reklama
Powiem Ci,że ja sama byłam przerażona tymi zmianami skórnymi ale po jakimś czasie się klaruję a pozatym teraz nawet dziewczyny, które nie były w ciąży mają i to nawet gorsze, pozatym nad tym popracujesz spokojnie po urodzeniu dziecka, poród ,,,,,,,,,,,teraz już się tak nie pamięta ale ja sobie przypominam (nie chodziłam do szkoły rodzenia) że jak już moja mała Natalka chciał wyjść na świat to już prawie prawie ....a ja ją z powrotem wciągnęłam ale po tym powiedziałam nie teraz muszę bo się uduszę haha i tak parłam że nagle tyle sił dostałam haah, ale powiem tak nic się nie bój bo to nie pomaga i tak trzeba urodzić pamiętam jak weszłam na porodówkę i dziewczyny krzyczły ja powiedziałam nie będę i nie krzyczałam bo to jest do opanowania a zaraz jak dziecko wyskoczy to nagle jest tak błogo, poprostu SUUUUUUUUUUUPER i jeszcze jak dadzą dziecko na brzuszek do piersi .............teraz moja Natusia ma 3 latka i daje mi popalić haha
czop moze odjesc nawet dwa tyg przed porodem, ale zazwyczaj jest to na doslownie pare dni przed. Takze szykuj sie niedlugo bedziesz miala juz swoje Bobo
P.S mi odszedl na chwile przed porodem
Pozdrawiam i zycze szybkiego i malo bolesnego porodu.
P.S mi odszedl na chwile przed porodem
Pozdrawiam i zycze szybkiego i malo bolesnego porodu.
isia_
Zaciekawiona BB
Wiecie cos może o takim objawie jak ból krocza? Od paru dni mnie boli, tak jak bym miała tam cos ponaciągane solidnie. Czy to jakiś zwiastun? Nie wiem czy moge robić te wszystkie ćwiczenia rozciągające, skoro mnie tam pobolewa, szczególnie jak sie ruszam.
bpcianek22
Aktywna w BB
A ja mam dziś okropnego doła i jakiś dziwny wewnętrzny niepokój, a nawet złoszczę się na małą ze jeszcze tam siedzi i nic nie robi aby to zmienić. Wizytę mam u gina dopiero w poniedziałek, a co do objawów to szcególnie wieczorami mam twardnienia brzuszka, ale tak ogólnie to żadnych innych objawów brak:-( :-(. A najlepsze jest to ze w nocy śpię jak suseł, nawet na siku nie wstaję i wewnętrznie wiem ze jeżeli mnie coś w nocy nie złapie to kolejny dzień zmarnowany. Ale kicha.
Anek@
Fanka BB :)
Witajcie!!! Nie martwcie sie dziewczyny i odlozcie na bok wszystkie te wskazowki typu objawy porodu....kazda z Was bedzie miec inny poczatek a wypatrywanie czopu tylko doprowadzi Was do nerwicy. Mi zaden czop nie odszel, brzuch sie nie opuscil, biegunki nie mialam...dzien przed pobolewal mnie krzyz i podbrzusze tak jak przy okresie. Nastepnego dnia rano odeszly mi wody i po przyjezdzie do szpitala po 4 godzinach urodzilam synka.
isia ten bol to najprawdopodobniej rozchodza Ci sie kosci spojenia lonowego, jest to normalne..w ten sposob Twoj organizm przygotowuje sobie droge dla malenstwa...
Tak wiec glowy do gory ten moment napewno przyjdzie, .... zycze Wam wszystkim szybkich i lekkich porodow..pozdrawiam serdecznie.
isia ten bol to najprawdopodobniej rozchodza Ci sie kosci spojenia lonowego, jest to normalne..w ten sposob Twoj organizm przygotowuje sobie droge dla malenstwa...
Tak wiec glowy do gory ten moment napewno przyjdzie, .... zycze Wam wszystkim szybkich i lekkich porodow..pozdrawiam serdecznie.
reklama
no wlasnie ja wypatruje porodu tak ze dzis musze zglosic sie do szpitala bo juz po terminie!! nerwy mam w postronkach a to napwno nie pomaga malenstwu....bole krzyza bole krocza miewam ale potrafie je rozchodzic oddechami zalgodzic skurcze nawet te bolesne wiec nic.. juz dwa razy myslam ze to juz a skonczylo sie tym ze zasnelam zmeczona... wiec Moj Maluszek trenuje nie macice ale mamine nerwy a co do ozank porodu to chyab kazda procz odejscia wod moze byc falszywym alarmem;-)
Podziel się: