolem (kroplówka) możliwe jest że nie dostanę skurczy albo coś? Poczytałam nieco w internecie i wiele kobiet musiało mieć wywoływany poród niby przez fenoterol, przenosiły ciążę po 2 tygodnie... a mnie zastanawia czy to jest możliwe także w moim przypadku...

Ostatnia edycja:
Hejka ja też już tak jak Misslena mam serdecznie dosć :( MI termin z usg w 12 tyg wypada na jutro i idealnie pokrywa się z terminem z OM. Niestety żadnych objawów zbliżającego się porodu nie mam :/ Moje dziecko waży juz 4100, jutro idę na ktg i nie wiem czy nie rozmawiać z lekarzem na temat cc bo jak mam jeszcze chodzić z tydzień to ja już jej takiej dużej to chyba sama nie dam rady urodzić i będą mi i tak robić cc i jeszcze to moje pierwsze dziecko. Ale strasznie się boję tego cc i już sama nie wiem co mam zrobić :(

Misslena
tez słyszałąm że po fenoterolu to dziewczyny tak szybko nie rodzą :/

Hejka ja też już tak jak Misslena mam serdecznie dosć :( MI termin z usg w 12 tyg wypada na jutro i idealnie pokrywa się z terminem z OM. Niestety żadnych objawów zbliżającego się porodu nie mam :/ Moje dziecko waży juz 4100, jutro idę na ktg i nie wiem czy nie rozmawiać z lekarzem na temat cc bo jak mam jeszcze chodzić z tydzień to ja już jej takiej dużej to chyba sama nie dam rady urodzić i będą mi i tak robić cc i jeszcze to moje pierwsze dziecko. Ale strasznie się boję tego cc i już sama nie wiem co mam zrobić :(

Misslena
tez słyszałąm że po fenoterolu to dziewczyny tak szybko nie rodzą :/
to ze jest wieksza dizdzia nie znaczy ze gorzej sie rodzi:) i z reszta usg czesto myla sie jezeli chodzi o wage,u mie syn mial miec gora 2,5 kg a urodzil sie o ponad kg ciezszy:)jezeli nie masz zadnych przeciwskazan to proboj silami natury...cesarke mozna zrobic w kazdej chwili w razie czego:)

reklama
Witam:-) melduję, że 7.07. o godzinie 5.40 urodziła się moja córeczka:-) nic nie pisałam wcześniej, bo życie z moim maleństwem musiałam jakoś ogarnąć:-):-) mała urodziła sie w drodze cc. Jeśli chodzi o symptomy, to w zasadzie w dzień pobolewał mnie brzuch jak na okres, a wieczorkiem o 22 już tak poważnie, potem doszły bóle krzyżowe, mój M nadal myślał, ze to fałszywy alarm, bo z tego bólu biegałam po całym mieszkaniu:) ale po 1 w nocy pojechaliśmy na IP, skurcze były co 7 min, położna powiedziała że to 1 cm rozwarcia i w zasadzie poród sie nie zaczął i M ma jechac do domku. (położna ironicznie dodała, ze chyba chciałam bardzo ich odwiedzić- a ja już z bólu wytrzymać nie mogłam)I wtedy tak się zestresowałam, że wody mi odeszły:-) no i M musiał wracać, a potem potoczyło sie już dosć szybko (choć skurcze były - jak dla mnie -nie do wytrzymania) w sumie żadnych większych oznak porodu nie miałam oprócz tych bóli brzucha (urodz. w 38 tygodniu).
Misslena- trzymam kciuki:) mam nadzieje, że twoje maleństwo bedzie już niedługo z tobą.

Do góry