reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

u mnie nie było zadnych oznak zblizającego sie porodu, nawet jakos tak brzuch mi się nie obnizyl. Nie miałam zadnych skurczów przepowiadających. Ot, pewnej nocy o godz. 3, obudzil mnie ból, w lazience okazalo się ,ze odszedł mi czop. Skurcze mialam od razu co 5 minut. Ale zanim się wygrzebalismy z domu byla 6 rano:szok: generalnie przygotowalismy się na dluuugi poród. Ale: nie bolałao tak bardzo (pewnie dlatego,ze mala wazyla niespełna 2800g), o 8 bylo po wszystkim.
Mam nadzieję,ze ten poród będzie podobny:-) 9choc ponoc nic 2 razy się nie zdarza;-))

reklama
u mnie nie było zadnych oznak zblizającego sie porodu, nawet jakos tak brzuch mi się nie obnizyl. Nie miałam zadnych skurczów przepowiadających. Ot, pewnej nocy o godz. 3, obudzil mnie ból, w lazience okazalo się ,ze odszedł mi czop. Skurcze mialam od razu co 5 minut. Ale zanim się wygrzebalismy z domu byla 6 rano:szok: generalnie przygotowalismy się na dluuugi poród. Ale: nie bolałao tak bardzo (pewnie dlatego,ze mala wazyla niespełna 2800g), o 8 bylo po wszystkim.
Mam nadzieję,ze ten poród będzie podobny:-) 9choc ponoc nic 2 razy się nie zdarza;-))
Kochana owszem nic sie dwa razy nie zdarza ale pomysl ze porod moze przebiegac jeszcze szybciej!!!!!!
ja pierwsze dziecko urodzilam, podobnie jak ty, a drugie obudzilam sie przed 5 rano a 5:40 nasz synek byl na swiecie...do tego nie bylo czasu na zakladanie welflonu czy znieczulenia....dojechalam do szpitala z rozwarciem na 8 cm..takze to byl poród expres....do tego nie nacieli mnie co bylo dla mnie zbawieniem bo pamietam z pierwszego porodu jak to boli....ehhh nie ma co
Z\ycze Wam dziewczyny szybkich rozdwojen!!!!!!:tak:

Kolejna noc minęła mi normalnie, nic ciekawego się nie działo, miałam może jeden skurcz...
Na 12 na ktg, wiem że nie wytrzymam i się lekarzowi popłaczę siedząc na krześle... psychicznie wysiadłam już:( Wszystko mnie tak masakrycznie boli że odechciewa mi się nawet jeść, a mała ma w dupeczce wszystko i tylko mnie naparza...
Mama nagle zauważyła że brzuch mam dzisiaj niżej niż wczoraj, niech mnie ona nie dołuje bo brzuch przecież na 2 tyg przed się obniża! Ja jeszcze dzień i oszaleje... Poza tym ja codziennie brzuch mam inaczej, codziennie niżej... ehhh, ja już chyba mam coś z oczami bo sama nie wiem co widzę:(

Misslena kochanie weszlam tu by zobaczyc Twoja dzidzie! a Ty nadal bidulko sie meczysz? wspolczuje Ci! przebilas mnie bo ja urodzilam w 41tyg i 4dniu ciazy.
ze etz sie nie boja.. ja juz mialam wody zielone.. oby to sie dobrze skonczylo!!!!!!!
I kiedy zmaierzaja cie polozyc do szpitala? przeciez tak w nieskonczonosc nie mozna odkladac kobiety przeterminowanej... u mnie jak sie tydzien po nie urodzi to biora do spzitala by juz miec pod obserwacja...
Zaczynam sie martwic...

Misslena kochanie weszlam tu by zobaczyc Twoja dzidzie! a Ty nadal bidulko sie meczysz? wspolczuje Ci! przebilas mnie bo ja urodzilam w 41tyg i 4dniu ciazy.
ze etz sie nie boja.. ja juz mialam wody zielone.. oby to sie dobrze skonczylo!!!!!!!
I kiedy zmaierzaja cie polozyc do szpitala? przeciez tak w nieskonczonosc nie mozna odkladac kobiety przeterminowanej... u mnie jak sie tydzien po nie urodzi to biora do spzitala by juz miec pod obserwacja...
Zaczynam sie martwic...

Dla mojego lekarza termin właściwy mam dopiero dzisiaj (USG w 5tc i 14tc), tak więc ja już zaczęłam uznawać że skoro tak ma być to jest... Dzisiaj jadę na ktg ale nie liczyłabym na cokolwiek, będę rodzić w prywatnej klinice więc tym bardziej nie położą mnie tak o sobie... Nie wiem ile ja jeszcze będę chodzić, dzisiaj już zdążyłam się napłakać za 5 osób taka jestem zdołowana, zmarnowana i smutna... Dobijam już wszystkich w około bo ileż można słuchać jak jakaś baba ględzi i ględzi, ale ja naprawdę nie mam już sił... a ruchy małej są tak strasznie bolesne że zaczynam się bać że może mi się jakieś krwiaki porobiły w macicy albo nie wiem co?:szok: Ja chyba nigdy nie urodzę:-(

Dla mojego lekarza termin właściwy mam dopiero dzisiaj (USG w 5tc i 14tc), tak więc ja już zaczęłam uznawać że skoro tak ma być to jest... Dzisiaj jadę na ktg ale nie liczyłabym na cokolwiek, będę rodzić w prywatnej klinice więc tym bardziej nie położą mnie tak o sobie... Nie wiem ile ja jeszcze będę chodzić, dzisiaj już zdążyłam się napłakać za 5 osób taka jestem zdołowana, zmarnowana i smutna... Dobijam już wszystkich w około bo ileż można słuchać jak jakaś baba ględzi i ględzi, ale ja naprawdę nie mam już sił... a ruchy małej są tak strasznie bolesne że zaczynam się bać że może mi się jakieś krwiaki porobiły w macicy albo nie wiem co?:szok: Ja chyba nigdy nie urodzę:-(

kochana ględź ile wlezie my matki Cie rozumiemy ja tak samo csekalam i marudzilam jak Ty wiec to bardzo normalne... ale jestem pelna p[odziwu dla lekarza... usg tak pokazuje a wg OM jaki wypada termin?

kochana ględź ile wlezie my matki Cie rozumiemy ja tak samo csekalam i marudzilam jak Ty wiec to bardzo normalne... ale jestem pelna p[odziwu dla lekarza... usg tak pokazuje a wg OM jaki wypada termin?

Biedni są Ci ludzie obok mnie:-p
Wg OM termin miałam na 19 lipca, tak więc sama widzisz jakie u mnie są rozbieżności:(

reklama
Misslena podobno najbardziej miarodajny jest termin z USG z ok 12 tc.
Tak, więc chyb a wszytsko jest ok.
Z OM termin sie sprawdza jeżeli miałaś zaciążyłaś dokładnie po środku cyklu:-)

Do góry